"Ammattina" muiden arvostelu - sorrutko sinäkin siihen joskus?

Vierailija

Mikä meissä ihmisissä lieneekään vikana, ei nähdä malkaa omassa silmässä, mutta lähimmäisiämme olemme hyvinkin herkästi valmiita arvostelemaan.  Toivoisin maallikoiden kokemuksia ja kommentteja, ja miksei alan asiantuntijatkin voisi meitä maallikoita valistaa.

Eriasteinen kiusaaminen on tätä päivää, niin koulussa, työelämässä kuin muissakin ihmissuhteissa.  Mikä meidät saa syttymään sellaiseen vihanpaloon?  Senhän tiedämme, että on henkisesti häiriintyneitä, psyykkisesti sairaiksi diagnosoituja, liki psykoottisia ihmisiä, mutta kun alkaa tuntua siltä, että tämä netti on synnyttänyt ihan oman lajinsa lähimmäistensä arvostelijoita, halventajia, haukkujia ja kaikenlaisia loan heittäjiä - ja mikä ihmeellisintä, heitä on meissä vanhuksissakin alkanut esiintymään kun nettitaidot leviää.

Joku kirjoitti sattuvasti häirikön/kiusaajan elämänkaaresta näin:

Lapsuus: kissan hännästä vetäjä

Nuoruus: koulukiusaaja

Aikuisuus: työpaikan vakivalittaja

Vanhuus: nettihäirikkö

Taivas: porttikielto

Helvetti: otetaan riemulla vastaan

 

Ps. tämä keskustelu-sarja ei ole tarkoitettu kommentoijien tukkanuottas-areenaksi, vaan toiveena on, että järjelliset ja asialliset kanssaihmiset kertoisivat kokemuksistaan ja ehdottelisivat elämisen ohjeita.  Kyllä kansa tietää! - sanoi joskus eräs kansansuosikkipoliitikkokin.

Sivut

Kommentit (569)

Vierailija

Siis pyydät edelleen niitä ihmisten ja persoonien  arvostelijoita, arvostelemaan ja kehotat siihen toisiakin. Tosi pimeetä ajattelua.

Se on juaruamista, jos et tiennyt, et todennäköisesti.

Vierailija

En näe tarpeellisena tätä keskustelunaihetta, koska ihan taannoin oli ketju "koulukiusaaja joukossamme" ja siitä tuli aivan järjetön kilpahaukunta toinen toisiaan kohtaan.

Vaikka aloittaja olikin laittanut ettei tämä keskustelu ole tarkoitettu "kommentoijien tukkanuottas-areenaksi", niin milläs sen voi estääkään, jos kommentoijat päättävät tulla purkamaan mieltään ?

 

Vierailija

taas yksi hyvä yritys saada keskustelun avulla toisten kiusaaminen loppumaan. Saa nähdä onnistuuko? Yksi jo oli sitä mieltä että asiasta on turhaa keskustella, kun ei osata.

mutta jos opettelisimme?

Aamu tv:ssä oli vieraana "nettipoliisi", ihan virassa oleva poliisi, joka oli kirjoittanut kirjankin. Pitäisi varmaan lukea. vaikka olenkin omat lapseni kasvattanut ilman netti-aikakautta.

Lapsenlapsi joutuu kiusatuksi sekä koulussa että netin kautta. On se hurjan tuntuista, kun omaan kotiin tulee häiriötä koneen kautta, ei ole enää rauhaa edes kotona? ja siellä netissä on pakko olla kun muutkin on....

Itselle on myös sattunut joskus keskusteluissa että joku ärsyyntyy mitä kirjoitan ja pilkkaa, mutta sivuutan ne koska ei ole mitään järkeä alkaa vastaamaan sellaiseen. Siihen se yleensä loppuu kun ei vastaa mitään.

Vierailija

16.08 Olet tuhannen oikeassa tuossa, että härkkiminen ja kiusaaminen useimmiten loppuu, kun ei vastaa mitään.

Ei pitäisi provosoitua niin herkästi vastaamaan jos joku kommentoi ärsyttävästi. Hermojensa hallinta on vaan aiheesta riippuen joskus hirveä vaikeaa. Olen huomannut, että hölmöimpiinkin herjoihin ja kaiveluihin täältä kirjoittajien joukosta aina löytyy joitakin mukaan lähtijöitä. Miksihän niin ?

Tottakai he tai me, jotka osaamme yleensäkin olla täällä ihmisiksi, osaamme myös tästäkin aiheesta keskustella. Mietin vaan, että miksei nettikäyttäytymistä ole jo voinut opetella jokainen, jolle tulee tarve sorkkia ja härkkiä toisten viestejä ? Tai miksei yksinkertaisesti pystytä olemaan kuten aikuiset normaalisti on ?

Kaunis ajatus tuo "jos opettelisimme", toivon kovasti, että niin käy, mutta en osaa lopputuloksesta  tähänastisten yritysten perusteella sanoa muuta.

Vierailija

Kyllä se on kristityn ihmisen ajatusmaailmaan ajettu jo viimestään alakoulussa - mitä on hyvä ja asiallinen käytös - niin reaalielämässä kuin täällä. Kk55 - on täällä harrastanut kumpaakin=asiantuntija arvostelussa ja ilkeilyissä. Tuskin sitä viittaa saa koskaan pois harteiltaan .

kirsikankukka55
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015
Vierailija

Kyllä se on kristityn ihmisen ajatusmaailmaan ajettu jo viimestään alakoulussa - mitä on hyvä ja asiallinen käytös - niin reaalielämässä kuin täällä. Kk55 - on täällä harrastanut kumpaakin=asiantuntija arvostelussa ja ilkeilyissä. Tuskin sitä viittaa saa koskaan pois harteiltaan .

 

Mielellään me puemme toisiamme erilaisiin viittoihin. Siitähän tässä juuri keskustellaan. Tuleeko joskus sälytettyä sopimatonta viittaa toisen harteille.....

Vierailija

Jotta ei touhu kävisi liian tylsäksi, niin sitten on vielä tämä nykyajan vainoaminen, jossa joukko facebookissa vaikuttavia ihmisiä ottavat jonkun kohteekseen, ja tästä sitten selvitellään yhtä ja toista rikoksenkin kautta ja seuraillaan vaikkapa julkisilla paikoilla.

Seuraajat ovat usein nuoria räkänokkia, finniposkisia teinejä. Erittäin suosittu ilmiö Suomessa.

Kyttääjänaapuri voi kuulua tälläiseen rinkiin.

Vierailija
kirsikankukka55

".....kuten aikuiset normaalisti ovat"......suurin piirtein normaaleja me olemme. Meillä vain on erilainen käsitys hyvästä käytöksestä

 

Ei tuo lauseeni ollut arvosteluksi tai ihmisten erilaiseen asemaan lajitteluksi. Siinä ei itse asiassa ole mitään ihmeempää makusteltavaa, eikös tällä iällä jo tiedetä mitä tarkoittaa normaali käytös?

Ehkä kielellinen ilmaisuni oli huono, kun meilläpäin sanotaan "ole kunnolla", "ole normaalisti" , muuallapäin ehkä tarkemmin ilmaistaan "käyttäydy kunnolla" jne.

Hyvä käytös - niin, voiko kovin poikkeavia versioita olla siitä mitä aikuisen hyvä käytös pitää sisällään?

 

17.21 kirjoittaja

Vierailija

Kyllä, sorrun toisten arvosteluun esim. lukiessani kirjaa, katsoessani taideteosta, kuunnellessani musiikkia. Ammattikriitikot ovat sitten erikseen.

Vierailija

On mielestäni aiheellinen aloitus. Mielipiteet riidelkööt, älkööt keskustelijat kimmastuko. Ja jos suututtaakin, niin ensin rauhoittukaamme ja sitten vasta sormet näppäimille. 

Joskus menee päivä, etten juuri saa juttuseuraa "elävässä elämässä". Silloin harmittaa, jos täällä vastataan: "Olet idiootti."

Vierailija

Kyllä joskus kirjoitan minäkin sellaista josta tiedän että joku ottaa siitä pulttia. Ehkä ihan tahallaan. Ikävä kyllä. Mutta en arvostele kenenkään kirjoitusta, enkä miten on kirjoittanut, olen vain eri mieltä ja jo siitäkin hermostutaan.

Pienestä se on joskus kiinni. Ei tarvita kuin että on jo riidellyt live elämässä jonkun kanssa ja joutunut häviölle. Ainakin itse voin sen tunnustaa, että olen joskus herkällä tuulella ja loukkaannun aika nopeasti, mutta yritän olla vastaamatta samalla mitalla, siis yritän.

Hyvä keino on tuo että nukkuu yön yli eikä kiihkeässä mielentilassa puhu tai kirjoita. Säästyy monelta harmilta, ainakin live-elämässä.

yksi seikka joka ärsyttää itsessäni, lähinnä live-elämässä, että en toppuuttele juoruajaa, vaan annan toisen juoruta ja se tekee inhottavan jälkitunteen, vaikka en olisikaan osallistunut siihen, mutta kuuntelin kuitenkin.

La mer
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Ihan hyvä aloitus, MUTTA minua tässä inhottaa se ettei tiedä kenen kanssa keskustelee. En tarkoita, että pitäisi tietää nimi, mutta nimimerkkikin auttaisi. Jos on jostain asiasta eri mieltä niin kohta voi monta kirjoittajaa hyökätä vastaan. Todellisuudessa nämä "monta" kirjoittajaa voi olla yksi ainut, anonyymin suojaan on helppo kätkeytyä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat