Eloisa opas Aiju: "Ruumisarkkuni on ollut olohuoneessa jo monta vuotta"

Aiju von Schönemanin värikkäästä elämästä ei menoa puutu: "Elän väkevästi joka hetken", sanoo turkulainen matkaopas.Lue koko juttu

Eloisa opas Aiju: "Ruumisarkkuni on ollut olohuoneessa jo monta vuotta"

Kommentit (8)

Olisi todella varmasti mieliinpainuvaa käydä tutustumassa Turun tuomiokirkkoon Aiju von Schönemanin opastuksella! Mielenkiintoista! Erikoisen ihastuttava persoona hän tuntuu olevan, kaikinpuolin. Luin hänestä jutun joskus vuosia sitten ja ajattelin silloinkin jo, että voi kun joskus pääsisin tuolla opastuskierroksella käymään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen käynyt tuolla kirkossa ja Aiju oli silloinkin oppaana. Harmittaa vaan, kun olisin mielelläni ollut eturivissä kuuntelemassa hänen kertomuksiaan, mutta minuun iski aivan tavaton surumielisyys ja aloin itkeä. Se ei loppunut millään, joten nolona pysyttelin taaempana itkemässä. Myöhemmin olen eräältä palstalta lukenut, että hyvin herkille ihmisille voi käydä näin juuri Turun tuomiokirkossa. En siis nähnyt mitään henkiolentoja, mutta ehkä tunsin heidän surunsa.

Onneksi olimme liikkeellä linja-autolla, jossa pystyin kuuntelemaan Aijun selostuksia Turusta ja sen historiasta. Mielenkiintoinen nainen ja mielenkiintoinen Turku!

Aivan! On vaikuttava paikka Turun tuomiokirkko! Ja tosiaan, kun Aiju von Schöneman on oppaana, niin kokemus on kaksinverroin vaikuttava! Kirkot nyt yleensäkin ovat herkistäviä, minusta on niin kaunista kuunnella myös esim. hyvän kanttorin urkujen soittoa ja laulua hienolla äänellä. Virsien veisuukin tuntuu mahtavalta kun kaikki kirkossaolijat yhteisesti laulavat! Hienoja kokemuksia!

Aivan uskomaton ja valloittava Aiju:) kiitos ihanasta,elämänmakuisesta artikkelista ja kiitos Aijulle upeasta elämäntyöstä!  

tarja-liisa

 Mielenkiintoinen persoona joka elettyään värikkään elämän haluaa myös kuolla värikkäästi. Hän on jo lapsuus kodissaan saanut kasvatuksen jossa hyväksytään kaikenlaiset ihmiset, siltä pohjalta on ollut hyvä ponnistaa.Kirjaa odotan mielenkiinnolla minäkin.

Aijun opaskierros on aivan mahtava kokemus. Kevyeellä huumorilla höystettynä tietoja Turun Tuomiokirkon historiasta omaksuu helposti.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat