Kommentit (6)

Vierailija

Kiitos Merikivi, jälleen mukava murreruno. Meidän ikäpolvellamme murre oli ensimmäinen kieli, jonka opimme ja luonto kasvuympäristömme. Siksiköhän nämä runosi soljuvat niin helpon tuntuisesti ja vievät lukijan mukanaan.

Merikivi
Seuraa 
Liittynyt7.5.2014

Hyvä ystäväni runossa, olen varmaan vähän samaa mieltä kanssasi, kuten monet omaa murrettaan häpeävät.  Kun lapsuusmurrteeni ei ole mitään ns suurmurretta, eli suurten murrealueitten puhetta, vaan ns. välimurretta murrealueitten sekoittumisalueelta, se kuulostaa rumalta.

  Kuitenkin, kuten Lin Jutang sanoo,  onko mitään kauniimpaa kuin palata pitkältä matkalta ja kuulla naisten ja lasten virran molemmilla rannolilla puhuvan omaa murrettaan.

Kiitos kommentistasi!

Vierailija

Kompasteleva, epämiellyttävä luettava. Noista aineksista olis voinut saada aiheen mukaisen ja ukemisen arvoisen tekeleen.

Vierailija

Samaa mieltä 21.32 kanssa. Ihanaa kun  kirjoitetaan murteella ja että murteet on tulleet takaisin nille kuuluvalle paikalleen. Rikastuttamaan kieltämme. Sama se onko suurmurretta vai välimuretta sekottuuhan  ne murteet pakostikkin kun ihmiset muuttaa eri paikkakunnille. ♥♥♥

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat