Kommentit (14)

Vierailija

Yhtään kyseistä ongelmaa vähättelemättä, kannattaa esimmäiseksi katsoa peiliin ja miettiä onko oireisto iternetistä johtuvaa vai oikeasti sisäilmaongelma.
Nykyään tuntuu olevan tapana pyrkiä löytämään kaikki mahdollinen syy/oikeutus siihen ettei tavitsisi tehdä töitä vaan voisi mm. sairasloman varjolla makailla kotona ja saada sitä palkkaa.

Vierailija

Mielestäni Sinä juuri vähättelet sisäilmaongelmista johtuvia oireita ja sairauksia, kun ensimmäiseksi epäilet sairastuneen haluavan vain sairasloman varjolla makoilla kotona palkkaa nauttien. Saa olla melko kovahermoinen, jos tekeytyy sisäilmasairaaksi. Työkaverien ja lääkärien vähättely ja syyttely kyllä parantaa tekosairaat. Me sisäilmasta pahasti sairastuneet emme todellakaan voi mennä sinne sairastuttaviin tiloihin. Me osaamme jo monien sairausvuosien ja ikävien kokemusten jälkeen viitata kintaalla vähättelijöille. Terveitä vuosia Sinulle!

Vierailija

Jos olisit nähnyt terveytensä menettäneen,sydänoireisen sisäilmasairaan,et puhuisi noin.Jos olisit asuntovelkaisena,kotisi menettäneenä,menettänyt sosiaalisen elämäsi,tavallisen arjen,toimeentulosi ja lähes kaiken toivosi sairastettuasi vuoden (monet useita,jotkut pyörätuolissa) täydellistä uupumusta,huimausta,ripulia,sydänoireita,et näkisi kunnolla edes lukea jne.et puhuisi noin rumasti.Koputa puuta,sinä tai lapsesi (jos sinulla niitä on nyt tai joskus) saatatte joskus olla siinä tilanteessa.Muistelepa silloin sanomaasi.Aikaisemminkin saa ajatella,vaikkei itselle olisi tapahtunut tällaista katastrofia.

Vierailija

Ensimmäisen viestin kirjoittaja vähättelee asiaa.

Ongelmia on vanhoissa rakennuksissa eli työpaikoilla mutta myös suhteellisen uusissa taloissa.

Hyvä sitä on puskista huudella kun kirjoittaja on ilmeisesti eläkkeellä eikä asia häntä koske.

Seurauksena saatta olla mm. astma, keuhkosairaus jne.

 

Vierailija

Jos Venetsia olisi Suomessa, siitä tehtäisiin varmaankin aavekaupunki, mutta Italiassa se on kansallisaarre. Ainakin vesi on siellä rakennusten perustuksien lähellä - liekö sisäilmaongelmia.

Totta on myöskin, että tarpeeksi paljon ongelmia pohtiessaan ja pelätessään jotkut aistivat oireita vaikka syytä niihin ei olisikaan.

Tähän saumaan sitten iskevät saalistajat, joille tärkeintä on vain voittojen tekeminen.

Vierailija

Venetsiaa ei ole rakennettu betonielementeistä ja kipsilevyistä. Jos olisi, se todella olisi aavekaupunki, sillä kaikki asukkaat olisivat KUOLLEET.

Vierailija

STM:n, THL:n ja TTL:n pitäisi katsoa itseään peiliin asiassa, samoin kuntien ja valtion viranomaisten. Sisäilman homeiden pysyvästi sairastuttamat ihmiset on jätetty heitteille yhteiskunnassamme.

Ensiksikin Suomeen tarvitaan sisäilmapoliklinikoita. Tällöin sairastuneita hoidettaisiin keskittyneesti ja asianmukaisesti.

Toinen asia on se, että sisäilmasairaiden oireiden ja sairauksien vähättelyn on loputtava. Tässä tulevat keskeiselle sijalle asiantuntijat. Heidän pitäisi antaa oikeanlaista informaatiota sairaudesta julkisuudessa.

Sisäilmasairaus ei ole mikään korvienvälisairaus tai keksitty juttu. Siihen on suhtauduttava vakavasti. Se koskettaa kaikenikäisiä, myös lapsia. Jos altistuu voimakkaasti jo lapsena, seurauksena on usein sairastelua (astmaa yms.) koko loppuelämän.

Kyseessä on jo kansanterveydellinen ongelma johon pitää puuttua oikeilla menetelmillä. Tärkein kaikista on oireita pahentaville tekijöille altistamisen lopettaminen.

Insinööri

Syyttävä sormi voisi alkaa pikkuhiljaa osoittaa myös lääkäreitä kohtaan. Miksi he eivät ole tehneet asialle juuri mitään. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen pitäisi lähteä myös sieltä jossa ollaan asiantuntijoita ihmisen fyysisen terveyden suhteen.

kirvesmiehen tytär

Paljon valitusta, mutta mikään näistä kommenteista ole asiaan liittyviä saatikka sitten oleellisia. Perus suomalaista pulinaa.

Tekstillä on yritetty herättää yhteiskuntaa huomaamaan ongelma terveydenhuollossa. Mikä mielestäni on oikein kuvailtu. Nyt vaan saada valtion ajamaan projektia jolla ongelmaa voidaan ratkaista. Pitkittynyt asuminen hometaloudessa lisää valtion varojen kulumista sairastamiseen. Home- ja huonossa sisäilmatalossa lisää keuhkosairauksien riskejä ja tekee ihmisistä työkyvyttömiä. Eli nyt olisi tärkeintä havaita riskit ajoissa. Myöhemmin todettu esim. home altistuminen aiheuttaa suuria sairaskuluja valtiolle pitkällä näkymällä. Sama kuin otetaan meidän verorahat ja tuikataan tuleen! Näin rankan kommentin laitoin teille matti ja maija meikäläisille jos ette oikein ymmärtäneet.

Lisäksi huonot rakennus ratkaisut ovat suurin syy näihin ongelmiin. Esim. kaato ei ole oikein tehty kylpyhuoneessa, asukas itse on tehnyt kylpyhuone ratkaisuja tai vähentänyt sisäilmankulkua, maa elää ja pohjarakenteet ovat huonot, kauneussyistä asukas lisää kevyt rakenteiseen runkoon alarappauksen ja estää seinien hengittämisen otetaan 6-10 vuotta eteenpäin ja talossa on home. Mutta tähän voidaan vaan vaikuttaan lakisäännöksillä, ammattiosaamisella ja laittamalla joka-paikan-hanttimiehet ja vaimot kuriin. Jutelkaa eri ammattiosaajien kanssa kun alatte rakentamaan. Kuntotarkastus luottavalta taholta ja lisäksi seinät kannattaa kuvauttaa sisältä, ettei vaan tule yllätyksiä taloa ostaessa. Ja älkää missään nimessä tehkö omia ratkasuja sisäilman suhteen ja tutkikaa kunnolla rakennusratkaisuja. Kylpyhuoneessa kunnon sisä- ja ulosvienti on kaiken AO eli pitäkää se hengittävänä ja katsokaa että kosteus tai vesi ei alakertymään.

P.S.V.3779

Koneellisen ilmanvaihdon usein aiheuttama veto, jonka muuten asetus kieltää, on varmaan yksi hengityselinsairauksia aiheuttava tekijä. Sille herkistyneiden joukko vainon liian pieni saadakseen vaikutusvaltaa. Tiede.fi keskustelut palstalla on tätä kysymystä koskeva aloittamani pitkä ketju "Koneellinen ilmastointiterrori".

Tiina Arlin

Kun halutaan ja voidaan verottaa kaikenlaista epäterveellistä ja haitallista, niin olisi paikallaan myös haittavero hajusteille! Vahvasti tuoksuvat pyykinpesuaineet, pyykinhuuhteluaineet, parfyymit, partavedet, hiuskosmetiikka, tuoksukynttilät, ilmanraikastimet, suitsukkeet ja muut keinotekoiset tuoksut aiheuttavat 10-40% väestöstä suuria terveyshaittoja. Toisten ihmisten käyttämät hajusteet rajoittavat elämää, työntekoa, harrastamista ja liikkumista!

Tuoksuyliherkkyys on krooninen sairaus, jonka oireina ovat mm äänen käheys, yskä, hengenahdistus, nuha, silmien ärsytys, päänsärky, pahoinvointi ja iho- ja limakalvo-oireet. Monet astmaatikot, allergiset ja migreenipotilaat myös oireilevat tuoksuista.

Tuoksut aiheuttavat yhteiskunnalle miljoonien eurojen kustannuksia mm lääkärissä käynteinä, sairaspäivinä ja lääkekuluina.  Haittavero hajusteille toisi valtion kassaan tuloja näitä menoja kattamaan.

Ohjaisiko verotus myös kuluttajia vaihtamaan käyttämiään tuotteita hajusteettomiin versioihin, niitä on olemassa!

Tuoksuton ympäristö on toistaiseksi ainoa tepsivä keino hajusteista kärsiville.

muori maalta

Niin, kuka ja mikä taho onkaan syyllinen kyseisiin vaurioihin??!

Minun mielipiteeni on, suomen rakennuslainsäädäntö ja valvonta.

Itse asun joskus 1920 - 1930-luvulla rakennetussa hirsi/lautarakenteisessa talossa, enkä ole suostunut nykyaikaisten rakennusmestareiden suunnittelemiin korjauksiin, vaan olen kuunnellut vanhoja eläkeläiskirvesmiehiä, tervein ollaan.

Pena

Sisäilma-altistus ei johdu pelkästään homeista. Se on useammin yhdistelmä toksiineista (myrkkykaasusta), joita pääsee ilmaan mikrobeista ja uusien ja vanhojen rakennusmateriaalien kemiallisista reaktiosta. Tilannetta pahentaa energiamääräykset eli pakollinen koneellinen ilmanvaihto, jolla pyritään saamaan alipaine rakennuksen sisälle.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat