Tunnetko pihan rajat?

Mieli tekee marjaan, mutta voiko marjoja poimia mistä haluaa? Entä saako uida tyhjillään olevan mökin rannassa? Jokamiehenoikeudet kannattaa opetella.Lue koko juttu

Tunnetko pihan rajat?

Kommentit (7)

Miten on kun omakotialueella on tonttien rajat merkitty ja niille rajoille on hyvin usein rakennettu jonkinlainen oma aita. Ja on noin kymmenen, kaksikymmenta metriä on kaupungin maata ja kävelytyie.

Ja tälle välimaalle rajansa ulkopuolelle ihmiset ovat istuttaneet marjapensaitaan, vattupensaita kuin kirsikka ja omenapuita. Osan suojanneet verkoilla ja vattupensaat on aidattu.  Onko tämä oikein ja laillista? Ja saako noita antimia mennä kuka tahansa kaupungin maalta poimimaan.

He hyvin useasti käyttävät tätä välimaata kompostoidakseen ja säilyttääkseen risuja, oksia. Kuin myös parkkipaikkoina vaikka takamaalle ei ole laillista ajoreittiä vain tuo kävelytie, joka yhdistyy kyllä jossakin kohdassa ajotiehen. nim. Ärsyyntynyt levittäytyjiin

Itse kyllä tunnen oman pihan rajat, mutta viereiseen taloyhtiöön muuttanut paritalonaapuri luulee, että hänen aitansa ulkopuolelle saa istuttaa puita! Onhan se hyvä 5-8 vuoden päästä kun puut peittävät heidän pihansa mutta ns. "ei kenenkään maalle" - usein taloyhtiöiden välissä ei saa istuttaa mitään. Luulin, että kiusa loppuisi tähän, mutta nyt muuttanut uusi suurperhenaapuri on levittäytynyt lapsineen meidänkin puolellemme. Ovia ja ikkunoita kun joutuu pitämään avoinna helteellä, on oma rauha mennyt kun lapsukaiset riehuvat koko päivän. Itse teen kotona töitä, joten rauha olisi hyvä juttu.

Kaikissa asioissa on omat puolensa, en ole itse saanut lapsia, joten täytyy käi nyt eläkeiän kynnyksellä totutella heidän elämäänsä. Kaikille hyvää loppukesää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voih! Kun rauhalliseen pieneen kerrostaloon jossa aiemmin on asunut vain aikuisia, muuttaakin suuri muslimiperhe, todella äänekkäine poikineen ja ulkona pihassa tapahtuviin kokouksiinsa joissa saattaa olla  viisi aikuista ja tusina lapsia on kesärauha mennyttä. On ollut pakko lähteä huilaamaan aivojaan muualle...paeta kotoaan  mutta minkäs teet, kun en usko tähä sanontaa että, kärsi, kärsi kirkkaamman kruunun saat! Tulisi pian talvi!

Hyvä naapuruus lähtee aina itsestä,käy heti alkuunsa kohteliaasti esittäytymässä uudelle naapurillesi,kerro kuka olet mitä teet ja missä tonttisi rajat kulkevat,kun työskentelet kotona kerro sekin ja pyydä (muslimiperheeltä)työskentelyrauhaa(jos kieliongelmia soskusta pyydä tilaamaan tulkkiapuja)

kotona mökötys ei tosiaankaan auta ketään eikä mitään,luvattomat rakennelmat,istutukset ja muut voi pyytää poistamaan (kaupungin maalta)ja pyytää tarkastajan (julkisivulautakunta)katsomaan onko todella luvattomista istutuksista tms..kyse! itse voi kauniisti tutulta naapuriltaan kysyä istutusten luvanperäisyyttä,tämä ei suinkaan aina ole kaikille itsestäänselvyys ja es.muualta muuttaneet eivät yksinkertaisesti tunne kaupungin tai taajaman rakennusperinteitä+sääntöjä,tuskin kukaan pelkkää "ilkeyttään"istuttelee toisten kiusaksi?

hyvää kaunista kesää tarja-liisa

On tuolla tarja-liisalla hirvittävän kova halua mielipiteessään vetää omia tulkintoja kuin sivistymättömästi olla arvostelemassa ja ohjeistamassa miten muiden tulisi elää. Älä puutu kun et tiedä perustotuutta asioista. 

kirsikankukka55

Tarja-Liisa vastasi asiallisesti ja antoi hyviä neuvoja. Sen sijaan Vierailija klo 16:53.....hmyy.....

Ottako kk55 taas nuppiin, että pitää tarttua syöttiin? Heeheee

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat