Rinne ja Stubb kohtelivat kaltoin eläkeläisiä
21.6.2014 09:08 Reijo Tossavainen
Eläkkeitä leikkaava indeksi on ollut voimassa pian pari vuosikymmentä. Sinä aikana palkat ovat kohonneet kolmanneksen enemmän kuin eläkkeet. Ero on venähtänyt kohtuuttomaksi. Siksi kysyn, mitä muuta väestöryhmää on kohdeltu yhtä kovakouraisesti? Vastaan, että vain eläkeläisiä.
Demareiden kannatus on kaikkein suurinta eläkeikäisten keskuudessa. Ilmeisesti siksi demareiden uusi pj.Antti Rinne uhosi ennen minihallitusneuvotteluja, että hän puuttuu eläkkeitä leikkaavaan ideksiin. Nyt tiedämme, että nuo puheet olivat pöytyä, suomeksi sanottuna valehtelua.
Nyt valtiovarainministeri Antti Rinne yhdessä muun hallituksen kanssa on päättänyt, että eläkkeitä korotetaan 0,4 %. Luitte aivan oikein, siis vain ja ainoastaan 0,4 %. Suomessa on yli satatuhantinen ryhmä eläkeläisiä, joiden eläke on noin 1000 euroa kuukaudessa. Nyt he saavat Rinteen, muun hallituksen sekä niitä tukevien puolueiden "ansiosta" neljän euron korotuksen kuukausieläkkeeseen.
Kaiken takana on demareiden todellisten kasvojen lisäksi Kokoomuksen ja Vihreiden ns. polvihousuporukka, minä-minä-minä -porukka, jolle oma suu on paljon lähempänä kuin tämän yhteiskunnan kaikkein heikompiosaiset eli eläkeläiset.
Armotonta, kylmää kyytiä. Toivottavasti eläkeläiset muistavat äänestää oikein tulevissa eduskuntavaaleissa.
Minineuvottelut ohi. Päätöksetkin minejä ainakin eläkeläisten kohdalla
Jos kokoomus ja Stubb saavat päättää niin kohta Suomalaiset maksavat kriisimaiden työttömyyskorvaukset. Jopa sellaista on kuulunut, että meillä olisi eri työehtosopimukset maahanmuuttajille, että saadaan Suomi nousuun pienillä palkoilla.
Onko se tervettä eriarvoisuutta, että 10% kansasta omistaa 90 % maamme varallisuudesta?
No ei ole tervettä! Eikä ole tervettä, että 40% kansasta äänestää vaaleissa ja 60% nukkuu.
Eläkeläiset ja muutkin nukkujat - aika nostaa perse penkistä! Kirjoittaa Juha Melanen.
Meitä eläkeläisiä on Suomessa 1,5 miljoonaa ja se on sellainen määrä, että jos ymmärtäisimme liittyä yhteen rintamaan, luulisi meillä olevan jotain sananvaltaakin, mutta paskanmarjat.
Eläkeläisille on perustettu puoluekin heitä varten v.1990 Riippumattomat Sitoutumattomat Eläkeläiset Suomessa (RSES). Pitkä nimi muutettiin v.1991 Eläkeläiset Kansan Asialla (EKA. ) , mutta ei kelvannut eläkeläisille. Sitten vuonna 2006 eläkeläiset perustivat Suomen Senioripuolueen. Ei vieläkään kelvannut eläkeläisille. Puolue putosi puoluerekisteristä vuoden 2011 eduskuntavaalien jälkeen, kun ei saanut kaksissa peräkkäisissä vaaleissa edustajaa. Puolue toimii Seniorit ry:nä tänä päivänä ja tarvitsee yli 5000 kannattajanimeä rekisteröityäkseen jälleen eläkeläisten ja pienituloisten puolueeksi. Vuodesta 2011 lähtien on puheenjohtajana ollut X-omaishoitaja ja pieneläkeläinen, joten eliitin puolue/yhdistys se ei ole, joksi sitä on aikaimmin nimitetty.
Suuret lupaukset aina lisääntyvät, kun vaalit lähestyvät. Media aivopesee, tekee jatkuvia gallupeja, jotka eivät useinkaan mittaa todellisuutta, mutta joita kansa uskoo. Sitten taas äänestetään kuten ennenkin eli kun vanhemmatkin äänestivät näin, niin pitäähän minunkin. Vaalien jälkeen alkaa taas sama poru, kun alamäki jatkuu. Ja taas on nukkuvien puolue suurin.
Suomi on Kataisen jäljiltä kuralla. Mitä tekeekään kokoomuksen puoluekokous? - valitsee kokemattoman poliittisen broilerin puheeenjohtajaksi ja pääministeriksi. Suomi ei irvistelyillä ja twiittauksilla nouse. Vastakkain asettelu lisääntyy - sitäkö Suomi tarvitsee?
Eläkeläisten oma puolue ei ratkaise mitään. Ja kun niitä yhden asian puolueita on aivan liian kanssa. Nehän syö toistensa äänet eli hukkaan menneillä äänillä olisi saanut pari edustajaa johonkin todellisesti vaikuttavaan puolueeseen.
Moni eläkeläinen on tottunut ikänsä äänestämään samaa puoluetta, tekeepä se mitä tahansa. Nämä kalkkikset pitäisi saada hereille näkemään, miten ko. puolue heidän etujaan ajaa. Vaalien alla tietenkin kaikki ovat eläkeläistenkin asialla. Mutta mitä ne puolueet ovat oikeasti tehneet vastuussa ollessaan!
On turha perustaa uusia puolueita, vaan on harkittava tarkemmin jo eduskunnassa olevista, mikä niistä parhaiten vastaa omia näkemyksiä. Sen tiedämme, ettei kokoomus aja pieneläkeläisen etuja, mutta aina se vain galluppien kärjessä keikkuu. Tosin gallupit tehdään aina tilaajaa tyydyttäviksi.
Päättäjämme ovat lähes pelkästään pentulauma, jolla ei ole elämänkokemusta eikä –viisautta. Sen sijaan, että harkitaan äänestysiän laskemista, sitä pitäisi nostaa 25 vuoteen. Kakskymppinen ei yleensä ymmärrä politiikasta mitään vaan äänestää julkkista tai muuten ”kaunista ja rohkeaa”.
Kokoomus on sinetöinyt vallanhaluisen Lipposen aloittaman Suomen tuhon omilla valtapyrkimyksillään. Kuten moni jo osasi aiemmin epäillä, Katainen myi naurussa suin Suomen oman itsekkään vallanhalunsa takia. Stubb taitaa mennä vielä pitemmälle legot loistaen.
Me vanhemmat voimme todella vaikuttaa äänestäessämme. Se edellyttää uurnille vääntäytymistä ja ehdokkaan harkitsemista entistä tarkemmin. Ja on muistettava, että koskaan ei äänestä vain jotain ihmista, vaan sitä puoluetta, jota ehdokas edustaa.
Nähdäkseni Suomen pahimmat tuhoojat ovat kokoomus, vihreät ja rkp. Valitettavasti demarit, vasurit ja kristilliset menivät mukaan tukemaan tuhopolitiikkaa. Kepukin on pettänyt usein, vaikka se tuntuu olevan tavallisen ihmisen asialla. Niinhän se kääntyi Jutankin takki vaalien jälkeen välittömästi.
Seuraaviin vaaleihin valmistautumisen voisi jo aloittaa seuraamalla tarkemmin puolueiden nykyistä toimintaa.
En aio itse äänestää yhtään puoluetta pelkän eläkeläisyyden perusteella.
- politiikka seurannut