Vierailija

Kävin pankissa harvinaisen asian takia. Talletin tililleni rahaa. Ja rahoista piti antaa selvitys. Ihan OK asia.

Se hämmästytti, että kaikki asiakkaat olivat eläkeläisiä, laskunippu käsissä jonottivat vuoroaan. Pankki elää paljolti eläkeläisten maksamista palvelumaksuista. Yhden laskun maksamisesta saattaa mennä useampi euro palvelumaksua. Eli jos ei hallitse verkkopankkia niin maksat kalliisti henkilökohtaisesta palvelusta. 

Eli taas se kaikkein pienituloisin maksaa eniten.

Kommentit (9)

Juuri näin se on, pienituloiset ja vanhukset maksavat eniten. On sääli, ettei kaikilla ole mahdollisuutta nettipankin käyttöön. On kyllä osittain omaakin vikaa, jos ei edes yritä pysyä ajassa mukana ja oppia uusia tapoja toimia. Olen itse törmännyt esim. vanhempaan henkilöön, joka ei halunnut opetella edes kännykän käyttöä, puhumattakaan muusta hänelle uudesta. Vaikka ei olisi omaa tietokonetta, voi pankeissa olevilla automaateilla maksaa veloituksetta, mutta siinä on juuri joillekin se ylivoimainen opettelun vaiva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niissä laskuautomaateissahan tarvitsee näppäillä joka kerta ne KAIKKI numerot?? Omassa verkkopankissa se käy helpommin kun voi ottaa vain saajaluettelosta tilillepanonumeron ja oma tilinumerokin on valmiina ym. Viitenumero tietysti sitten vaihtelee ja maksettava summa. (Maksupäivämääräkin tietysti jos ei samantien maksa.) 

Onhan pankeissa myös nettipankki käytössä, siis verkkopankki. Mutta se tietenkin edellyttää, että henkilöllä on omat verkkopankin tunnukset olemassa. Jos vaikka on oma netti juuri rikki eikä pääse verkkopankkiinsa ja lasku pitäisi just maksaa, niin voi kätevästi käydä sen siellä pankissa, pankin verkkopankissa maksamassa.

 

Kaikkein helpointa on vielä, kun laittaa kaikki mahdolliset laskunsa tulemaan e-laskuna. Tulevat suoraan sinne verkkopankkiin. Sieltä sitten vain tarkistelee ajoittain, onko maksettavaa. Jos on, niin sitten vain maksaa. Katetta tilillä tietystikin on oltava.

E-lasku on varmaan tällä hetkellä edullisin, mutta  kun eletään nähdään varmaan sekin, että hinta tulee sillekin! Ei millään pahalla, mutta elämä on niin kummallista ettei ilmaista ole mitään!

Vierailija

E-lasku on varmaan tällä hetkellä edullisin, mutta  kun eletään nähdään varmaan sekin, että hinta tulee sillekin! Ei millään pahalla, mutta elämä on niin kummallista ettei ilmaista ole mitään!

Voi olla, mutta en usko että kovin äkkiä erillistä maksua siitä..... Johan nyt menee kuukausimaksu pankkipalveluista. E-lasku on kyllä mielestäni paras vaihtoehto. Ja eräässä uudemmassa (hyvässä) pankissa ei mene mitään kuukausimaksua....

Vierailija

Maaseudulla on paljon näitä mummoja ja pappoja jotka joutuvat hoitamaan asiansa pankin tiskillä ja maksamaan pankkien palvelumaksuja laskujenmaksustaan. Ei hyvä asia. Kunnilla ja kaupungeilla pitäisi olla joku vanhsten palveluavustaja, joka voisi avustaa osaamatonta vanhusta.

Ihmettelyä

Eräs eläkeläinen meni maksamaan laskuja käteisellä jotka oli osannut nostaa automaatista.  Oma pankki jossa hänellä on tili, oli lopettenut toimintansa. Hän meni ainoaan pankkiin joka toimii paikkakunnalla,  josta on matkaa kaupunkiin 25 km eikä hänellä ole autoa eikä korttia. Taksilla laskujen maksuun menee n. 100€ edestakaisin ja eläke on minimi.  Linja-autolla ei onnistu kun kunto on huono.

Pankissa joka oli vielä jokin aika sitten ollut käteisellä maksamisen mahdollisuus, ilmoitti, että ei ota enää käteisellä maksuja. Mitä nyt. Vanhus itki pankin oven ulkopuolella. Kysyin häneltä mikä on ja hän kertoi tämän ongelman.

Ei voi vaatia, että vanhusten pitäisi oppia tietotekniikkaa, hyvä kun muisti pelaa sen verran, että voi vielä asua kotona.

Eikä suuri osa keski-ikäisistäkään osaa käyttää älypuhelimia saati sitten tietokoneita. Esim. 50 luvulla kirjoitettiin liidulla  pienelle rihvelitaululle  kirjaimia ja laskettiin helmitaululla.  Itsekin käytin em.  apuvälineitä. Googlelta kuvista löytyy.

Onko päättäjät menettäneet todellisuuden tajun?  Siltä se ainakin vaikuttaa ja henkilö joka kirjoitti vanhusten haluttomuudesta opetella uusia asioita ei myöskään ole ymmärtänyt vanhusten ongelmia.

Kävi niin minullekin ettei Tampereen pankissa ottaneet laskujen maksuja vastaan.  Kun ei ollut voimassa olevaa henkilötodistusta. Oli laitettava kirjekuoren ja siihen allekirjoitetut laskut jotka posti sitten kuljettaa  johonkin käsialatarkistukseen. Pankin kuori jossa osoite  valmiina eikä maksa mitään. Nykyisin kyttään kun postejooni tuo torstaisin enemmän lehtiä niin että postilaatikko ovessa kunnolla kolahtaa ja syöksyn rappuun antamaan kuoren postejoonille.

Poika käy sitten nostamassa ruokarahat  kerran kuussa automaatilta kun markettikeisarinna tuo kotiin sapuskat eikä huoli pakkikorttimaksua. Joten minä en tarvi verkkopankkia ja se pelottaa vaikka osaan sitä kyllä käyttää mutta jos teen jonkin  virheen. Sama kuorisysteemi pelaa kellä vaan.  Minulla on kyllä suoraveloituksessa kaikki joka kuukausi  menevät  maksut aina puhelilaskua myöden.

juuli

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat