Kommentit (4)

Vierailija

Oulu on ehdottomasti paras kunta iäkkäille. Täällä on kaikkea, nopea ja auttavainen terveyspalvelu. Lisäksi kaupunki sijaitsee keskellä Suomea. Tulukaa kaikki senirorit Ouluun!

Vierailija

Hämeenlinna on hyvin seniorimyönteinen. Paikkakunnalle muuttaa paljon varakkaampia eläkeläisiä pääkaupunkiseudulta. Hämeenlinnassa vetoavat golfkentät, järvet, ulkoilumahdollisuudet, suuri määrä senioriasuntoja järvinäkymillä sekä aivan keskustaan avattava iso kauppakeskus. Ja kaikki tämä ilman hälinää, 45 minuutin päässä Helsinki-Vantaalta.

Vierailija

Olen seuraillut 2000-luvun alkupuolelta asti kainuulaisen Ristijärven kunnan erikoistumista seniorikunnaksi. He ovat kehittäneet asumisen ja toimintaypäristön sisältöjä yhteistyössä alan tutkijoiden ja ikääntyneiden itsensä kanssa. Pienessä kunnassa on oivallettu, että seniorit ovat voimavara, joka tuottaa hyötyä ennen kaikkea työikäisille. Siellä missä senioreiden on hyvä asua, on loistavat olosuhteet lapsiperheille.

Ristijärveläiset ovat olleet alan pioneereja ja saaneet askeleen etumatkaa.

koettu on

Onko se seuraaminen ollut kovin intensiivistä? Ristijärven palveluilla ei pitkälle mennä. Ei vakinaista lääkäriä, ei vuokra-asuntoja senioreille, mutta joku myytävä asunto saattaa löytyä.  Omin nokkineen pärjäävälle Ristijärvi on ehkä elämys, kunhan varautuu hoitamaan asiansa netin kautta ja sattuu löytämään asumiskunnossa olevan asunnon.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat