Turkkilaissyntyinen Islam Democrats -puolueen edustaja Hasan Küçük vaatii kieltoa koirille Haagissa, Alankomaiden kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Küçükin mukaan koirien pito tulisi kriminalisoida, sillä koira lemmikkinä on eläinrääkkäykseen verrattavissa. Argumentti seuraa lukuisia muslimien ja koirien välisiä yhteenottoja Euroopassa.

Islamin oppien mukaan koira on epäpuhdas eläin. Hollannin Islam Democrats -puolueen pääkohtia on edistää islamin periaatteita ja lisätä muslimien vaikutusta politiikassa – Haagissa muslimien määrä onkin jo yli 12% koko väestöstä. Küçükin vaatimuksesta on esitetty olettamuksia, että se ovat yritys laajentaa islamin sharia -lakia Euroopassa.

Ennen Küçükin koirienpitokieltovaatimusta esimerkiksi espanjalaisessa Léridassa, jossa 20% kaupungin populaatiosta on muslimeja, vaativat kaksi islamilaista ryhmää viranomaisia valvomaan koirien läsnäoloa julkisilla paikoilla, jotta ne eivät ”loukkaisi” muslimeja. Sen lisäksi ryhmät ovat vaatineet koirakieltoa kaikissa julkisissa kulkuvälineissä. Koiria on myös surmattu Léridassa sekä muilla alueilla, joissa asuu runsaasti muslimeja.

Isossa-Britanniassa ongelmia muslimeille ovat tuottaneet erityisesti sokeiden opaskoirat. Muunmuassa Readingissa erästä eläkeläistä oli vaadittu poistumaan bussista hänen opaskoiransa vuoksi. Nottinghamissa ja Stanfordissa on reportoitu taksikuskien kieltäytyneen kujettamasta asiakkaita, joilla on ollut opaskoira mukana. Tunbridge Wellsissä sokeaa miestä ei otettu asiakkaaksi intialaiseen ravintolaan opaskoiran vuoksi, koska ravintolan omistajan mukaan koiran sisäänpäästäminen oli vastoin hänen uskonnollisia näkemyksiään. Lontoossa naista kiellettiin nousemasta bussiin, koska hänen koiransa voisi ”loukata” bussissa ollutta muslimimatkustajaa. Myös poliisikoirien käyttö on koettu loukkaavana, joten brittiläisiä poliiseja on ohjeistettu välttämään huume- ja pommikoirien käyttöä muslimien kohdalla. Koirat koetaan myös loukkaavina mikäli ne koskettavat esineitä – moskeijoissa ja muslimien kotona vierailevat poliisikoirat puetaankin nahkatossuihin ja Britannian vankiloissa muslimivangeille annetaan puhtaat vaatteet ja petivaatteet vaihdetaan uusiin poliisikoiran tutkittua sellin. Skotlantilaisen Taysiden poliisin täytyy pyytää anteeksi saksanpaimenkoirapennun käyttöä mainoksessaan, sillä paikkakunnan 3 000 muslimia koki mainoksen loukkaavana.

Myös Norjassa on raportoitu taksikuskien kieltäytyneen kuljettamasta sokeaa naista hänen opaskoiransa vuoksi. Muslimien ja koirien välisestä konfliktista raportoi Gatestone Institute.

Niin, minullakin on lemmikkinä koira, kolmas perheenjäsen. Melkein on ihmisen asemassa. Ei koskaan ole tullut mieleen, että meidän pikku "puudeli" olisi saastainen - paitsi ehkä joskus koiran rymyttyä metsässä ja kuralammikoissa

Tapahtui Helsingissä Vuosaaren bussissa. Joissakin busseissa on erityinen penkki sokeita ja heidän opaskoiriaan varten, hyvä niin. Tällaiselle paikalle oli istunut nuori Somalityttö. Joltain pysäkiltä tuli sokea koiransa kanssa ja hyvinkoulutettu koira meni sokeille tarkoitettuun penkkiin ja hyppäsi Somalitytön viereen. Bussissa alkoi hirvittävä huuto: hyi, hyi, vie se saastainen rakkis pois jne... Vasta muiden matkustajien puututtua asiaan saivat Somalityttön siirtymään toiseen paikkaan.

Sellainen koiratarina sateisen päivän kuluksi.

Ps  huomaa koiran ja lattian sävy sävyyn yhdistelmä, ensin oli lattia sitten hankittiin sävyyn sopiva koira - vitsi, vitsi...

Kommentit (4)

Vierailija

Jaa a! Tuossa on monta esimerkkiä siitä kuinka muslimit haluavat saada tahtonsa läpi ja vallata olemassaolevan kulttuurin. 

Heidän vaatimuksensa kasvavat kaikenaikaa, ja kohta huomataan, että kaikki lait ja asetukset noudattelevat ahdasta muslimimieltä. Ei totisesti!

Kyllä minäkin, vaikka en muslimi olekaan, kannatan sitä, että opaskoirat istuvat aloillaan lattialla, opastettavansa viressä. Jos muslimi ei koiraa lähellään siedä siirtyköön muuanne. Kuin syliin mahtuvat koirat omistajansa sylissä, ei lattialla potkittavana.

Koirat lemmikkeinä näin kaupunkialueella on viimeisen kymmenen vuoden aikana lisääntyneet varmasti 60% aiempaan nähden. Jos on kerrostalossa yhden rapan 12 asunnossa 6 koiraa.

On se jo yleinen häiriötekijä asukkaan viihtyvyyteen. Omakoti ja rivikotialueelle koirat sopivat vallan hyvin.

 

Myös meidän suomalaisten tulisi muistaa, että opaskoira on työssä ja apuna omistajalleen. Työkoira tekee työtään, eikä voi tehdä sitä ilman omistajaa tai ohjaajaansa. Missä omistaja/ ohjaaja, siellä myös työkoira. Tämä ei ole selvää kaikille meille uskonnollisesta vakaumuksesta riippumatta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eksyn hieman aloituksesta mutta lemmikkikoiriakaan ei saisi väheksyä. Monelle yksinäiselle koira on se ainoa ystävä ja ilonaihe elämässä. Koira ja sika, siinä ne muslimien epäpuhtaat eläimet.Yhteentörmäyksiä  varmaankin tulee, onhan meissä ei-muslimeissakin ihmisiä jotka eivät sulata koiria vaikka syy ei ole edes uskonnollinen.

Joku täällä on kirjoittanut että koirani muistuttaa emäntäänsä mutta enpä laitakaan tähän omaa kuvaani vaan annan teidän miettiä katsoinko peiliin ennen koirakauppaan menoa. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat