http://seura.fi/puheenaihe/yle-vakautti-taloutensa-yle-verolla-samalla-bonukset-kasvoivat/

 

Näin meidän maksamme yleverot menevät herrojen hyödyksi

Kyllä ketuttaa

Sivut

Kommentit (24)

Potuttaa minuakin, kun en omista televisiota, ja taloudellisin uhrauksin olen hankkinut tietokoneen. Senkö käytöstä nyt maksan jotain YLE-veroa, eikö se riitä että menee laajakaistasta kuukausimaksu? - Aivan kaistapäistä!  - Juuri kun vanha televisioni oli sammahtanut, ja kekkasin säästökeinon: en hanki enää telkkaria, niin säästän lupamaksun - niin eikös kohta herrat keksineet jonkin YLE-veron. Se tässä eniten harmittaa, etten jo paljon aikaisemmin pistänyt telkkaria pois. Montakohan tuntia olen senkin ääressä tylsänä löhönnyt ja lihonut. Olisin voinut "hankkia elämän": käydä kylässä, erilaisissa tilaisuuksissa tai vaikka liikuntapaikoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

He johtavat YLEä. Ja heidän yläpuolellaan on vielä ministeri, onko Piia Viitanen vai Risikko.

 

Ilkka Kantola (sd), jäsen v. 2007, puheenjohtaja v. 2011
Pekka Ravi (kok), jäsen ja varapuheenjohtaja v. 2011
Mikko Alatalo (kesk) v. 2003
Tuija Brax (vihr), 23.10.2013 alkaen
Maarit Feldt-Ranta (sd) v. 2011
Tarja Filatov (sd) v. 2011
Kalle Jokinen (kok) v. 2011
Kimmo Kivelä (ps) v. 2011
Katri Komi (kesk) v. 2011
Mika Lintilä (kesk) v. 2011
Päivi Lipponen (sd) v. 2007
Silvia Modig (vas) v. 2011
Tapani Mäkinen (kok) v. 2007
Jaana Pelkonen (kok) v. 2011
Arto Satonen (kok), 1.3.2013 alkaen
Jouko Skinnari (sd) v. 2010
Maria Tolppanen (ps) v. 2011
Reijo Tossavainen (ps) v. 2011
Mirja Vehkaperä (kesk) v. 2007
Pertti Virtanen (ps) v. 2011
Ulla-Maj Wideroos (rkp) v. 2011

Yleisradion hallintoneuvoston palkkiot ja osallistuminen vuonna 2013

Ylen hallintoneuvostossa on 21 jäsentä ja 2 henkilöstön edustajaa. Hallintoneuvosto kokoontui vuonna 2013 seitsemän kertaa.

Hallintoneuvoston osallistumisaste varsinaisiin hallintoneuvoston kokouksiin oli 86 %.

Hallintoneuvoston palkkiot päättää Ylen yhtiökokous.

Hallintoneuvoston palkkiot ovat kokouskohtaisia. Palkkiot määräytyvät valtioneuvoston kanslian suositukseen erityistehtäväyhtiöiden palkkioiden määrästä. Kokouskohtaiset palkkiot ovat suuruudeltaan: hallintoneuvoston puheenjohtaja 950 €, varapuheenjohtaja 750 € ja jäsen 650 €.
Työvaliokunnan kokouspalkkiot ovat suuruudeltaan: puheenjohtaja 800 €, varapuheenjohtaja 600 € ja jäsen 500 € kokoukselta

 

Minusta on ainakin tämä yle-vero parempi vaihtoehto kuin entinen tv-lupa, jota maksoivat vain harvat. Loput olivat vapaa matkustajia. Nyt ei voi enää lusmuilla, vaan kaikki maksavat!

Vierailija

Minusta on ainakin tämä yle-vero parempi vaihtoehto kuin entinen tv-lupa, jota maksoivat vain harvat. Loput olivat vapaa matkustajia. Nyt ei voi enää lusmuilla, vaan kaikki maksavat!

Juuri samaa mieltä olen. Jokainen tuntee henkilöitä, jotka katsoivat TV:tä mutta eivät maksaneet. Sanottiin irti lupa ja katsottiin. Muut maksoi ja maksu nousi nousemistaan.

Nyt se loppui. Pienituloinen ja yksineläjä maksaa kuitenkin pienemmän maksun kuin ennen tv-lupa-aikaa. Tosi hyvä.

Ja indeksikorotukset jäi tekemättä, joka sekin oli hyvä.

Kateellisten kokoontumisajot tällä otsikolla. Ei ko. henkilöt (parjatut poliitikot) kuitenkaan mene mihinkään kokouksiin tekemään päätöksiä kympin ja kahden satasen mukaan.

Tämä oli hyvä uudistus, saatiin ns, "vapaamatkustajat" ruotuun, sokeilta ei ole oikein periä vaikka he kuulevatkin YLE:n lähetyksiä radiosta.

Terveitä televisiottomia on äärettömän vähän.

Vierailija

Onhan se hauska tosiaan maksella! Vaikkei ole edes TV:tä.

Näkyy sulla netti olevan, ja sillä näkee ylen lähetykisä ja vaikka vallan mitä?

Vähemmän ne isotuloisetkin nyt maksavat. Ennen n. 250 e ja nyt 140 e.

Tein omasta verokortistani mielenkiintoisen huomion. Muut verot määräytyvät summasta, joka jää vähennysten jälkeen, mutta ylevero otetaan bruttosummasta. Näin pienen eläkkeen saajana se tuntuu kohtuuttomalta, kun kymppitonneja kuussa tienaavat maksavat vain muutaman kympin enemmän.

Tässäkin verossa on lähdetty siitä, että suhteessa suurin potti kerätään pienituloisilta. Oikeudenmukaisempaa olisi, että tuloista vähennetään ensin se summa, mitä vähemmästä ei tarvitse  maksaa mitään, ja jäljelle jäävästä sitten se yleprosentti. Porrastusta voisi nostaa, jotta suurin perittävä summa olisi 300 e.

Mutta ylevero ei saa nostaa johtoryhmän palkkioita. Heidän taidoillaan kun ei ole mitään tekemistä tuloksen kanssa. Tuo johtajien lista on aivan liian pitkä ja palkkiot liian suuret.

Ylen budjettikin on aivan liian iso. Sielläkin olisi säästövaraa.

Kaivoin tämän ketjun esille, kun sain veroilmoituksen tänään. Yle-verossakin olisi uudelle eduskunnalle korjattavaa.  Vero todellakin määräytyy bruttotulojen mukaan eikä vähennysten jälkeen.

Ei tunnu kovinkaan oikeudenmukaiselta, että tonnin nettokuukausituloilla joutuu maksamaan Yle-veroa 95 euroa, mutta kymmeniä tonneja kuussa tienaavat maksavat vain n. 50 euroa enemmän (143 e), vaikka heillä saattaa olla -ja onkin - telkkareita joka huoneessa ja huoneita riittää. Itselläni on niin vanha telkkari, ettei siitä edes näy enää juuri mitään eikä uuteen ole varaa. Tietsikan netti tökkii melkein aina.

Jos tulot ovat alle 7 500,00 euroa vuodessa, Yle-veroa ei peritä. Eli jos tulot ovat 7499 euroa, et maksa mitään, mutta jos saat yhden euron enemmän, maksat heti 51 euroa eli 0,68 %. Kallis palkannousu!

Eikö tosiaankaan voida tässä esim. vähentää ensin tuo 7499 euroa tai mieluummin 9000 ja vasta erotuksesta maksettaisiin tuo prosentti. Ylärajaa voisi oikeudenmukaisuuden nimissä nostaa sinne entiseen vuosihintaan 240 e tai mikä se summa olisi, jolla Yle pyörisi joutavien menojen karsimisten jälkeen.

Olen siis samaa mieltä Vierailija 3.7.2014 klo 21:59:n kanssa.

Tämä epäkohta ei vain taida olla minkään puolueen tavoitteena, kun kaikki puolueet yksimielisesti hyväksyivät  tämän epäoikeudemukaisuuden, jopa köyhien puolustajat.

Soini: Myös Ylen rahoitus leikkauslistalleSoini: Myös Ylen rahoitus leikkauslistalleYlen rahoittaminen on ollut pitkään kiistanalainen keskustelunaihe ja Yle-veron tarkastus alaspäin löytyy perussuomalaisten puolueohjelmastakin. Puheenjohtaja Timo Soinin mukaan Ylen rahoitus on otettava tulevan eduskunnan kriittiseen tarkasteluun. Yle-veron muuttaminen sinänsä ei ole helppoa, mutta tuen tason pitää seuraavan hallituksen katsoa.

– Indeksejä on jäädytetty muualtakin, eikä Ylekään voi olla instituutiona kaikkien leikkaustoimenpiteiden yläpuolella. Tätä kautta uskon, että myös Ylen rahoitus tulee olemaan pöydällä, kun säästökohteita haetaan, Soini toteaa.

Aika ajanut lupamaksupolitiikan ohi

Ylen rahoituksen järjestäminen tulevaisuudessa on Soinin mielestä vaikea kysymys, mutta aika on ajanut perinteisen lupamaksupolitiikan ohi. Kun on niin monta eri tapaa, miten kansalaiset voivat mediasisältönsä hakea, eikä paluuta entiseen ole, on mietittävä onko yhden tietyn median tukeminen kaiken kansan maksuilla enää perusteltua, vai pitäisikö Yle muuttaa esimerkiksi budjettirahoitteiseksi.

– Yllättävän paljon Ylen rahoitus nousee puheeksi myös vaalikentillä. Kyllä siihen kansan keskuudessa selkeää tyytymättömyyttä on, Soini mainitsee.

Suomalaiset nihkeitä maksamaan sisällöstä

Keskustelu Ylen rahoituksesta tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa. Kun muut kaupalliset kanavat joutuvat laittamaan sisältöjään maksullisiksi, voi se Ylen pitäessä omiaan avoimina muodostua jollain aikavälillä isommaksikin ongelmaksi kuin se tällä hetkellä jo on.

– Suomalaisethan eivät mielellään mediasisällöstään maksa. Yle ei voi panna omia nettisivujaan maksumuurin taakse, kuten muut kaupalliset kanavat, onhan Ylen sisällöistä jo kertaalleen maksettu. Näkisin, että tämä tulee johtamaan aika jännitteiseen tilanteeseen Ylen ja kaupallisten medioiden välillä ja luulen, että keskustelu jatkuu, Soini pohtii.

MIKA MÄNNISTÖ

 
 

Vierailija

Onhan se hauska tosiaan maksella! Vaikkei ole edes TV:tä.

Sama täällä. Mutta kun olemme aikanaan ostaneet tietokoneen, niin siitä meitä nyt edelleen joka vuosi veloitetaan, minuakin takuueläkkeen "nauttijaa".

Vierailija
Vierailija

Onhan se hauska tosiaan maksella! Vaikkei ole edes TV:tä.

Sama täällä. Mutta kun olemme aikanaan ostaneet tietokoneen, niin siitä meitä nyt edelleen joka vuosi veloitetaan, minuakin takuueläkkeen "nauttijaa".

Veron maksat vaikkei olisi edes tietokonetta.

Miksei Yleä voisi rahoittaa suoraan budjetista, mutta huomattavasti pienemmällä summalla kuin nyt. Ylessäkin olisi syytä karsia menoja kun varaahan siellä on. Verotaulukoihin 0,1 % lisää, niin menisi suhteessa tuloihin. Loppukertymä yleishyödyllisiin kohteisiin.

YLE kiitos

Mua potuttais jos ei kuuluis radiosta mitään ,TV -kanavia näkyy 16  paljonko radiokanavia ,ei se ole yksin TV-N MAKSU.YLE areenasta saa katsoa Sillä tietokoneella,kaikki kaikki on aina jonkun yhden puolueen syy  minusta ihminen on silloin aivo pesty.Niin maksukanavat ei ole halpoja,minä en kuulu kirkkoon kun en siellä käy ,usko on oma asia siitäkin huudetaan ,maksoin 30v .Mun ei tarvi tupakoida käyttää alkoholia se on oma valinta niistä ei oo pitkään iloa.Kirjat Lemmikit ,ulkoilut täyttää päiväni Radion ollessa päällä ,tietokoneella lähetän kkirekkin viestit maksuja on monen hintaista.Eli harmijos elämä meni yhden YLE-veron takia,voit kyllä olla päivän viikon ilman riittääkö yksinäisyys.

Vierailija

Ansioituneen primitiivireaktio on seurausta tänään julkaistusta puolue-gallupista. Se ei miellyttänyt, siksi paha mieli purkautui asiattomaan haukkumiseen.
Ei muuta kuin seuraavaa galluppia jännäämään.

vierailija

TV:tä ei ole talossa ollut enää 19 vuoteen. Sitä ennen maksoin luvat niin kuin kuului koko aikuisiän. Mutta nyt maksan siis veroa TV-lähetyksistä joita en edes voisi katsoa, radiosta jota en kuuntele ja nettisisällöstä jota en heikkojen yhteyksien vuoksi voisi katsella kunnolla vaikka kuinka yrittäisi. Yhtä pöljää touhua kuin aikoinaan nettiyhteyslupaukset kaikelle kansalle...ja yllättäen samassa kastissa. Pitäisiköhän oikeasti olla ensin ne resurssit tarjolla kaikille, josta sitten maksetaan? Maksa nyt, ehkä jo ensi vuosikymmenellä näet mistä maksoit, vai? 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat