Ajattelin avata uuden kuva- ja tarinaketjun johon voisimme tuoda nähtäväksi kirkkojen kuvia joita olemme matkoilta ottaneet. Muitakin kauniita rakennuksia, patsaita ja muistomerkkejä. En itse varmasti muista kaikkia kuvia mitä ne ovat, mutta aina varmasti löytyy joku joka tietää tai on nähnyt kyseisen kirkon tai rakennuksen. Tiedän että netistä löytyy paljon Suomen kirkkojen kuvia, mutta jos laitamme tähän vain oman harrastuksen tuottamia tuloksia niin sehän on aivan eri asia. Toivottavasti aihe kiinnostaa.

Tässä tämän vuoden Juhannuksena kuvattu Padasjoen kirkko

Tässä on edellisen "Kirkkoketjun" aloitus.

Sinnehän liitettiin kuvia muistakin rakennuksista ja patsaista ja muistomerkeistä. Harmi vain että uudistuksen myötä se ketju suljettiin.

http://www.etlehti.fi/keskustelu/4045/ketju/kirkkoja_ja_kauniita_rakennuksia

Tässä linkki entiseen.

Jatketaan tähän jos tuo entinen ei ole enää mahdollista avata.

Sivut

Kommentit (22)

Varpaisjärven kirkko on Josef Stenbäckin suunnittelema kirkko Varpaisjärven taajamassa Lapinlahdella. Kirkko on rakennettu 1904 ja materiaalina on käytetty harmaagraniittia. Kirkossa on tiiliholveja.

Muodoltaan kirkko on toisvartinen tornillinen ristikirkko. Kirkon päädyissä on pyöreät, jugendille tyypilliset paraabelikaariset puoliympyrän muotoiset ikkunat. Kansallisromantiikkaan viittaa taas epäsymmetrinen pohjakaava sekä kotimaasta saatu rakennusmateriaali.

Takaosassa kirkkosalia on urkulehteri. Urut ovat Kangasalan urkutehtaan 1936 rakentamat 19+3-äänikertaiset kaksisormioiset pneumaattiset urut. Istumapaikkoja on 1100 ja pinta-alaa 390 neliömetriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En saanut samaan kuvaan koko kirkkoa , joten tässä eri osista koottu kollaasi.Rantasalmen kirkko on alun perin arkkitehti Josef Stenbäckin suunnittelema kirkkorakennus Rantasalmella Etelä-Savossa. Se valmistui 1904 ja paloi 1984. Kirkon uudelleenrakentamiskorjaukset suunnitteli arkkitehti Carl Johan Slotte. Wikipedia

Elegantti Ruusuhovi-hotelli sijaitsee historiallisella ja kauniilla paikalla Suuren Raudanveden tuntumassa. Rantasalmi Golfin ympäröimällä hotellilla on erinomaiset ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet.

Vaan jos ei ulkoasultaan erikoinen niin sisältä löytyy kauneutta ja harmoniaa. Erikoinen turkoosi väritys on kaunis ja poikkeaa edukseen tavanomaisesta.

Kuvitelkaapa tänne kesähäät, kukka-asetelmina ruusuja sekä isoja kimppuja luonnonkukkia.

katrinka

Tämä maailman suurin puukirkko, Kerimäen kirkko oli varmaan jo tuossa aikaisemmassa keskustelussa, mutta laitoin nyt tämän 2.7. ottamani kuvan.

Tässä kirkossa pääsin ripille.

Terveisin Hyvämieli

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat