Vierailija

Nyt kokoomuksen agendassa on perintöveron poisto ja tottakai RKP  puoltaa. Jälleen oikeiston yritys saada suurrikkaille helpotuksia, hehän tästä hyötyisivät eniten. Valtion kassasta 600 miljoonaa jäisi puuttumaan, jonka tietenkin köyhä kansa maksaisi.

Julkiseen keskusteluun on jälleen noussut perintöverotuksen poistaminen kokonaan.  Mikä taho poistamisesta hyötyy eniten?  Selvääkin selvempi on että kaikkein suurin hyöty tulisi suurperijöille ja miljonäärisuvuille.  Tuon on tuonut julki Aalto-yliopiston vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas.  Hänen mukaansa johtavien politiikkojen vaatimukset ovat vastuuttomia ja johtaisivat ns. Downton Abbey -yhteiskuntaan.

Kommentit (5)

Tyypillistä kokoomus-politiikkaa. Pitäähän rikkaittenkin asiaa jonkun ajaa ja kukas muu kuin kokoomus sen tekisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tyypillistä kokoomus-politiikkaa. Pitäähän rikkaittenkin asiaa jonkun ajaa ja kukas muu kuin kokoomus sen tekisi.

Kokoomuksen kanssa samoilla linjoilla ovat muutkin eduskuntapuolueet  paitsi vihreät, vasemmisto ja SDP. 

(Yle uutiset tänään)

Vierailija

Pääministeri on pääministeri aina julkisuuteen tullessaan
23.7.2014 14:40 Pekka Pihlanto 

 

Iltasanomat kirjoitti 21.7. pääministeri Alexander Stubbin twiittailusta mm. seuraavaa: Kun muiden maiden valtionpäämiehet ottivat kantaa Unkarin lentoturmaan, Stubb oli saanut siitä tuolloin aikaan vain yhden twiitin. "Sen sijaan urheiluharrastuksestaan Stubb ehti twiitata viikonlopun aikana huomattavasti enemmän. Hän twiittasi ... Joroisissa järjestetystä Finntriathlon-tapahtumasta peräti 16 kappaletta. Stubb jakoi Twitterissä myös useita kuvia tapahtumasta. – Yksi hienoimpia "urheilu-urani" hetkiä oli pyöräily viimeiset 30 kilometriä... Iso hetki minulle, Stubb kertoi eräässä twiitissään lauantaina".

 

Vaikka Stubb ei voikaan maailman eikä myöskään kotimaan ongelmille juuri mitään, tämä twiittailutiheys paljastaa, missä hänen ajatuksensa pyörivät. Vaikka kuinka yrittäisi ymmärtää, että poliitikollakin täytyy olla vapaa-aikansa, täytyy muistaa, että pääministeri on aina pääministeri julkisuuteen tullessaan. Ja näin julkisuus on häntä arvioinutkin – vannoutuneita kannattajia lukuun ottamatta, jotka sulattavat idoliltaan kaiken.

 

Presidentti Urho Kekkonenkin oli intohimoinen urheilija ja urheilukalastaja, mutta hän tyytyi kirjaamaan hiihtokilometrinsä ja kalansaaliinsa yksityiseen päiväkirjaansa, eikä juurikaan tullut julkisuuteen ainakaan tärkeiden asioiden ollessa pinnalla. Hän osasi pitää julkisivunsa kutakuinkin kunnossa – toki se oli sen ajan mediamaailmassa helpompaa kuin nykyisin. Nythän johtavien poliitikkojen töppäilyt tulevat julkisuuteen välittömästi.

 

Ei voi välttyä vaikutelmalta, että maatamme johtaa tällä hetkellä hyvin varomaton henkilö. Ellei tahti muutu, meillä saattaa kohta olla toinen ministeritason henkilö, joka menetti asemansa kännykkää näpyttelemällä.

Järkevintä olisi luopua Stubb nimisestä  haihattelijasta.  Ikuinen teini jolle näppis on elämän kohokohta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat