Vierailija

Mitä mieltä olette tästä usein vaietusta aiheesta? Päivän puheenaihe on ollut lasten hyväksikäyttötapaukset myös suomalaisten seksituristien toimesta Virossa, Thaimaassa jne. Myös Suomessa tapahtuu paljon väärinkäytöksiä jopa perheiden sisällä ja asia on edelleen tabu, jota peitellään - uhrin kannalta valtavan epäoikeudenmukaisuuden nimissä.

Olen keski-ikäinen nainen, joka ei ole itse joutunut hyväksikäytetyksi, mutta kokenut perheen sisällä muun tyyppistä väkivaltaa. Tästä syystä koen suurta myötätuntoa niitä kohtaan, jotka ovat joutuneet vielä pahemman kohtalon alle :( Seksuaaliset asiat liittyvät niin olennaisena osana rakkauden tunteisiin, että tuntuu kohtuuttomalta. että joku pilaa viattomalta lapselta sen ilon, mikä seksuaalisuuteen pitäisi kuulua. Pedofiileillä on vääristynyt kuva normaalista seksuaalisuudesta. Usein he ajattelevat, että seksin harrastaminen kuuluu luonnollisena osana lapsen elämään. Valitettavasti tämä on yksisuuntainen mielipide asiasta, ainakin useimmiten, uskoisin. Kuka kysyisi lapselta, voi kun lapsi uskaltaisi puhua kokemuksestaan eikä tulisi aivopestyksi ja ehkä uhkailluksikin!

Luin tarinan, jossa kolmekymppinen humalainen nainen oli vietellyt 12-vuotiaan pojan. Että voi se olla näinkin päin. Lapsi tai nuori saattaa suostua tällaiseen vain siksi, että saa hyväksikäyttäjältä lahjoja tai rahaa.Kammottavin juttu on ollut vankilasta keväällä päässyt pedofiili, joka hyväksikäytti ja raiskasi 1- ja 3 - vuotiaita tyttöjä. Traumojen määrään vaikuttaa tapahtuman pitkäaikaisuus ja hyväksikäytön luonne, mutta nollatoleranssi on ainoa, joka suojaa lasta kärsimykseltä. Moni on halunnut nostaa kanteen myöhemmin, mutta rikos on jo vanhentunut. Siksi tämä asia pitäisi kiskoa häpeäpaalusta pöydälle ja pian.

Hyväksikäytöistä saadut rangaistukset herättävät paljon närää. Mielestäni rangaistusten pitäisi olla kovemmat, jolloin ne voisivat enemmän ehkäistäkin rikoksia. Tällä hetkellä ensikertalainen voi saada pelkkää ehdotonta vankeutta eikä mitään merkintää rikosrekisteriin. Ikävää on, että aikuinen väärintekijä saa hyssyttelyä osakseen. Sen kertoo myös nykyisten rangaistusten yleinen taso ja lehdistössä useampaan kertaan esiin nostetut ihmettelyt tiettyjen paikallisten oikeuslaitosten keskimääräistä alhaisemmista rangaistuksista (miksi??). Aivan kuin lapsi olisi jotenkin tunteettomampi, kun hän ei itseään pysty puolustamaan. Pitäisi olla päinvastainen ajattelu. Aikuisten velvollisuus on kasvattaa lapsista mieleltään terveitä ja onnellisia ihmisiä. 

Sairaitahan tällaiset hyväksikäyttäjät ovat ja heitä pitäisi auttaa myös. Mutta uhrin osa on kaikkein lohduttomin. Voin kuvitella, että tällaista kantaa mukanaan loppuelämänsa jossain muodossa. Toivoisin kommenttejanne.

Jos olette kanssani samaa mieltä, allekirjoittakaa lahtelaisen naispoliisin käyntiin pistämä kansalaisaloite. Kaksikolmasosaa nimistä on jo koossa, mutta lisää vielä tarvitaan eduskunnan jatkokäsittelyyn saamiseksi. Kannattaminen verkkopankkitunnuksilla helposti tai tulostamalla paperilomake. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/852

 

Kommentit (1)

Voiko tälläinen lapsuuden trauma laukaista aikuisesta ihmisestä lasten ystävän, mutta aikuisten kiusaajan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat