Vierailija

Risto Laitila toivoi keskustelua kyseisellä otsikolla (ET 14 2014) 

Olen tässä seurannut ikääntyvien omaisteni hoitoa jo muutaman vuosikymmenen ja tehnyt oman hoitotahtoni, jossa määrään, että kokeita otetaan vain hoidettaessa sellaisia akuutteja sairauksia, jotka ovat selvästi hoidettavissa. Ennalta ehkäisevässä mielessä kokeita ei oteta eikä laboratorioarvoja hoideta. 

Omaisiltani on otettu verikokeita ja viitearvojen ulkopuolisia arvoja on hoidettu ja vekslattu lääkitystä edestakaisin. Valmiiksi tiedettyjä kulumavikoja on kuvattu jne. Hyvä ettei yli 90- vuotias omaiseni menehtynyt tutkimusmatkalle, jolla hän väsähti niin pahasti. Tutkimusten jälkeenkään hän ei saanut mitään apua vaivoihinsa, mikä oli maalaisjärjellä tiedossa jo ennen tutkimusmatkaakin. 

Kun ihminen vanhenee, elimistö tietenkin rappeutuu, ei sitä tarvitse tutkimuksilla todeta. 

Käytettäköön vähät terveyden- ja sosiaalihuollon resurssit sellaisiin hoitoihin ja tutkimuksiin, joista on oikeasti hyötyä. 

Kommentit (1)

Oman kokemukseni mukaan usein omaiset vaativat että pitää tehdä kaikki voitava m. m.  ottaa verikokeita sairaalta, kuolemaa lähhestyvälta vanhukselta, joka itse haluaisi jo poistua tästä maailmasta. Mielestäni menee liian pitkälle kun yli 90 vuotiaalle annetaan tehohoitoa. Mutta niin kai se on nykyään sairaanhoito, elämää pitää pyrkiä säilyttämään mahdollisimman pitkälle, oli laatu sitten mitä tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat