Sivut

Kommentit (39)

Vierailija

Kyllä pakko on "nipistää" jo ruokalaskustakin, ihan kaikesta. Jos syö kovin puutteellisesti ja etupäässä hiilihydraattia ja  maitoa. Vaikuttaa se terveyteen kuin jokapäiväiseen vireyteenkin.

Syksyllä on tiedossa flunssakierre tulehduksineen, sydäntautiset kärsivät, kuin pitkäaikaissairaatkin. Yhteiskunta maksaa. Kiukuttaa!

La mer
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Tänään käyty K-supermarketissa. Siellä Puolalaiset tomaatit 0,49 euroa kilo. Joten tomaatteja saisi yli 20 kiloa kympillä.

Ostin kilon, mutta makua ei vielä ole testattu. Ilmeisesti nämäkin tomaatit oli alun perin tarkoitettu Venäjälle, mutta pakotteiden vuoksi ne päätyivät Suomeen.

Ja jos pannaan elämässä Pirkkalinja päälle, mutta käytetään Lidliä, niin kaksihenkinen talous elää 300 eurolla kuukauden ja syö ihan kelvollisesti, eli kymppi päivässä.

La mer
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Jatkan vielä muutamalla rivillä.

Samaisessa K-supermarketissa. Kauppalapussa luki, että valkosipulia. Useimmiten pyritään ostamaan kotimaista. Nyt jäi kyllä ajatuksen tasolle. Kotimainen tuore valkosipuli 44.95 €/kilo. Kyllä se meni sinne Espanjalaisen puolelle.

Joten vaikka haluaisikin, niin ei voi aina suosia eläkeläistuloilla kotimaista.

Vierailija

Koska olen ainoa ruokakunnassamme, en osta kilokaupalla mitään. Pari tomaattia, pienehkö kurkku, muutama peruna, joku ruisleipä, piimätölkki ja maitotölkki. En osta valmiita jugurtteja, leikkeleissä voi myös katsoa, mikä on edullista ja silti hyvää. Leivon itse vaalean leivän, teen itse lihapullat, teen itse hernekeiton ja ruokalaskuni on alle 300 euroa, vaikka siinä on wc- ja tal.paperikin. Voin siis käydä kaupassa ja 10 euroa riittää ostoksiini monta kertaa. Pihi mimmi

Mökin muori
Seuraa 
Liittynyt8.5.2014

Kävin tänään paikallisen leipomon myymälässä. Tässä on ciabattan tyylinen leipä jonka päällä on juustoa ja jalopenoa. Syntisen hyvää mutta niin on hintakin, 8,90 euroa. Sanotaanhan että ei se ole hullu joka pyytää vaan se joka maksaa....

Netistä löysin monta ohjetta tähän leipään, ei muuta kuin itse leipomaan, jauhot ja oljy eivät paljoa maksa. Roiskasen pinnalle runsaasti juustoraastetta sekä jalopenoa, sitten voin leivän lisäksi nautiskella miten paljon taas säästinkään tunteesta.

Vierailija

Kävin S-marketissa: porkkanapussi 1 kg 1.09, 3 kpl perunoita 0.29, punajuuripussi 1 kg 1.39, pala lanttua 0.99, kalapuikot 2.75, kevytmaito 1.09, voi 2.19, kevytviili 0.35 yhteensä 10.49 ja siinä on yhden hengen talouteni viikonlopun ruuat. Kaurahiutaleita ja kahvia oli entuudestaan.

Vierailija

En kuulu lehden keskilukija ikään, mutta pakko kommentoida yli parikymppisenä opiskelijana, että syön monipuolisesti ja terveellisesti. Ruokalaskuni on alle kympin viikossa. Suosin kausien vihanneksia. Tällä hetkellä porkkanasosekeitto on ihan parasta herkkua. Kilo porkkanoita noin euron kilo ja siihen kermaa purkki, noin puoli euroa. rahaa jää ruisleipäänkin. Halutessani voin tehdä myös samasta kympistä kinkkukiusauksen, kun perunasipulisekoitus on euron luokkaa ja kinkkusuikaleet 1,5 toinen kermapurkki sekaan. Maitoa juon vain kahvissa ja yksi kahvipaketti riittä kuukaudeksi. En kärsi flunssista, joten vastustuskykäni ruokavalio ei ainakaan ole vaatinut.

 

 

Vierailija

Tuollaisilla emmeillä ei pitkälle opiskella. Voin uskoa, että ateriatarpeen saa, mutta mites kaikki vihreä, punainen, pähkinät, siemenet ja tietysti se pari hedelmää vähintään päivässä, tai öly, rasva yleensä koska aivot toimivat rasvalla. Turha kertoilla, että noilla pärjää terveenä tai jaksaa opiskella pirteänä ensitalven yli.  Tietysti jos on pakko! 

Vierailija

Kovin yksipuoliselta tuntuu opiskelijan ruokavalio. Jos porkkanasosekeittoa viikkotolkulla syö niin ei se mielestäni ole kovin terveellistä... tai ei monipuolista ainakaan. Eikö maistu hernekeitto vaikka välillä?

Vierailija

Kympillä saa ruokakaupasta aika paljon. Tarjouksessa oli esim. kaali 1 kg 49 cnt, puolalaiset tomaatit 49 cnt/kg, kesäkurpitsa 1 e /kg ym.  Eri asia on mitä osaa sitten raaka-aineista valmistaa. Jos porkkanasosekeittoa tekee ison annoksen sitä voi pakastaa ja vaihdella eri päivinä, eikä samanlaista keittoa syödä jatkuvasti. Martta yhdistyksen sivuilla on neuvontaa.

Vierailija

Milbona  UHT kevytmaito  0.85 litra  Gola 1.5 l    0.59 e  Lidlin tasoa. Ei tarjous vaan vakiohinta

Koiralle maksalaatikko 0.78   (250 g)  Tykkää kovin parenpaa kuin nuo roskalihalla täytetyt koiranmakkarat.

Ottamatta kantaa opiskelijan ruokalaskuun  totean että ihmisten syöntimäärät on hyvin yksilöllisiä.  Itse hotkin kuin hevonen mutta paino on aina ollut suositusten mukainen.

Vierailija

Kun ostaa sen Marlboro-askin, jää vielä n. 4 euroa toisarvoisiin ostoksiin kuten ruoka.  No, kait sillä lenkkimakkaran saa ja piimäpurkin.

Nimimerkki: Vaatimaton vaari

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat