Asiointi pankissa.

Vierailija

Kävin pankissa harvinaisen asian takia. Talletin tililleni rahaa. Ja rahoista piti antaa selvitys. Ihan OK asia.

Se hämmästytti, että kaikki asiakkaat olivat eläkeläisiä, laskunippu käsissä jonottivat vuoroaan. Pankki elää paljolti eläkeläisten maksamista palvelumaksuista. Yhden laskun maksamisesta saattaa mennä useampi euro palvelumaksua. Eli jos ei hallitse verkkopankkia niin maksat kalliisti henkilökohtaisesta palvelusta. 

Eli taas se kaikkein pienituloisin maksaa eniten.

Kommentit (7)

Vierailija

Juuri näin se on, pienituloiset ja vanhukset maksavat eniten. On sääli, ettei kaikilla ole mahdollisuutta nettipankin käyttöön. On kyllä osittain omaakin vikaa, jos ei edes yritä pysyä ajassa mukana ja oppia uusia tapoja toimia. Olen itse törmännyt esim. vanhempaan henkilöön, joka ei halunnut opetella edes kännykän käyttöä, puhumattakaan muusta hänelle uudesta. Vaikka ei olisi omaa tietokonetta, voi pankeissa olevilla automaateilla maksaa veloituksetta, mutta siinä on juuri joillekin se ylivoimainen opettelun vaiva.

Vierailija

Niissä laskuautomaateissahan tarvitsee näppäillä joka kerta ne KAIKKI numerot?? Omassa verkkopankissa se käy helpommin kun voi ottaa vain saajaluettelosta tilillepanonumeron ja oma tilinumerokin on valmiina ym. Viitenumero tietysti sitten vaihtelee ja maksettava summa. (Maksupäivämääräkin tietysti jos ei samantien maksa.) 

Onhan pankeissa myös nettipankki käytössä, siis verkkopankki. Mutta se tietenkin edellyttää, että henkilöllä on omat verkkopankin tunnukset olemassa. Jos vaikka on oma netti juuri rikki eikä pääse verkkopankkiinsa ja lasku pitäisi just maksaa, niin voi kätevästi käydä sen siellä pankissa, pankin verkkopankissa maksamassa.

 

Vierailija

Kaikkein helpointa on vielä, kun laittaa kaikki mahdolliset laskunsa tulemaan e-laskuna. Tulevat suoraan sinne verkkopankkiin. Sieltä sitten vain tarkistelee ajoittain, onko maksettavaa. Jos on, niin sitten vain maksaa. Katetta tilillä tietystikin on oltava.

Vierailija

E-lasku on varmaan tällä hetkellä edullisin, mutta  kun eletään nähdään varmaan sekin, että hinta tulee sillekin! Ei millään pahalla, mutta elämä on niin kummallista ettei ilmaista ole mitään!

Vierailija
Vierailija

E-lasku on varmaan tällä hetkellä edullisin, mutta  kun eletään nähdään varmaan sekin, että hinta tulee sillekin! Ei millään pahalla, mutta elämä on niin kummallista ettei ilmaista ole mitään!

Voi olla, mutta en usko että kovin äkkiä erillistä maksua siitä..... Johan nyt menee kuukausimaksu pankkipalveluista. E-lasku on kyllä mielestäni paras vaihtoehto. Ja eräässä uudemmassa (hyvässä) pankissa ei mene mitään kuukausimaksua....

Vierailija

Maaseudulla on paljon näitä mummoja ja pappoja jotka joutuvat hoitamaan asiansa pankin tiskillä ja maksamaan pankkien palvelumaksuja laskujenmaksustaan. Ei hyvä asia. Kunnilla ja kaupungeilla pitäisi olla joku vanhsten palveluavustaja, joka voisi avustaa osaamatonta vanhusta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat