”Diabetesta pidetään yhä itse aiheutettuna”

klo 13:54 | 12.6.2016
Helsinkiläinen Laila Rantio, 69, sairastui keski-iässä ykköstyypin diabetekseen. Helppo oli tuolloin syyttää itseään, koska lääkärikin teki niin.Lue koko juttu
Helsinkiläinen Laila Rantio, 69, sairastui keski-iässä ykköstyypin diabetekseen. Helppo oli tuolloin syyttää itseään, koska lääkärikin teki niin.Lue koko juttu
Ladataan...
Nykytyyli kokoomus -Sdp hallinnolla on syylistää ihmiset hallituksen tekemistä virheistä.
Huonolla politiikalla ajetaan tehtaat alas ja sitten huuetaan että menkää töihin (400 000)
Kaiken lisäksi ovat laskeneet Suomeen 100 000 ulkolaista halppistyöntekijää.
Sairaiden syyllistäminen on vielä häijympää, mutta tukee terveyspalvelujen alasajoa.
Tarvitseekohan tuota syyllistämisenä ottaa? Minusta on hienoa, jos sairauteen voi vaikuttaa elintavoillaan. Mieheni aloitti vähähiilihydraattisen ruokavalion, kun sai diabetesdiagnoosin. Ei mennyt kauan, kun hän sai jättää kaikki lääkkeet pois. Paino on laskenut jonkin verran. Jos kiusaa elimistöä hydraattiryöpyillä, verensokeri nousee ja laskee ja nousee. Miksi ei ottaisi vastuuta ja ehkäisisi sairautta? Ei läheskään kaikkia sairauksia voi niin itse hoitaa kuin kakkostyypin diabetestä.
Sorry, luin huolimattomasti, tässä olikin kyseessä ykköstyypin diabetes. Se on erilainen kuin kakkostyyppi. Kommenttini koskee kakkostyyppiä.
Hyvin monet sairaudet on itseaiheutettuja. Kovat tupakkaihmiset ja viinan kanssa lotraavat.
Sitten urheilijat, niillä terveet päivät vähissä. Vastakohtana ei liikkuvat jotka pistää vaaán koville.
Noin se menee ja veronmaksajat maksaa, velka senkun lisääntyy.
Tupakan polttajat ja viinan juojat ovat maksaneet veroja näitä tuotteita ostaessaan melkomoisen määrän.
Pitää kyllä paikkansa. Ehkä sekin lisää sairastuvuutta. Noihin tilastonikkareiden lukemiin ei kannata uskoa.
Kuka voi olla se ylituomari joka sanoo mikä tauti on oma vika ja milä ei.. Juomiseenkin on yleensä syy ja diabetes lienee osin perinnöllistä.
On osansa perimälläkin. Näin jo nuorena katsoessani äitiäni ja mummoani jotka sairastuivat 2 -tyypin diabetekseen keski-iässä, että jos en pidä varaani seuraan perässä.
Ja kun mietin mitä silloin syötiin, oli se jauhoja, rasvaa ja lihaa tai makkaraa.
Kummatkin olivat keholtaa niin kuin minäkin paksuvyötäröisiä vaikka hoikkia muuten. Kuin myös minä olen aina liikkunut, voimistellut, syönyt oikein, mutta jo toista lasta odottaessani sokeriarvot nousivat hälyyttävästi. Siis olen taistellut 2-tyypin diabetesta vastaan koko ikäni, lääkitystä en ole vielä tarvinnut, ja 70 kymppiseksi, päässyt, ja nyt 10 vuoden sokerien ja rasvojen seurannan jälkeen on niin paljon oireita, että nyt ensiviikolla kun taas käyn kokeissa, pelkään pahinta ja toivon parasta.
Kyllä niinkin kuin myös tuhonnut terveytensä. Aivoinfartteja ja aivoverenvuotoja on eniten tupakoivilla keski-ikäisillä ryyppäävillä naisilla.
No huhhuh,täytyypä sanoa että lääkärillä on ollut huono päivä tai sitten on väärällä alalla,ei lääkäreillä ole oikeutta tuomita potilasta vaan täytyisi kannustaa .Tsemppiä sinulle jokapäiväiseen elämään ja hyvää kesää !
Täysin ymmärrettävää että lääkäriä harmittaa kun ihmiset (eräät) pilaa terveytensä. Joten anteeksi annettakoon tämä
Kakkostyypin diabetes on elämäntavoista johtuva sairaus. Kaikkea väärää ravintoa ja liikaa. Ravintoterapeutille ja laihdutus kuurille, siinä kylmä totuus jota ihmiset eivät halua kohdata.
Sota-ajan lapset, joihin minäkin kuulun olen vaaravyöhykkeellä, koska kaikesta terveellisestä oli puute, eikä ollut tietämystä, niin kuin on nyt. Ruoka oli perunaa, vehnää, sianlihaa joskus, harvoin punaista lihaa, runsaasti voita, oli kuitenkin savusilakoita.
En muista, että olisi ollut mitään hedelmiä, pähkinöitä ja öljyjä. Oli juureksia, punajuuria, porkkanoita, suolakurkkuja. Oli se köyhää monella lailla. Olen heilunut jonkun vuoden, siinä ja siinä onko diabetes vai ei, mutta liikunta ja ravinnon tarkkailu ja painon hallinta ovat palauttaneet minut kormaali-arvoihin.
Olen saanut kevyellä monipuolisella ravinnolla sokeriarvot pysymään kohtuullisena, ja verenpaineen aika matalalla.
Syyllistäminen on maan tapa ja kertoo enemmän suomalaisia kalvavasta vihamielisyydestä, jota kohdistetaan ihmisiin "heidän parhaakseen" . Muka.
2 tyypin diabetestä on tutkitusti ainakin neljää eri tyyppiä ja se on monilla myös vahvasti perinnöllistä.
Ei auttanut tätä ikänsä aktiivisesti liikkunutta entistä kilpaurheilijaa, joka 42:sta työvuodesta 30 vuotta raskasta vuorotyötä tehtyään lopulta sairastui.
Painoindeksistä (28) sain kuulla usein, mutta ajoittain kovien kipujen yltyessä sietämättömiksi kehoitettiin "rohkeasti liikkumaan kivuista huolimatta".
mutta päteviä neuvoja ja tukea ei tullut.
Toiset eivät sairastu diabetekseen vaikka ovatkin sairaalloisen ylipainoisia. Jotkut ylipainoiset eivät saa painoaan pysymään alhaalla, jostain syystä ja heitä kiitetään ja syyllistetään jatkuvasti.
Monet hoikat ihmiset tupakoivat. Sitä ollaan niin hoikkaa, kunnes loppuu tupakointi. Sitten taistellaankin läskien kanssa, niinkuin monet muutkin.
Syyllistäminen ei ole kannustusta eikä tukemista vaan stressiä ja itseluottamusta ja omarvontuntoa murentavaa, joka vain pahentaa asioita.
Tulen ns. diabetessuvuista, erityisesti äitini sukulaisilla on paljon sekä ykköstyypin että kakkostyypin diabetestä. Isäni suvussa pelkkää vanhuusiän kakkosdiabetestä kuitenkin.
Tosin kummallakaan vanhemmallani eikä sisaruksillani ole todettu diabetestä. Lähimmät ovat serkkuja ja enoni, joka on edesmennyt jo. Olen 50 +ja totta kait odotellut jo tässä, että eiköhän se diabetes nyt iske minuunkin. No, joidenkin vuosien välein minulta otetaan sokerirasituskoe, ja siinä mitataan ns. lyhytkestoinen ja pitkäkestoinen sokeri. Ja ei, todellakaan ei ole mitään ongelmia minulla verensokereiden kanssa. Ne tulokset ovat olleet menneet kymmenet vuodet täysin raja-arvoissa, josta olen tosi onnellinen. Taas parin vuoden päästä katsotaan sokerirasituskokeet. En ole tosin ylipainoinen ja harrastan säännöllistä liikuntaa monta kertaa viikossa. Ehkäpä elintapani estävät diabeteksen puhkeamisen minulla. Tai voihan se olla, ettei minulla ole diabetekseen altistavaa geeniä itselläni. Joka tapauksessa olen halunnut tutkituttaa verensokeriarvoni.
Mielestäni on hyvä,että raskausaikana seurataan myös raskausdiabeteksen riskiä.
On muutamia syitä,joihin ei elintavat riitä torjumaan sokerin sietokyvyn heikentymistä, silloin on hyvä saada riski ajoissa selville.
Raskausdiabetes saattaa altistaa myöhemmin 2-tyypin diabetekselle.