Huono sisäilma sairastuttaa salakavalasti – 10 kysymystä oireista

Väsyttää, yskittää, päätä ja niveliä särkee. Huono sisäilma aiheuttaa epämääräisiä oireita. Jos niitä ei tulkita oikein, sairauskierre syvenee.Lue koko juttu

Huono sisäilma sairastuttaa salakavalasti – 10 kysymystä oireista

Sivut

Kommentit (21)

Yhtään kyseistä ongelmaa vähättelemättä, kannattaa esimmäiseksi katsoa peiliin ja miettiä onko oireisto iternetistä johtuvaa vai oikeasti sisäilmaongelma.
Nykyään tuntuu olevan tapana pyrkiä löytämään kaikki mahdollinen syy/oikeutus siihen ettei tavitsisi tehdä töitä vaan voisi mm. sairasloman varjolla makailla kotona ja saada sitä palkkaa.

Mielestäni Sinä juuri vähättelet sisäilmaongelmista johtuvia oireita ja sairauksia, kun ensimmäiseksi epäilet sairastuneen haluavan vain sairasloman varjolla makoilla kotona palkkaa nauttien. Saa olla melko kovahermoinen, jos tekeytyy sisäilmasairaaksi. Työkaverien ja lääkärien vähättely ja syyttely kyllä parantaa tekosairaat. Me sisäilmasta pahasti sairastuneet emme todellakaan voi mennä sinne sairastuttaviin tiloihin. Me osaamme jo monien sairausvuosien ja ikävien kokemusten jälkeen viitata kintaalla vähättelijöille. Terveitä vuosia Sinulle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos olisit nähnyt terveytensä menettäneen,sydänoireisen sisäilmasairaan,et puhuisi noin.Jos olisit asuntovelkaisena,kotisi menettäneenä,menettänyt sosiaalisen elämäsi,tavallisen arjen,toimeentulosi ja lähes kaiken toivosi sairastettuasi vuoden (monet useita,jotkut pyörätuolissa) täydellistä uupumusta,huimausta,ripulia,sydänoireita,et näkisi kunnolla edes lukea jne.et puhuisi noin rumasti.Koputa puuta,sinä tai lapsesi (jos sinulla niitä on nyt tai joskus) saatatte joskus olla siinä tilanteessa.Muistelepa silloin sanomaasi.Aikaisemminkin saa ajatella,vaikkei itselle olisi tapahtunut tällaista katastrofia.

Ensimmäisen viestin kirjoittaja vähättelee asiaa.

Ongelmia on vanhoissa rakennuksissa eli työpaikoilla mutta myös suhteellisen uusissa taloissa.

Hyvä sitä on puskista huudella kun kirjoittaja on ilmeisesti eläkkeellä eikä asia häntä koske.

Seurauksena saatta olla mm. astma, keuhkosairaus jne.

 

Jos Venetsia olisi Suomessa, siitä tehtäisiin varmaankin aavekaupunki, mutta Italiassa se on kansallisaarre. Ainakin vesi on siellä rakennusten perustuksien lähellä - liekö sisäilmaongelmia.

Totta on myöskin, että tarpeeksi paljon ongelmia pohtiessaan ja pelätessään jotkut aistivat oireita vaikka syytä niihin ei olisikaan.

Tähän saumaan sitten iskevät saalistajat, joille tärkeintä on vain voittojen tekeminen.

Venetsiaa ei ole rakennettu betonielementeistä ja kipsilevyistä. Jos olisi, se todella olisi aavekaupunki, sillä kaikki asukkaat olisivat KUOLLEET.

STM:n, THL:n ja TTL:n pitäisi katsoa itseään peiliin asiassa, samoin kuntien ja valtion viranomaisten. Sisäilman homeiden pysyvästi sairastuttamat ihmiset on jätetty heitteille yhteiskunnassamme.

Ensiksikin Suomeen tarvitaan sisäilmapoliklinikoita. Tällöin sairastuneita hoidettaisiin keskittyneesti ja asianmukaisesti.

Toinen asia on se, että sisäilmasairaiden oireiden ja sairauksien vähättelyn on loputtava. Tässä tulevat keskeiselle sijalle asiantuntijat. Heidän pitäisi antaa oikeanlaista informaatiota sairaudesta julkisuudessa.

Sisäilmasairaus ei ole mikään korvienvälisairaus tai keksitty juttu. Siihen on suhtauduttava vakavasti. Se koskettaa kaikenikäisiä, myös lapsia. Jos altistuu voimakkaasti jo lapsena, seurauksena on usein sairastelua (astmaa yms.) koko loppuelämän.

Kyseessä on jo kansanterveydellinen ongelma johon pitää puuttua oikeilla menetelmillä. Tärkein kaikista on oireita pahentaville tekijöille altistamisen lopettaminen.

Insinööri

Syyttävä sormi voisi alkaa pikkuhiljaa osoittaa myös lääkäreitä kohtaan. Miksi he eivät ole tehneet asialle juuri mitään. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen pitäisi lähteä myös sieltä jossa ollaan asiantuntijoita ihmisen fyysisen terveyden suhteen.

kirvesmiehen tytär

Paljon valitusta, mutta mikään näistä kommenteista ole asiaan liittyviä saatikka sitten oleellisia. Perus suomalaista pulinaa.

Tekstillä on yritetty herättää yhteiskuntaa huomaamaan ongelma terveydenhuollossa. Mikä mielestäni on oikein kuvailtu. Nyt vaan saada valtion ajamaan projektia jolla ongelmaa voidaan ratkaista. Pitkittynyt asuminen hometaloudessa lisää valtion varojen kulumista sairastamiseen. Home- ja huonossa sisäilmatalossa lisää keuhkosairauksien riskejä ja tekee ihmisistä työkyvyttömiä. Eli nyt olisi tärkeintä havaita riskit ajoissa. Myöhemmin todettu esim. home altistuminen aiheuttaa suuria sairaskuluja valtiolle pitkällä näkymällä. Sama kuin otetaan meidän verorahat ja tuikataan tuleen! Näin rankan kommentin laitoin teille matti ja maija meikäläisille jos ette oikein ymmärtäneet.

Lisäksi huonot rakennus ratkaisut ovat suurin syy näihin ongelmiin. Esim. kaato ei ole oikein tehty kylpyhuoneessa, asukas itse on tehnyt kylpyhuone ratkaisuja tai vähentänyt sisäilmankulkua, maa elää ja pohjarakenteet ovat huonot, kauneussyistä asukas lisää kevyt rakenteiseen runkoon alarappauksen ja estää seinien hengittämisen otetaan 6-10 vuotta eteenpäin ja talossa on home. Mutta tähän voidaan vaan vaikuttaan lakisäännöksillä, ammattiosaamisella ja laittamalla joka-paikan-hanttimiehet ja vaimot kuriin. Jutelkaa eri ammattiosaajien kanssa kun alatte rakentamaan. Kuntotarkastus luottavalta taholta ja lisäksi seinät kannattaa kuvauttaa sisältä, ettei vaan tule yllätyksiä taloa ostaessa. Ja älkää missään nimessä tehkö omia ratkasuja sisäilman suhteen ja tutkikaa kunnolla rakennusratkaisuja. Kylpyhuoneessa kunnon sisä- ja ulosvienti on kaiken AO eli pitäkää se hengittävänä ja katsokaa että kosteus tai vesi ei alakertymään.

P.S.V.3779

Koneellisen ilmanvaihdon usein aiheuttama veto, jonka muuten asetus kieltää, on varmaan yksi hengityselinsairauksia aiheuttava tekijä. Sille herkistyneiden joukko vainon liian pieni saadakseen vaikutusvaltaa. Tiede.fi keskustelut palstalla on tätä kysymystä koskeva aloittamani pitkä ketju "Koneellinen ilmastointiterrori".

Tiina Arlin

Kun halutaan ja voidaan verottaa kaikenlaista epäterveellistä ja haitallista, niin olisi paikallaan myös haittavero hajusteille! Vahvasti tuoksuvat pyykinpesuaineet, pyykinhuuhteluaineet, parfyymit, partavedet, hiuskosmetiikka, tuoksukynttilät, ilmanraikastimet, suitsukkeet ja muut keinotekoiset tuoksut aiheuttavat 10-40% väestöstä suuria terveyshaittoja. Toisten ihmisten käyttämät hajusteet rajoittavat elämää, työntekoa, harrastamista ja liikkumista!

Tuoksuyliherkkyys on krooninen sairaus, jonka oireina ovat mm äänen käheys, yskä, hengenahdistus, nuha, silmien ärsytys, päänsärky, pahoinvointi ja iho- ja limakalvo-oireet. Monet astmaatikot, allergiset ja migreenipotilaat myös oireilevat tuoksuista.

Tuoksut aiheuttavat yhteiskunnalle miljoonien eurojen kustannuksia mm lääkärissä käynteinä, sairaspäivinä ja lääkekuluina.  Haittavero hajusteille toisi valtion kassaan tuloja näitä menoja kattamaan.

Ohjaisiko verotus myös kuluttajia vaihtamaan käyttämiään tuotteita hajusteettomiin versioihin, niitä on olemassa!

Tuoksuton ympäristö on toistaiseksi ainoa tepsivä keino hajusteista kärsiville.

muori maalta

Niin, kuka ja mikä taho onkaan syyllinen kyseisiin vaurioihin??!

Minun mielipiteeni on, suomen rakennuslainsäädäntö ja valvonta.

Itse asun joskus 1920 - 1930-luvulla rakennetussa hirsi/lautarakenteisessa talossa, enkä ole suostunut nykyaikaisten rakennusmestareiden suunnittelemiin korjauksiin, vaan olen kuunnellut vanhoja eläkeläiskirvesmiehiä, tervein ollaan.

Pena

Sisäilma-altistus ei johdu pelkästään homeista. Se on useammin yhdistelmä toksiineista (myrkkykaasusta), joita pääsee ilmaan mikrobeista ja uusien ja vanhojen rakennusmateriaalien kemiallisista reaktiosta. Tilannetta pahentaa energiamääräykset eli pakollinen koneellinen ilmanvaihto, jolla pyritään saamaan alipaine rakennuksen sisälle.

sairastunut

juu ja kun asut kunnan vuokra asunnossa, niin kunnan lääkärti eivät näe mitään yhteyttä altistumisille eivätkä tunnista millään oireita , vaikka terveystarkastaja toteaisikin asunnossa oleva kosteusvaurion, homekasvustoa ja muovimattojen märälle sementille liimauksen aiheuttamaa 2 etyyliheksanolia runsaasti. Eip, kunta ei tule mitenkään vastaan, ei anna uutta asuntoa eikä korvaa haisevia tavaroita, eikä näe mitään terveysriskiä.

Invisense

Home tarvitsee itiöt, alustan missä kasvaa, lämpötilan  ja kosteutta. Kosteuteen voidaan vain vaikuttaa. Rakennekosteus on suurin homeen aiheuttaja. Rakennekosteuden mittaus voidaan tehdä purkamatta rakennetta. Rakennusliikkeet ja rakennusalan ammattilaiset eivät halua käyttää näitä rakenteeseen laitettavia antureita koska tekevät niin " hyvää työtä".  Omistajat maksavat kalliisti terveydellään ja rahallisesti näiden rakentajien , valvojien, projektijohtajien, työmaainsinöörien, tuotantoinsinöörien , arkkitehtien ja työmaamestarien huonosta työstä.  Kuntien viranomaiset eivät osaa vaatia ratkaisua koska eivät käytännössä vastaa mistään.  Keinoja kyllä on mutta halua parempaan rakentamiseen ei ole.  Maksajan pitää vaatia rakennekosteusantureita koska rakennusalanammattilaiset eivät niitä käytä.  Esittäkää rakentaja ryhmälle kysymys.  Kuinka rakennekosteus kontrolloidaan rakennuksessa?  Millä välineillä?

Vaari Espanjasta

Home tarvitsee itiöt, alustan missä kasvaa, lämpötilan  ja kosteutta. Kosteuteen voidaan vain vaikuttaa. Rakennekosteus on suurin homeen aiheuttaja. Rakennekosteuden mittaus voidaan tehdä purkamatta rakennetta. Rakennusliikkeet ja rakennusalan ammattilaiset eivät halua käyttää näitä rakenteeseen laitettavia antureita koska tekevät niin " hyvää työtä".  Omistajat maksavat kalliisti terveydellään ja rahallisesti näiden rakentajien , valvojien, projektijohtajien, työmaainsinöörien, tuotantoinsinöörien , arkkitehtien ja työmaamestarien huonosta työstä.  Keinoja kyllä on mutta halua parempaan rakentamiseen ei ole.  Kukaan muu kun maksaja ei voi olla kiinnostunut rakennekosteudesta.   Nykypäivän antureilla pystytään halvalla toteamaan rakennekosteudet. Vaatikaa antureita.

Iäkäsrakentaja

Mineraalieristeet ovat oia kasvualusta kaikelle mikä on haitallista ihmiselle ja eläimiile.
Espanjassa laajalti käytetty kasvualusta tomaayeille , kurkuille , kaikelle joka pitää oasvihuoneessa kasvattaa. Tutkimukseni mukaan meidän huoneiston huonepöly sisältää runsaasti juuri mineraalivillassa käytettyä sideaineita, myös hionojakoista kivipölyä joka ärsyttää limakalvoja ja tuhoaa keuhkot. Paremmassa asemassa ovat tupakoitsijat , heidän keuhkonsa ovat paksun sitkeän liman suojaamia. Toisaalta tupakointi tuhoaa elimistöä joka tavoin muuten.
Itse rakensin vielä viimeisillä järjen ja voiman rippeillä vanhuuden turvaksi talon johon käytin eristeeksi
Iso-Lina pellavaeristettä ja sahanpurua jota oli kenttäsirkkelistä lähtöisin ja kuivaa. Täytyy myöntää
ettäodotin innolla miltä tääläinen talo tuntuu asua mutta näin järisyttävää eroa en osannut odottaa.
Olen maanpäällisessä onnelassa kun ei mitään vikaa löydy hakemallakaan.
Huoneisiin ei tule minkäänlaista pölyä rakenteista ja kosteustasapaino säilyy hyvänä riippumatta ulkokosteudesta. ilmansulkupaperi on levyjen takana ja laudoituken alla runkoleijona 25mm
Pystylaudoitus T-rimalla takaa vesitiiviyden ja kokemuksen mukaan kestää ainakin 80vuotta.
Seinä ei tosin ole nykymuodin mukainen mutta sillä nyt ei ole käytännön merkitysä.
Suosittelen ei homehdu ja on ihmisystävällinen puulattioineen.

Vierailija

Venesiassa ne rotiskot hengittää kun juurikaan ei ole remontteja tehty. Pahinta on muovit ja liika eristäminen.

Myös toisten ongelmien vähättely on todella typerää. Kukaan joka ei ole sairastunut ei voi tietää millaisessa helvetissä elämme ja kuinka tämä ongelma vaikeuttaa kaikkea liikkumista varsinkin kun on vielä tullut tämä haju yliherkkyys.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat