Vierailija

No heippa vuan viäntäjät, alotetaanko tuas puhtaalta pöyvältä kun entinen portaali ol jo niin tupaten täynnä jottei sinne sopina mittää....joten eikun reippaasti kirjuttelemmaan, tänne soppii tuas tarinoo, ei anneta pieniin vastenkäymisiin lannistoo

-Elisa

Sivut

Kommentit (612)

.

Yönpimmeetä elokuus. Nii se nyt tul, elokuu. Miu kalenteris o kirjottetu elokuu kohal jot -syksy-. Miustko se alkaa sillo. Onhan täs tosasjas viel monnii kauniit päivii ja kaiketi sitä ukkostakkii joka vissiikii hajotti entise murteis vääntämisketju. Tul oikosulku. Tai sit oltii liia yksmeilisii. Sitäkää ei saa näköjää olla niinko ei saa kaksmielinenkää saatikka erimieline iha kokonaa.

Mie toin meil tarkkasilmäse maskoti. Näkkee asjois toisenkii puole. On motton hänel "Mie näjen siut". Mie ehtota nimeks " Agenttikatti Korpeinen ". Ko hänt korventaa josku meiä kirjotukset. Tai usseinki taitaa korventaa. Nii, eihä täs senkummenpaa. Jos mänis takas olkipatjal vieree Hukkase. Tuo Korpeine o muute vappaa, hieno suku hänel.. pigifs.

Jatkaa unnii. Agenttikatti Korpeine valvoo kyl meiä aikasaanoksii.

Öitä nii ötysii

Juuli

.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oikkein hyvvee huomenta tänne uuteen viäntäjiin porttaalliin vai mikä se ol, Elisa ol niin metkasti laittanu  !

Minä arvelin olkoon se viimene piste I:n piälle kun toivotin eilen teille hyvät yöt, jospa ne sanat ol ylikuormoo ja koko homma kuatu nenällee.

Toinperrää ihmettelen.. meillähän ei oo ollu keskinäistä suukopua eilen eikä aikasempinakaa päivänä, joten jatketaa vuan uuvellee, vanaha sanonta "mikä ei tapa, se vahvistaa", soppii vaikka tähännii.

Viliposampi tuul käypi mekon helemoille, nätti siäennustaja Liisa lupas eilen tv:ssä jotta muutama päivä on tavallisempoo kesäkeliä.

Pallailemissiin -Orvokki-

Keskipäivän tervehys viäntäjille

 

ja kiva nähä jotta meijän uus portaal on pystyssä pysynä, ei oo viimeöiset ukkosmyrskytkää kuatanna 

No tännää on siäkii ollu jo vähä raikkaampi, senverran, jotta on jaksanu leikata pensasaitoo ja nurmikonnii, jo vähä ennakolta piti touhuta kun ens viikolle lupovvaatt tuas tappohelteitä, sitte ei jaksa muuta kun ehtii varjosoo paikkoo minne piilootuu porotukselta.

Taijampa vielä ottoo ja potaltoo vattumehtään, illallisen tutkailureissun tuloksena löysin semmosen paikan jossa oll jo kypsii vattuja... nam nam.... pittää lähtee kerreemään ennenkun hävijäät....

Kiva kun Orvokki ja Juuli on pistäätynneet palstalla, heille ja muillekii, ilosiin näkymisiin näissä merkeissä ja lepposoo päivän jatkoo.

-Elisa

 

 

 

.

Iltapuolta päiväst toivottaa akenttikatti Korpeinen eli meiä keske Korppu vaa. Hää laitto iha virkalaki päälläns ko tul tänne viäntämää. Ja mie kans toivota. Onkii tännää olt rauhalline sää ko ei muistat kunnioittaa käymisellää tää herra Ukkonenkaa. Mut se o hyvä vaa. Ei tarvihe koko päivää piellä silmii kii ja maata hik pääss makkuuhuonees sälekaihtime takan peito alla.

Tasasest männöö tääl Pirkkalaseu´ul. Mitä nyt naapuriette kissat tahtoop tulla katsomaa meiä kottii ons kaik kunnos ja onks tiskii ja petit petattu. Ja imuroitu. Näit kissoi o ovesuus ko pietää auki melkei kaik lämpimät päivät jos jonkii näköst. Ko täs o omakotitalloi aikalail. Eikä niis vankita kissoi neljä seinä sissää. Ainoo mitä tekee tietyst hallaa o noi linnupesät ja vasaanit tietyst. Mut mie luule jot tapeeks vihane vassaanimuija kyl yhe kati päihittää. On nii nii issoi ja äkäse näkösiikii. Saatikka ko niil o poikaset.

Hukkane viäntää sutokuu minkä ehtii ja sanottavaha se o jot kyl ehtii. Hyvinnii muutama päiväs männöö et hujahtaa. Mie e niist tajjuu ko alkeet ja näyttääp et e koskaa tuu muuta  tajjuumaankaa. Hukkane tajjuu miunkii puolest. Ristkoi tehhää kyl kahtee pekkaa ja mie oon taase se huonomp pekka. Näit ylevii harrastuksii harrastaes männöö päivät ja telkan vahtimises ettei se mää hukal. Eikä oo mänt . Nii o tarkast huol pietty. Tää kuva o vappaa ja lisäs siin lukkee viel et avatar. Jot tiiättä et se toel o vappaa.

Jote toivottaa Korppu sekä mie

Hyvinkii tarkenevvaa yöaikaa

Juuli

k.animated gifs

.

Lämmin ei kuulemma luita riko, niveliin tosin käy kuuma ja kosteus, mulla ainakin, joten kyllä tää nyt jo piisais mutta kuulemma yhä vaan helteisempää tulossa.

Yritettävä jotenkin unta löytää..ikkunat auki kesäyössä.

 

Öitä tänne, niin Juulille ja Korpulle kuin muillekin.

 

lukija/vierailija

Öitä, kauniita öitä

ei kiristetä vöitä

kun ei ole töitä

on vain noita, noita

uusia perunoita

eikä niitä mikään voita

kun laitetaan joukkoon voita, voita.

 

tv. Höpsis ja Hyväyö, kaksin aina kaunihimpi

Lämpöiset ajatukset ja olotkin!

Täällä on ny laakeeta ja aakeeta, eiköhä sivut ala täyttymää, ku kansa rannalta kotiinsa tuloo. Tai mistä kukin tuloo. Minä kävin lapsuuskoissani ja huseerasin kaikella lailla. Leivoin pullaaki.  Nyt meen ulos kahtomaan, tarttooko kukat vettä. Iha kaikki kukat ei enää tartte. Ei ne, jotka v.t.ruohonleikkaaja leikkasi voimissaan eilen kumoon. Ei kuulemma ollu kyllin selvä raja nurmikon ja kukkapenkin välillä. Siinä saahaan kumpiki mennä ihteemmä, sitte ku syyllistä puijaan. Hyvää viikonloppua. levätään. Ensviikollaki tehää vain jotain pientä ja sievää, ohitetaan helteet.

Lauantaki ehtoota

Hiljasta on hiljasta, taitaapi olla immeiset omissa viikonlopun askareissaan.

Tervetulloo Ilmatar viäntäjiin palstalle, ilahuttaa kun näkköö uusia nimiä tiällä, toivottavasti viihyt meijän seurassa:)

-Siulla on vielä lapsuuvenkoti tallella jossa voip käyvä huseeraamassa, kuten sanoit. Ja sehän on tietenkii hyvä asia. Ittelläin ei oo enää semmosta ja monta kertoo ookin aatellu miten kiva olis jos vois vielä vierailla semmosessa ja jossa vielä vanhempainikin ois läsnä, vois autella heitä tekemällä mitä hyös tarviis ja omastakin halusta vois kapsehtia jotakin kivvaa kaikkien yhteiseks piristykseks ja ennenkaikkee viettee sitä yhteistä aikaa, sitä, joka koko ajan käyp aina vuan vähemäks, rauhassa ja kiireettömästi.

Nii, niitä ommii vanhempii ossais ymmärtee ja arvostas toisin kun sillo nuorena jollon hyö vuan aina enempi ärsytti. Mutta niin se vain männöö tässä elämässä, mittää ei ossoo arvostoo ennenkuin sen menettää. Iän mukana sekii asia tulloo huomatuks, oman kokemuksen kautta.

No nyt tää män tämmöseks muisteloiks, mut pittäähän näitäki immeisen suaha joskus pukkasta ulos, sehi lie  liäkettä sielulle :)

 

Voimisiin ja hyvää viikonloppua kaikille, muistakeehan kirjutella - Elisa

 

 

Hei, vielä tulin suoralukemaan, mitäs ite kirjoitinkaan. Etten aiva kamalaa kuvaa antais itestäni, ni ilmotan, että se v.t. ruoholeikkaaja oli tietysti mun rakas poikain, eikä myö tietenkää syyllistä ala tosisamme kallaamaan. se nyt oli sellaista pohjalaise huumoria. Mulla on ollu kautta aikojen sellainen luulo, että lukija ymmärtää ja tietää, vaikka en asiaa kirjotakaan. Heippa vaan.

Oli Elisa mukava lukea postias, tuntu nii tutulta, tämä elämänvirta.

Tervehys tänne, Ilmattarelle tervetulloo minunnii puolesta.

 

Tuo on hyvin tuttua mullekkii jotta kirjottaa jostain asiasta ihan kun se ois muillekkii tuttua, sitten pittää täsmentee ja seleventee kun jäläkikätteen lukkoo omat kirjotukset. Minusta on oikein mukava kun tiällä voip kirjotella asiasta ja asian vierestä, omalla tavallaa.

Eilen käytiin ukon kansa hautuusmualla kukkien kastelussa, jotteivat ihan nuukaha kuumuuteen. Mukulabegonia näyttää pärjeevän paremmin kun ruusubegonia, en tiijä mikä siihen vaikuttaa. Ei oo tarpeeks satanu ja toisaalta on niin kuumia tuulia jotka kuivattaa kukat.

Tänä päivänä ei oo tullu aherrettua, enempi vuan olleilua ollu. Marjamehtään meinattiin, vuan jäi huomiselle. Mustikoita on harvakseltaan ja pieniä, tänä kesänä ei olla löyvetty runsasta marjapaikkoo.

Pittää vielä lähtee kävelemmää kesäseen iltaan.

Mukavoo illan  jatkoo ja pallaillaan asijaan-

 

-Orvokki-

Monta hauskaa viestiä ja murteen vääntöä täällä. 

Luinko jostain, että "Suapisti" pisti pillit pussiin, eli vetäytyi keskustelupalstalta? Se olisi vahinko, hänenkin viestejään oli ilo lukea. Mutta ehkä ei ole lähtenyt lopullisesti.

Iltatervehdyksin, tuuletellen:

"Vierailija"

Vieläpä pistäyvvyn tiälläkii kun tuolla Murteissa äsken poikkesin ällistelemässä miten on uus avvaus lähtennä käyntiin. Ei tuosta vielä tiijä, mut jospa se vielä siitä lutviuttuu.

Niin se suapisti vettäyty sivumpaan, vuan on tuota sillon tällön näkyny harvakseltaan tervehyskäynnillä. Jos tuo Murteet suapi olla toiminnassa niin en ihmettelis vaikka jonnai päivänä siellä näkys pari lausetta suapistilta. Eipä silti mukava se ois jos vaikka tässäkii tupasessa kävis.

Kaikki ei murteita käytä, kiva silti jos ylleesä kirjuttaa, ei se niin nuukoo oo onko murretta vai mitä. Eipä tää mullakkaa ihan puhasta mittää lajia oo, vuan jospa selevän suapi.

Minä oon piäosin viihtyny tiällä viäntäjissä, on ollu lepposa tiällä, toivottavasti on jatkossakkii.

 

Hyvvee kesäyötä :-)

 

-Orvokki-

 

Ehtoota

Nyt ei oukkaa mittää assiiks asti, kuhampahan vai nostan meitin palstoo vähä ylemmä jottei uppoo ihan alimmaiseks litistyksiin, suap täähi hengittee raikasta yö-ilimoo, ihan niiku meittikii nyt kun ilima on vähä keppeempi hengittee, ovet ja ikkunat on vieläi sepposen selällään, lämpöö ulukona +20,3C sisällä +24,6C.

Nyt taitas olla hyvä aika pyllähtee pötkälleen jotta jaksas "nauttii" huomisen heltiit, joten kaikille; Sulossii unnii hikisissä lakanoissa, ja jaksamissiin

-Elisa

Vierailija

Huomenta!

Laiva on lastattu!  Kesäpäivällä, aamukahvilla, maksetuilla laskuilla, keventyneellä kukkarolla ja mustikoilla. Ite rouva istuu kesämekko päällään, eikä oo kehräävää kissaa sylissään. Kohta lähtee ryytimaalleen, heittää roskat, poimii marjat, siinä päivän raami. Ehkä illalla tietää paremmin kirjoittaa, pysykö päivä raameissaan. Katotaas ny.

Jaksellaan  kevyesti iltaan asti.... ja toiseenkin.  Ilmatar

 

Tervehys!

Kiva päivän alotus Ilmattarella, koitetaan myö muutkii jatkoo sammaan malliin. Niihän sitä sanotaan, jotta "ilta on aamuu viisaampi".

Jaksellaan taas.

-Elisa

Heipsis !

Ilmatar ahertaa helteelläkkii, hyvältä kuulosti päivän askereihen suunnitelma.

Ostin torilta mustikoita kun omat marjasualiit jäi meleko köppösiks. Mustikoita laittelin pakastepussiloihin, soppii ne pussit paremmin meijän pakastekuappiin.

Elisa hyvä kun kiskot pinnalle tätä ketjuva :-)

Ilosta mieltä päiväänne :-)

 

-Orvokki-

 

Vierailija

Heipsis täältäki!

Sitä tuloo aamusta oltua nii ponnekas. Minä pysyin raameissani, mutta samat raamit saan laittaa huomiseks, ne työt vain väheni, eivät vielä loppuneet. Kuului päivään paljon huiluutakin. Yks tauko oli aika pitkä, katoin Asessorin naishuolet. Oli se nii hassun hupaane, nii leppone,  sai antautua nauramaa vähästäki.

Kukaties minäkin teen kuin Orvokki, tilaan mustikat, ite pakastan. Mun huushollissa menöö mustikoita niin paljon, ku vaan pakasteesta löytyis. Mikähä se määrä oliskaa? Jos ite meinaan saaha poimituks, pitäis jokaisena elokuun päivänä lähteä kaheks tunniks mustikkaan. Iha myönnän, joka vuos oon ostanut, en ollenkaa oo niin sinnikkään ahkera.

Kaikessa hiljasuuessa minä luulen, että Suapisti huristeloo näillä seu'uilla ja ettii parkkipaikkaa. Pitäiskö meijä laittaa punaset matot parkkiruutuihi, jos kaikki matkaajat, ohikulkijat, lukijat, paremmi pysähtyisivät. Oiskoha se vähä pröystäilyä, mutta hoi, jarruttakaa ees ja moikatkaa. :) Ilmatar

Heipsistä tänne!

Kiskastaanpas tuas palstoo ylemmä

 

 

Jo on viäntäjät vähissä

hellekö lie heikottanut

kuumuuvella kurittanut

vähänlaiseks väsäyttänyt?

 

Tokko tuosta tokenevat

uskaltavat uuvestansa

tulemahan tarinoille

ilmoittamaan ittensä

kertomahan kuulumiset?

 

-Elisa

 

 

 

 

 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat