Kommentit (6)

Kiitos Merikivi, jälleen mukava murreruno. Meidän ikäpolvellamme murre oli ensimmäinen kieli, jonka opimme ja luonto kasvuympäristömme. Siksiköhän nämä runosi soljuvat niin helpon tuntuisesti ja vievät lukijan mukanaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä ystäväni runossa, olen varmaan vähän samaa mieltä kanssasi, kuten monet omaa murrettaan häpeävät.  Kun lapsuusmurrteeni ei ole mitään ns suurmurretta, eli suurten murrealueitten puhetta, vaan ns. välimurretta murrealueitten sekoittumisalueelta, se kuulostaa rumalta.

  Kuitenkin, kuten Lin Jutang sanoo,  onko mitään kauniimpaa kuin palata pitkältä matkalta ja kuulla naisten ja lasten virran molemmilla rannolilla puhuvan omaa murrettaan.

Kiitos kommentistasi!

Kompasteleva, epämiellyttävä luettava. Noista aineksista olis voinut saada aiheen mukaisen ja ukemisen arvoisen tekeleen.

Samaa mieltä 21.32 kanssa. Ihanaa kun  kirjoitetaan murteella ja että murteet on tulleet takaisin nille kuuluvalle paikalleen. Rikastuttamaan kieltämme. Sama se onko suurmurretta vai välimuretta sekottuuhan  ne murteet pakostikkin kun ihmiset muuttaa eri paikkakunnille. ♥♥♥

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat