Elämä on arvaamatonta...

Siskoni Maija, 81v, hyväkuntoinen ja liikunnallinen. Alkukevään/kesän 13 päivä. Siskoni lähti lähikauppaan ystävättärensä kanssa polkupyörällä, lyhyt matka, ilman kypärää, vaikka sellainen olikin. Kadunristeyksessä henkilöauto peruutti pyörätielle, sisko joutui äkillisesti jarruttamaan pyörällään ja kaatui. Löi päänsä katuun, ulkonaista verenvuotoa, puhekyvyn menetys. Ambulanssilla pienen kaupungin sairaalaan, siellä ensiapu ja ambulanssilla TYKSiin Turkuun. Todettiin verenvuoto aivoissa, leikkaus kallonsisään ja verenvuoto saatiin tyrehtymään. Hyvä niin.

Puolitoista kuukautta hengityskoneessa ja monissa muissa letkuissa tajuttomana. Sai erityisen hyvää hoitoa ja alkoi hidas toipuminen. Tuli kaikkiaan kolme viestiä lähiomaisille, että varautukaa pahimpaan, toivoa ei ole.

Nyt tapauksesta on kulunut yli kolme kuukautta. Siskoni on päässyt kotiin. Arjen askareet sujuu, mutta puhekyky on huono, muisti pätkii, mutta elämä jatkuu. Onneksi.

Asia on minullekin tärkeä, siksi, että hän on ainut meidän alkuperäisestä ydinperheestä. Todellinen lähiomainen ja isosisko minulle. Suomessa on erinomaisen hyvä sairaanhoito, tosipaikan tullen myös vanhalle ihmiselle. Kiitos siitä.

MUTTA. Yksi hyvin ikävä piirre on tässäkin tapahtumassa. Siskoltani katosi sairaalavaihdoksien ja ambulanssimatkojen aikana osaproteesit ylös ja alas, naimasormukset ja kultainen kaulakoru ja myöskin kengät. Eli omaisuutta yli 4000 euron edestä. Potilasasiamies on asiaa selvitellyt, mutta selvyyttä ei ole tullut. Nyt viikko sitten siskoni tytär teki tutkimuspyynnön poliisille, että onko jossain tapahtunut rikos,inhimillinen erhdys tai huolimattomuutta. Ehkä, tai sitten ei, asia joskus selviää. Myös tämän pyörätielle peruuttaneen auton osuus tapahtumaan on poliisin tutkinnassa.

Semmosia ihmeellisyyksiä. Aamulla elämä hymyilee, illalla on kyynel silmässä.

Kommentit (5)

Suomalaisia pidettiin rehellisinä. Joskus, siitä on vuosikymmeniä. Nyt on katsottu että ei tämä enää näitä kaipaa ja napsattu omiin taskuihin. Tutkinnan kannalta paha kun niin monet on osallistuneet Mutta toivotaan parasta että virkavalta onnistuu.

Kyllähän kun luin tuon kertomuksesi sisaresi kohtalosta La mer, pakosti tuli ensimmäisenä mieleen, että sisaresi on joutunut rikoksen uhriksi ainakin mitä häneltä on kadonnut.

Empaattisia ajatuksia, ja toiveita, että asiat kuitenkin selviävät parhain päin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aamulla silmänsä avatessaan ei koskaan voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan ja hyvä niin. Raskasta olisi elää, jos kaiken tietäisi.

Hienoa lukea, että siskosi kotiutui kaikesta huolimatta, eikä ollut hänen aikansa vielä.

Kurjaa on se, että rakkaat esineet ovat hukan teillä. Ei kai niin saisi tapahtua sairaanhoidon aikana. Minkäs sille kuitenkaan teet, jos niin käy. Voi yrittää selvittää ja toivon, että asianne saa siltäkin osalta onnellisen lopun.

Voimia sinulle ja läheisillesi

Vierailija

Elämä on joskus vaikeaa, mutta usein siitä pääsee elämällä yli.

Tässäkin tapauksessa parasta on, että siskosi on toipunut ja menossa parempaa kohti. Toivottavasti.   Tsemppiä sinulle.

Vierailija

Nämä surulliset tarinat vaan lisääntyvät, kun "säästösyistä" esim. vasta leikkauksesta heränneitä potilaita jätetään jopa käytävälle sänkyineen. Tai siivouskomeroon, kansliaan, hyvä, ettei toilettiin. Serkkuni koki edellä kuvatun tapauksen. Katosi kultakoruja, puhelin ja rahaa. Voi, voi, näitä sattuu, päivitteli osastonhoitaja ja varkaus jäi selvittämättä. Kova juttu pahanlaatuisen kasvaimen poiston jälkeen kokea vielä tuollaistakin. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat