Illan ratoksi 

Tämä oli pakko kopioida: 10-vuotiaan pojan essee aiheesta "Lehmä".

Lehmä on kotieläin. mutta niitä on talojen ulkopuolella

Ne asuvat usein maalla mutta tulevat kaupunkiin kuolemaan, mutta siitä ne eivät päätä itse.

Lehmällä on seitsemän sivua; yläpuoli, alapuoli, ylempi puoli, alempi puoli, oikea puoli, vasen puoli ja sisin puoli. Ylemmällä puolella on pää, se on siksi, jotta sarvet voivat kiinnittyä siihen. Sarvet ovat sarvesta ja ne ovat vain koristeina.
Niitä ei voi liikuttaa, mutta korvia voi. Ne ovat sarvien sivuilla.

Lehmällä on kaksi reikää pään edessä, niitä kutsutaan lehmän silmiksi.
Lehmän suuta kutsutaan turvaksi sen takia, jotta ne voivat sanoa muuuuu.

Alemmalla puolella on häntä, sitä käytetään kärpästen hätistämiseksi, jotta ne eivät kulkeudu maitoon ja huku.
Yläpuolella, oikealla puolella ja vasemmalla puolella on vain tukkaa. Sitä kutsutaan lehmän tukaksi ja se on aina saman väristä kuin lehmäkin. Lehmän väri on kirjava.

Alin puoli on tärkein, koska siellä heiluvat maidot. Kun meijeristä avaa kraanan, maito juoksee ulos.
Kun maitoa heilutetaan siitä tulee hapanta, mutta miten se tapahtuu, en ole vielä oppinut.

Lehmällä on neljä jalkaa, niitä kutsutaan sorkkaraudoiksi ja niitä voi käyttää myös naulojen vetämiseen.

Lehmä ei syö kovin paljon, mutta kun se syö paljon, silloin se syö aina kaksi kertaa päivässä. Lihavat lehmät antavat maitoa,
mutta kun lehmällä on vatsa kipeä, se antaa juustoa. Juustossa on reikiä, mutta miten ne tekevät juustoon reikiä, sitä minä en ole vielä oppinut. Lehmällä on hyvä hajuaisti, voimme haistaa lehmät kaukaa.

Lehmän lapsia kutsutaan vasikoiksi. Vasikoiden isä on sonni, kuten lehmän mies. Sonni ei anna maitoa joten sen takia se ei ole nisäkäs.

Niitä jotka hakevat lehmät kun ne tulevat vanhoiksi sanotaan lehmänvangitsijoiksi. Ne istuvat usein auton edessä. Niin lehmät lahdataan.

Maito laitetaan purkkeihin ja me ostamme maidon kaupasta. Lehmän neljä jalkaa lähetetään puusepälle, sitä kutsutaan uusio käytöksi.

Kuten huomaatte, lehmä on erittäin hyödyllinen eläin, ja tämän vuoksi minä pidän lehmistä valtavasti

OPETTAJAN KOMMENTTI: En ole koskaan lukenut vastaavaa!

Kommentit (7)

Vierailija

Olipa tarina! Hauskaa tekstiä!  Minullakin on kymmenenvuotias pojan poika, älykäs kuin mikä joten voi uskoa, että tuon ikäinen on ollut asialla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mahtava essee! Nerokas kaveri on ollut asialla.

Meidän kymmenvuotias tyttärentytär on hyvin kiinnostunut lehmistä ja vasikoista. Naapurissamme on emolehmäkarja, valkoisia "ammuja" vasikoineen, joukossa valtava sonni. Kysyin kerran isännältä, paljonko se körmy painaa. Hän kertoi, että kyseinen yksilö oli noin tonnin painoinen. Hyvin arvokkaasti se askeltaa, on rauhallinen ja lempeä. Olemme tytykän kanssa silittäneet sitä monesti. Sonni ynisi tyytyväisenä, kun rapsutimme sen leuan alustaa. Ne ovat charolaisia rodultaan, kauniin luonnonvalkoisia tai hennon vaaleanruskeita. Kuvan lehmä on ylämaan karjaa, otstukalla ja sarvilla varustettua.

Itse olen hoitanut lahmiä lapsuudenkodissani jo muutaman vuoden ikäisenä. Lehmän karkea kieli tuntui jännältä, yritin aina saada nuolaisuja kädelleni, joskus sain lipaisun poskeenikin. Kaipaan niitä aikoja. Olin pienenä ilmoittanut, että isona minusta tulee karjakko. Ymin tiedän olleen nykyajan karjakon.

Toinen ope

87-vuotiaalla, nuoruudessaan lausuntaa harrastaneella äidilläni on vanha iltamaohjelmaa sisältävä kirja, jossa tämäkin juttu on, tosin hieman tiiviimpänä ja siten "punc linet" kohdillaan. Itsekin tätä joskus lapsena olen esittänyt. Muutama vuosi sitten "aine" alkoi kiertää somessa, ja kuten kunnon juoruun kuuluu, joku aina lisäsi siihen jotain. Tämä siis EI ole 10-vuotiaan koulukirjoitelmasra. Tai jos on, lapsi on syyllistynyt plagiointiin.

Rinna

Ihanan symppis essee, olipa tuo sitten kenen kehittelemä tahansa.

Olen varmaan kertonutkin sen jutun  kun äiti haki eskarista tavallisesti hyvin vilkasta, mutta nyt hiljaista poikaansa. Äiti kysyi, onko jotain sattunut kun olet noin vakavana?  Poika sanoi jotta ,ajattele äiti ,ope ei ole koskaan nähnyt lehmää!

Varmasti on, kaikkihan lehmän ovat nähneet, myös ope,ainakin kuvassa sanoi äiti. Poika vastasi: kun meillä oli tänään piirustusta ja minä piirsin lehmän niin ope kysyi jotta mitä tuo esittää!!!!!

Miettikääpä mitä tästä opimme! Ihaile aina lapsen piirustusta esittipä se mitä tahanansa!

Rinna

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat