Pitäisikö vapaaehtoistyöstä maksaa palkkaa?
Pitäisikö vapaaehtoistyöstä maksaa palkkaa?
klo 15:56 | 6.8.2014
Vapaaehtistyähän on vapaaehtoista, toki tekiöittä olisi enemmän jos siitä saisi edes pienen korvauksen. Mutta tänäpäivänä, tekevällä voi saada euron tunti. Tyättömyyskorvauksen tai kuntoutusrahan kanssa Väärin on yös ne 9 euron työpäivvvät Tuo raha on niinkuin kulukorvaus, joskus sosiaalioimisto voi antaa linkkilipun. Ainakin itse teen töitä reippaasti kuin vakituinen, enmmänkin.. Eli oleme ilmaista työvoimaa.
Itse teen vapaaehtoistyötä vakaumuksen ja hyvän mielen vuoksi, en halua siitä palkkaa. Siis minun vastaukseni on EI.
Kyllä minä jotain pienimuotoista korvausta toivoisin vapaaehtoistyöstä.
Siitähän tuo riippuu miten rankkaa avustustyötä tekisi esim. siivous, pihan kunnostus tms.
Sensijaan ulkoilutus tai juttuseura ei tietenkään tarvitse mitään maksaa.
Kyllä voi maksaa vapaaehtoistyöstäkin. Kun jossain teetetään normaalia työtä muka vapaa-ehtois nimikkeellä. En tiedä kuka niitä tekee, rikkaatko? Vai pakottaako sossu?
Ei ainakaan Tekevä ja työvoimapalvelupisteitten 9 euron työt ole vapaaehtoisia. Muistaakseni menee tyttämyyskorvaus Kelan rahoista jos ei kolmea 9 euron tarjottua työpaikkaa ota Vapaaehtoistyönhän voi itse valita Eu kyllää kiristää' kaikesta kohta menee 4 H.oon vapaaehtois työ ja nyt jo aikoja sitten mennyt omaioshoitajien tukena ollut työntekiä, joka hoiti silläaikaa avun varassa olevaa kun omaishoiajalla oli asioita hoidettavana heillä oli kyllä pieni palkka, mutta EU katsoisen laittomaksi toimnnaksi. Palkallinen on myös reumayhdistyksen työntekiä, vaan sekin on lakkauttamis uhkan alla
Ainakin täällä Jyväskylässä on vielä kaupungin rahalla Vapaaehtoisstyän korniraattori. Koitta järjestää avvustajan / auttajan esim. pyörätuolin kanssa vaikka invataksilla lääkäriin menevää Ja on myös vapaaehtoisia, jotka auttaa esim. kulttuuripalveluissa mukan esim. museoissa. Ja vanhuksillekin järjestää monen muun yhteistyöntekiän kanssa kanssa SPR ja kirkko mukana. Helluntaiseuerakunnassa nuoret ovat järjestäneet laitoksissa oleville vanhuksille ulkoiluttamis apua Ja ihan myös keskusteluseuraa. On myäs jotkut käyneet runojalausumassa, laulattamassa ja soittamassa ja saaneet hyvän vastaanoton. Moni dementoitu muistaa musiikin ja kauneuden nuoruudestaan
Mitä hyvää EU on meille tuonut, mielestäni ei mitään.
Jos esim. hoitaa jonkin yhteisön kahvilaa ja hankkii sinne myös kaikki tarpeet. Katson että työ on todella työtö ja siitä pitäisi maksaa, ainakin jos viikkotunneiksi tulee yli 6 tuntia.
Esim. seurakunnat käyttävät kaiken "likaisen" työ tekemiseen etupäässä vapaaehtoisia. No empä tiedä tämän päivän tietoja, mutta n. kymmenen vuotta sitten se oli hyvinkin yleistä.
Moni auttaja paloi loppuun, koska yleensä he jotka tuota työtä tekevät ovat eläkeläisiä ja antautuneita, heitä jotka eivät osanneet sanoa ei.
Olis upeeta kun kaikki työ olisi vapaaehtoista ja työnantaja saisi maksaa ilman ylimääräisiä kuluja vaikkapa 8 h pv ja 50e
Tuo työkkärin 9 e päiväkorvaus on ihmisoikeuksia loukkaava.
Vapaaehtoistyö ei ole palkkatyötä, eikä se voi korvata palkkatyötä. Vapaaehtoistyöstä voi saada korvausta esim, kuluista( bensa, puh) mutta muuten se on palkatonta työtä. Vapaaehtoistyötä tehdään seuroissa, yhdistyksissä, seurakunnassa....Vapaaehtoistyössä työn teettäjä hankkii tarvikkeet, välineet, tai sitten ne hankitaan talkoilla tai muilla vapaaehtoisilla tavoilla.
Sana vapaaehtoisesti kuvaa työn luonnetta hyvin, siihen ei voi pakottaa
Voi tuon nimikkeen milloin tahansa muuttaa vastaamaan arvokasta työtä jota ihmiset ilman palkkaa tekevät.
Tuo mitä kk55 kirjoittaa ei sentään joka yhteisössä noin toimi, kokemusta on hyväksikäytöstä, velvoittamisesta ja syyllistämisestä. Ei aina ole niin auvoista kuin päällepäin näyttää.
Millaiseen työhön voi --pakottaa?
Vapaaehtoistyö on arvokasta.
Varmasti syyllistämistä ja muita "kiristyskeinoja" käytetään, mutta aina on hyvä muistaa, että vapaaehtoistyö ei ole enää vapaaehtoista, jos sitä pitää " pitkin hampain" tehdä. Silloin kannattaa sanoa yksinkertaisesti ei.
Voihan tuohon vapaaehtoistyöhönkin pakottaa juuri syyllistämällä, velvoittamalla, hyväksikäyttämällä.
Ja palkkatyö on taas tehtävä halusi tai ei.
Kysyttiin pitäisikö vapaaehtoistyöstä maksaa palkka. Mielestäni jotain korvausta pitäisi maksaa, tai olla jonkinlaista etuisuutta. Seurakunnassa on mielestäni käytäntö, että keittiövuorossa olijat saavat aterian.
Minulla kun on mielikuva, että jokainen haluaa tehdä palkkatyötä.
Palkkatyötäkin on niin monenlaista. Joskus joku väsyy työhönsä tai muuten huomaa olevansa väärällä alalla ja siirtyy sitten toiseen työhön. Opiskelee jopa uuden ammatin.
ASiattomaksi meni mielipiteesi ohi otsikon! Vapaaehtoistyöstä oli kysymys ja pitäisikö siitä maksaa palkkaa.
Pahoitteluni, mutta niin taisi mennä sinunkin kommenttisi ohi aiheen ,joka oli vapaaehtoistyö. Ympäri käydään, yhteen tullaan...