Omalääkäri vastaa: Kalanmaksaöljyä ja Marevan?

Eikö Marevan-lääkityksen kanssa voi lisätä D-vitamiinitasoa kalamaksaöljyllä? ET:n omalääkäri Risto Laitila vastaa.Lue koko juttu

Omalääkäri vastaa: Kalanmaksaöljyä ja Marevan?

Kommentit (13)

Jos olisin itse valintatilanteessa, ottaisin mielummin kalaöljyn ja Primaspanin kuin marevanin. Hyvin moni käyttää D-vitamiinivalmistetta syksystä kesään tai jopa vuoden ympäri. Apteekissa saa hyvät neuvot siihen.

Ei ole pakko kärsiä D-vitamiinin vajauksesta, jos ulkomaan lomailu ei tule kyseeseen.

Juurakon Hulda

Aika kummallista toimintaa sairaalamaailmassa kun potilaan tai omaisen mielipidettä marevanhoidon vaihtoehdoista ei haluta keskustella. Kalaöljy näyttää olevan parempi vaihtoehto kuin marevan, sillä marevan "hoito" lisää kaikenmaailman komplikaatioita kun kalaöljy taas parantaa potilaan kuntoa ilman haittavaikutuksia. "Lääkettä lääkkeen perään ei todellakaan ole mikään hoitokeino terveyden kannalta. Lääketieteilijät eivät edes halua tutustua ravintotekijöihin vaan mennään suoraan myrkkylinjalle ja edesautetaan vain "lääketeollisuuden hyvinvointia" potilaan pahoinvoinnin kustannuksella. Melkoisen härskiä peliä sairaiden kustannuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Jos olisin itse valintatilanteessa, ottaisin mielummin kalaöljyn ja Primaspanin kuin Marevanin. Hyvin moni käyttää D-vitamiinivalmistetta syksystä kesään tai jopa vuoden ympäri. Apteekissa saa hyvät neuvot siihen.
Ei ole pakko kärsiä D-vitamiinin vajauksesta, jos ulkomaan lomailu ei tule kyseeseen.

.

Käytän vuoden ympäri D-50 µ- vitamiinia ja lisänä kalaöljykapseleita. Kuin on myös keltainen Primaspan 50 mg lääkärin määräyksestä.  

Vierailija

Jos marevan-lääkitys on määrätty, noudata tunnollisesti sitä!  Ihmettelen noita heppoisia puheita .  Jos sydänvaivojen takia on määrätty marevan, kannattaa kunnioittaa lääkitystään, vaikka kuinka tuntisi itsensä terveeksi. Ei tarvitse kuin yksi hetki,  tukos kehittyy sydämeen tai veri virtaa valtoimenaan päässä. Silloin on ehkä myöhäistä ajatella uppiniskaisuuttaan marevanin käyttöön. Muistakaa, monet vakavat sairaudet eivät aiheuta kipuja, silti ei pidä lääkitystään unohtaa.

Noniin

Vierailija kirjoitti:
Monissa tapauksissa Marevan-hoitoa ei tarvita tai lääkkeen määrää voi tuntuvasti vähentää, jos potilas .. asiakas käyttää kalanmaksaöljyä ja Primaspania säännöllisesti. Jos sen lisäksi taustalla on kohonnut verenpaine, kannattaa lisätä päivittäiseen käyttöön arginiinia 1-3 grammaa.  Sen lisäksi kannattaa huolehtia monipuolisesta vitamiinien ja hivenaineiden saannista. Eritoten kaliumin ja magnesiumin tasoja kannattaa katsoa verinäytteestä. Kalaöljyn omega-rasvahapot vähentävät hyytymistaipumusta ja samaan suuntaan toimii myös Primaspan. Arginiini lisää ääreisverenkierron joustavuutta vähentäen ääreisverenkierron vastusta, jolloin verenpaine laskee.
TiVi-faari

Kas vain, en ole kuullutkaan. Käytän Marevania vastentahtoisesti, 10 mg/pv.  Ei taida tk-lääkäreillä olla tälläistä vaihtoehtoa tiedossaan. Mistä olet tämän tiedon saanut tai mihin tämä tieto perustuu?

Juurakon Hulda

Mikä järki on läntätä marevanhoito päälle kysymättä asianosaisen tai lähiomaisen mielipidettä, aina toitotetaan että lääke ym. asioista pitää keskustella potilaan kanssa ja yhteisymmärryksessä käydyn keskustelun myötä  valita sopivin lääke, jos on tarve. Kalaöljy on turvallinen tuohon marevanrotanmyrkkyyn verrattuna. Muutenkin voisi tarkistella niitä lääkehoitoja tarkemmin ennenkuin tappaa niillä ihmisiä. Marevan on kertyvä myrkky ja tappaa varmasti  käyttäjänsä  sisäiseen verenvuotoon ennemmin tai myöhemmin.

Juurakon Hulda

Lisäkysymys! Miksi valkosipulia, parsakaalia, avokadoa ym. tummanvihreitä kasviksia pitää välttää kun marevan - hoito päällä. Onko pelko että lääkemyynti tyrehtyy jos potilas ei näiden vihannesten myötä tulekkaan vakituiseksi (loppuiäkseen) marevanin käyttäjäksi. Mielestäni on todella outoa että lääkitään myrkyillä ja kielletään ne ravintoaineet jotka auttavat veren pysymistä normaalissa muodossaan, mutta raha se on joka tässäkin asiassa haisee ja pahasti haiseekin. Jos sairaalassa ollessa arvot laskee niin en ihmettele sillä pöperöllä jota siellä saa. Pitää ottaa huomioon se kotiruoka ennenkuin tehdään moisia vain lääketeollisuutta ylläpitäviä kokkauksia.

Järjen käyttö on tuossakin kohdassa sallittua.

Jokaisella itsellään on vastuu mitä kurkustaan alas laskee.

Syyttelyt eivät auta. Itse ihmisen tulee ymmärtää, tietää ja osata, kas kun se on tämä aikakausi joka vaatii itsepalvelua, itselle, joka asiassa. Meitä ei enää palvella, vain rahastetaan!

Vierailija

Jo on merkillisiä kirjoituksia,  useampi luulee olevansa lääkäri. Tiedättekö, mikä on perusterveen ihmisen INR-arvo?  Miksi juuri siihen arvoon kohdallanne yritetään marevanilla vaikuttaa? Ihminen on vaivojensa vanki, kannattaa tiedostaa omat sairautensa ja keskustella lääkityksestä lääkärinsä kanssa.

Vierailija kirjoitti:
Jo on merkillisiä kirjoituksia,  useampi luulee olevansa lääkäri. Tiedättekö, mikä on perusterveen ihmisen INR-arvo?  Miksi juuri siihen arvoon kohdallanne yritetään marevanilla vaikuttaa? Ihminen on vaivojensa vanki, kannattaa tiedostaa omat sairautensa ja keskustella lääkityksestä lääkärinsä kanssa.

Kyllä kannattaa elää, eikä keskittyä katkeraan sairastamiseen!

Noniin

Minä kyselin (klo 16.11)  tietoja juuri siitä, millä perusteella kalaöljyä ja Primaspania voisi käyttää Marevanin tilalla ja kyselen edelleenkin. Marevan on määrätty itselleni loppuiäksi, koska geenivirhe "paksuntaa" verta enempi kuin suotavaa on. Seurauksena ollut kaksi veritulppaa.

Mutta, tietenkin mielelläni siirtyisin käyttämään jotain muuta, jolla saisin INR:ni pysymään oikeissa lukemissa. Mahdotonta kuitenkin ruveta kokeilemaan kaikenlaisia juttuja, ellei tiedä, mihin jutut perustuu.  Juurakon Huldakin voisi kertoa, mistä on saanut tietonsa.

Vierailija

Minulla on yksi havainto omasta kehostani. Käytän Emconcor CHF 2,5 mg. puolikkaan aamuisin ja Primaspan 50 mg. Syön hyvinkin terveelliseti paljon kaikenvärisiä vihanneksia, juureksia, hedelmiä. Mutta jätän parsakaalin ja päärynät koskematta, koska olen kokenut ne heiluttelevan kilpirauhasen elämää.

Ja kun joskus iskin, eli kolautan kehoni osan johonkin ja  mustelma laajeni laajenemistaan monta päivää, ja oli kipeä säikähdin ja muistin kuinka apteekkari sanoi, että lääke pysyy elimistössä kolme vuorokautta, että välillä voi olla hyvin pari päivää ilman. Ja tuolla konstilla on mustelmat jääneet paljon pinemmiksi tai ei tule lainkaan. Tuo minulla lääkkeen tehosta tai tehottomuudesta, vetäköön jokainen oman päätelmänsä.

Vierailija

Myös rannikkomännynkuoriuute kapseleiden (pycnogenolkapseleiden) samanaikainen käyttö marevanin kanssa nostaa INR arvoa, minulla muuttui 2,0:sta --> 3,5:een ja sain pienentää marevan annosta tämän johdosta, jota pidän positiivisena asiana.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat