ET tutki: Onko terveyskeskus arvauskeskus?

ET-lehden terveydenhuoltokyselyyn on vastannut jo 1200 henkilöä. Kävi ilmi, että terveydenhuollon kriisi näkyy ja tuntuu lähimmällä terveysasemalla.Lue koko juttu

ET tutki: Onko terveyskeskus arvauskeskus?

Kommentit (8)

Kysely ei huomioinut/selvittänyt, kuinka paljon aikaa lääkärit käyttävät turhiin/vääriin toimiin.

Oma vastukseni ei lähtenyt eteenpäin, enkä viitsinyt sitä uusia. Mielestäni suurin ongelma resurssi- ja aikapulaan on lääkärien väärät ja epämääräiset diagnoosit, joiden takia käyntimäärät moninkertaistuvat. Omalla kohdalla esitin diagnoosin n. 2 vuotta sitten, joka viimein hyväksyttiin myös erikoislääkäreiden taholta, tosin yli 1,5 vuotta myöhemmin ja useiden turhien käyntien ja hoitoyritysten jälkeen. Ongelmakin paisui moninkertaiseksi tänä aikana. Jos oma diagnoosini olisi heti hyväksytty, ei ongelma olisi koskaan paisunut näihin mittasuhteisiin mihin se lopulta päätyi.

Ongelmani liittyi ihotauteihin ja lääkefirmat hyrisivät tyytyväisinä koko tämän ajan.

Ollessani vielä työelämässä olkapään nivel kipeytyi ja lopulta käsi ei enää noullut vaakatasoa ylemmäksi. Suureen lääkärikeskukseen tarkastukseen, oma "diaknoosini" oli niveltulehdus, joka kortisoonilla korjaantuu. Erikoislääkäri teki diaknoosin jäätynyt olkapää. Kipulääkettä, lepoa ja lämpöhierontaa, kymmenen hierontakerran ja yli kahden viikon sairasloman jälkeen menin toiselle lääkärille. Vanhempi lääkäri tutki ja sanoi, selvä jännetupen tulehdus, kortisoonipiikillä korjaantuu.

Jo seuraavana päivänä olkapää oli kivuton ja kaksi päivää niin pääsin töihin. Joten myös yksityislääkärit ovat erehtyväisiä.

Jälkeenpäin kyselin tältä yksityislääkärikeskukselta, että jospa saisin rahani takaisin, kun olivat tehneet virheen. En saanut ja ei ollut aikaa lähteä niitä oikeusteitse vaatimaan.

Terveyskeskuksista olen saanut melko hyvää palvelua, tutkimuksia ja lähetteitä erikoislääkärille. Ainoa  huono asia on pitkät jonotusajat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suurin onglma terveyskeskuksissa resurssi- ja aikapulaan on lakien vaatimat turhanpäiväiset tehtävät lääkäreillä, tilastoinnit, lausunnot jokaisesta ripsauksesta, typerät sairauskertomusjärjestelmät, niissä jatkuvasti olevat toimintahäiriöt ja sitten vielä turhanpäiväisesti vastaanotoilla juoksevat potilaat.

 

Vääriä diagnooseja tulee kaikille joskus. Harvat sairaudet ovat selkeästi diagnosoitavia. On tehtävä tutkimuksia, kokeiltava lääkettä, kuntoutusta, kuvattava, jne. Eivät ne yksityislääkärit ole sen viisaampia. Usein ihmisillä on sellainen harhakäsitys, että yksityisesti vastaanottoa pitävä lääkäri olisi jotenkin viisaampi ja tietävämpi. Eivät ole useinkaan edes erikoislääkäreitä ja varsinkaan nuorilla ei ole edes kunnollista käytännön kokemusta. Kyllä terveyskeskuksessa vuosia työskennellyt lääkäri on saanut ihan käytännössä kokemusta ja oppia, joten kylläpähän vain menen jatkossakin verorahoillani ylläpidettyyn terveyskeskukseen.

Sehän onkin mielipidekysely joka on yhä meneillään ! Ehdit vielä vastata siihen, jos haluat.

Ihmisillä on erilaiset mielipiteet ja kokemukset, sulla on oikeus sun omiin tunteisiin ja muilla omiinsa.

Säästösyistä  lääkäreitä on varoitettu käyttämästä  labraa tai röngenkuvausta.  Eli joutuvat toimimaan sormituntumalla.

Kuten monet hallituksen  säästöt niin tämäkin lisää kuluja, turhia käyntejä, turhaa sairaslomaa, turhia lääkkeitä.

Kun lääkäri aivoverenvuotoon määrää aspiriinia  niin  pohjakosketus on löydetty.

Ja höpö höpö sinulle vierailija klo 12.50. Kyllä lääkärit määräävät tarvittavat tutkimukset, mutta eivät toki niitä "kaikkia kokeita" joita potilaat pyytävät, tai muitakaan turhia tutkimuksia. Ja joskus vaan dg:n teko ei ole yksinkertaista, varsinkaan jos potilas ei osaa kertoa asiaansa vaan rönsyilee alkaen tädin kummin kaiman kanojen munintahuolista kaiken mahdollisen turhan. Kun ihmiset opettelisivat sanomaan lyhyesti ja ytimekkäästi vaivastaan oleellisen, asia helpottuisi ja aikaakin säästyisi.

Kun nyt edes saisi ajan varatuksi, jotta pääsisi terveyskeskukseen lääkärille! Kaiken älyttömyyden huippu on tämä uudistus, että kun yrittää varata ajan lääkärille niin saa kuunnella nauhoitusta, joka sitten kertoo, että kaikki hoitajat ovat varattuja mutta soittavat sinulle mahdollisimman pian. Eilen yritin varata aikaa, puolelta päivin soitin ja eivät koskaan soittaneet takaisin. Kun yritin uudestaan soittaa niin nauha kertoi, että ovat rekisteröineet numeroni ja soittavat takaisin mahdollisimman pian. Ei tullut puhelua eilisen aikana. Tänään uusi yritys, soitin noin klo 11 ja taas sama nauha, että soittavat mahdollisimman pian. Odotin neljä tuntia, ei soittoa. Lähdin pihahommiin, olivat sitten yrittäneet kerran soittaa pihatöiden aikana. Onneksi ei ole akuuttia vaivaa. Jos olisi niin silloin on terveyskeskukseen turha soitella! 

Kun ei saa aikaa niin ambulanssilla sitten mennään. Tosi "säästöä". Ihmisiä pidetään aivan pilkkanaan ja poljetaan ihmisoikeuksia nykyisellä, arveluttavalla käytännöllä. Ja mistäpä ne määräykset tulevatkaan?? Äänestäkää toki edelleenkin eliittiä Arkadianmäelle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat