Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Museoista saa muutaman euron alennuksen, mutta ainakin Ateneumista ja Vapriikista saa S-etukortillakin saman alennuksen. VR:n kunniaksi on sanottava jotta paikallisliikenteessä alennus on lähes 50%. Eläkeläisen kannattaa lentää Finnairilla kotimaassa, alennushinta kun heltiää sieltäkin. Lippupalvelusta saa joihinkin konsertteihin ja tapahtumiin alennusta, ei tosin kaikkiin.

Voi kun joskus tulisi aika jolloin ruokakaupan loppulaskustakin saisi eläkeläisalennusta ja bensaa tankatessakin voisi painaa eläkeläisalennusnappulaa...

Meillä on tuossa Tikkurilassa mainio Vival-parturikampaamo, eläkeläishinta tukanleikkuusta 20 euroa, ja työn jälki on hyvää... VR antaa muistaakseni 50% alennuksella kyytiä meille eläkeläisille, samoin busseissa saa matkalipuista alennusta ainakin matkakortilla, onhan näitä,  mutta lisääkin saa löytyä... on tuo eläke senverran pieni että kiitollisens otan vastaan jokaisen alennuksen! Vielä kun saisi näihin asumiskustannuksiin jonkun alennuksen kanssa...

Cumulus ja Sokoshotelleista löytyy alennuksia eläkeläisille.

Samoin Helsingin ja Vantaan kierrätyskeskukset antaa 10 prossan alennuksen ostoksista.

Lisää kaivataan.

Vierailija

Olemme jo vuosia varanneet loma-asunnon Homeaway.fi kautta. Kirjaudut vain heidän sivuilleen ja kirjoitat minne haluaisit matkustaa. Englannin kielen taito on välttämätön kun ryhdyt varaamaan asuntoa. Sivusto toimii suomeksi. Mutta ihan tavallisella kouluenglannilla pärjää. Kielioppi- ja kirjoitusvirheet eivät haittaa. Rohkeasti vain kysymään. Sivustoilla yksityiset ihmiset vuokraavat asuntoja. Asunnot sijaitsevat usein lomakeskuksessa. Monet niistä ovat kuitenkin paremmin varusteltuja kuin hotellit. Hotellien kaikki palvelut ovat käytettävissä. Vähän niin kuin asuisit kotona, mutta kuitenkin olet lomalla.

Meillä on pelkästään hyviä kokemuksia. Kertaakaan emme ole joutuneet huijatuiksi. Viimeksi keväällä olimme Tanskassa Jyllannissa. Sitten Los Christianoksesta olemme löytäneet ihan huippupaikkoja edullisesti. Kanarialta olemme vuokranneet myös muualta Teneriffalta ja muilta saarilta. Vielä muistuu mieleen Madeira ja Praha. 

Varsinkin jos aioit lomailla kuukauden tai enemmän, tämä tapa on paras, minkä minä tiedän. Pääset sinne minne haluat, vaikka ihan meren rannalle ja merinäköalalla. Ja edullisemmin . 

Terveisin marraskuun pimeydessä kaipaa valoa

 

YB

VR antaa lähiliikenteessä 50 % (ei kuitenkaan HSL alueella) ja kaukoliikenteessä 20 %.
HSL alueella ei työeläkeläinen saa alennusta. Kansaneläkeläinen saa 25 % tai 50 %.
Finnairilla ei ole eläkeläisalennusta, mutta eläkeläinen saa samalla hinnalla paremman lipun, mm. enemmän muutosmahdollisuuksia.
Ylläksen kausikortista saa alennusta 173 € (normaali kausilippu) tai 107 € (ennakkolippu).
MROOM vuosikortista saa 80 euron alennuksen (vain miehille).
Mäkelänrinteen uintikeskuksessa 50 % kertalipusta ja sarjalipusta.
Onnibus ja Norwegian eivät anna eläkeläisalennusta, hinnat ovat jo valmiiksi edulliset.

Täti

Olen työkyvyttömyys eläkkeellä, nyt 60 vuotias. Minulla ei ole mitään kokemuksia alennuksista.

Tampereella  bussikortin saa alennuksella "seniorit", ikä pitää olla  65. Olisi aivan kohtuullista, että kaikki eläkeläiset saisivat bussilipun alennettuun hintaan. Me olemme maksaneet veromme ja menettäneet työkyvymme , kotikaupunkimme eteen.

Täällä Helsingissä on muutamia lounaspaikkoja joissa saa lounaan eläkeläishintaan. Esim. Puotilan kartano jossa ihan mukava alennus. Tietysti hyöty on täällä asuville.

Tampereen keskustassa on useampia ulkomaalaistaustasten partureita ja kampaamoja. Esimerkiksi miesten hiusten leikkuu maksaa vain 12-15 euroon. Naisten jutut puolta halvemmat kuin virallisissa kamppamoissa. Mietin vain katettaan, että  millä keskustassa pystyvät maksamaan kalliit huoneistot ja useamman paturin palkat. Sen kyllä olen huomannut, että parturissa aina on penkit täynnä ja vuoroaan odottavia. Varmasti ei asikkaita puutu.

Teatterilipuista johinkin näytöksiin saa alennusta vain kaksi euroa, ja lipun hinta on kahtapuolta kolmenkympin, yleensä. Ihmettelen miksi istuin on noinkin kallis. Kaikilla ei ole edes varaa käydä teatterissa vaikka kuinka haluaisi.

Jos käy syömässä palvelutalojen ruokaloissa ei taida olla normaalihinta halpa jos on 8-10 euroa vaatimaton ruoka. Tuolla hinnalla saa tehtyä aterin hyvistä tarpeista ja useamman aterian. 

Mummeli 2021

S-hotelli Flamingossa Vantaalla olemme yöpyneet SENIOR -alennuksella useamman kerran. Ystävällinen respan henkilö antoi tuon varausvinkin, kun kysyin kerran leikilläni, että onko olemassa joku sarjakävijän alennus.

Vierailija

Finnkinon leffateattereihin eläkeläiset saavat lipun 30 %:n allennuksella normaalihinnasta ma - pe näytöksiin ennen klo 17.00 alkavia näytöksiä, muina aikoina 20 % alennus.

VR:n lähiliikenne on todella edullista eläkeläiselle verrattuna normaaleihin hintoihin. Esim Helsinki- Hyvinkää tai Hyvinkää - Helsinki, lippu maksaa normaalisti 8 euroa, eläkeläislippu 4:45 euroa. Vielä halvemmalla pääsee jos ostaa 10 kpl eläkeläisen sarjalipun 3:56 euroa per matka! Sarjalippu on voimassa 3 kk ostohetkestä.

Vierailija

äästää voi kuten me kun leikkaamme hiukset toisiltamme, emme käy kampaamossa tai parturilla. Ostamme alennettuja ruokia, 30%, 60% ja tarjouksia aina kun mahdollista. Vaatteet ja monet tarvetavarat kirppiksiltä tai muuten loppuunmyynneistä. Hiuksien leikkaus on tavattoman kallista, en kuitenkaan menisi ulkomaalaisiin partureihin kun en ole varma hygieniasta, pestäänkö välineet asikkkaan jälkeen. Kengät ja vaatteet ihan viimeisistä alennusmyynneistä, niitä saa tosi edullisesti. Kirppistuotteet voi kauttaaltaan pestä ja ottaa käyttöön. Alennusta ruuasta ja käyttötavaroista luonnollisesti.

Matkustamisessa varovaisuutta kun on erikoishinnat ja normaalihinnat, katsottava mistä alennus lasketaan. Bussilla kulkeminen saisi olla päivällä oikeille eläkeläisille ilmaista, kun on toisaalta töissä käyviä eläkeläisiä, erotuksena.

Niin miten ne teatterilippujen hinnat ja elokuvalippujen ja konserttien hinnat nykyään ovat kehittyneet? Myös eläkeläiset voivat käydä tanssimassa, mutta ei koronan keskellä. Ilmaisesityksiä ja kirjamessuja ja muuta vastaavaa, niistä on kovasti virkistystä eläkeläiselle.

Vaaditaan tietysti tarkkaavaisuutta, mutta kaikki eivät todellakaan jaksa kaikkea, mutta kaikki erilainen pitää pirteänä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat