Vierailija

Aika usein on uutisissa että pyörätuolipotilas  kolhitaan kadulla ja viedään käsilaukku, eli rahat, avaimet, lääkkeet.  Toki helppoja putsattavia mutta ei erityisemmin imartele.

Aina ei rullatuoliliikkuja, mutta vanhukset ylipäätänsä, 80 v on hyvin hauras ihminen.

Liekkö kyseessä ahneus vai huumerahojen kasaaminen tai jokin  muu. 

Sivut

Kommentit (43)

Täysin hukassa oleva moraali. Koululaisilta  pihistetään puhelimia ja kolikot. Jopa  vaatteita joskus.

Hoitohenkilökunta  vie vanhuksilta kaiken rahanarvoisen  ja syyttää potilasta sekoilusta.

Tässä on yksi syy miksi tunnen turvallisemmaksi asua pikkukaupungissa. Täällä katuväkivaltaa sekä mummonpotkijoita on vähemmän kuin pääkaupunkiseudulla ja muissa suurimmissa kaupungeissa missä on enemmän rikollisia ja huumehörhöjä.

Levottomuus tulee varmasti vielä lisääntymään ihmisten sosiaalisen eriarvoisuuden korostuessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Sitä saa mitä tilaa. Ja lisääntyy edelleen.

Epäily: Hurja pahoinpitely Espoossa – 30 nuorta hyökkäsi viiden miehen kimppuun Julkaistu: 29.9.2014 12:07  

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii Espoon Kauklahdessa viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtunutta hurjaa pahoinpitelytapausta.

Poliisin epäilyksen mukaan 20-30 hengen ulkomaalaistaustainen nuorisoporukka hyökkäsi viiden suomalaismiehen kimppuun Kauklahden juna-aseman läheisyydessä.

Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Henrik Niklander kertoo Ilta-Sanomille, että tapausta tutkitaan useina pahoinpitelyinä. Hänen mukaansa niin epäillyt tekijät kuin uhrit ovat iältään parikymppisiä tai sitä nuorempia miehiä. 

Osapuolet eivät tiettävästi tunteneet toisiaan entuudestaan.

- Siellä on ollut iso hässäkkä. Porukat ovat kohdanneet toisensa ja siinä on ollut ilmeisesti jotain erimielisyyttä ennen tapahtumia. Tässä on käytetty nyrkkejä, minkä lisäksi on potkittu, Niklander kertoo.

Hänen mukaansa viiden hengen suomalaisporukka on ollut pääasiassa ottavana osapuolena. Hän ei halua tässä vaiheessa tutkintaa raottaa teon motiivia tarkemmin. Niklanderin arvion mukaan välikohtaus kesti muutamia minuutteja. Uhreiksi joutuneet miehet saivat lieviä vammoja, ja ambulanssi kävi paikan päällä tarkistuttamassa heidän vammansa. Välikohtaus sattui hieman ennen yhtä sunnuntaiyöllä.

Niklanderin mukaan tilanne raukesi siihen, kun nuorisoporukka hyppäsi Helsinkiin päin lähtevään junaan. Osa nuorisosta jäi pois junasta Keran, Kilon ja Leppävaaran juna-asemalla. Vartijat poistivat osan nuorisosta, mutta vartijat eivät olleet tuossa vaiheessa tietoisia äskettäin tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Niklanderin mukaan poliisi selvittää nyt muun muassa sitä, tallentuiko teko VR:n valvontakameralle. Epäillyt tekijät eivät ole vielä poliisin tiedossa. 

Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista silminnäkijähavainnoista vihjenumeroon 029 543 8459  

Niko Ranta

Myös täällä Vantaan Tikkurilassa on meno villiä, etenkin viikonloppuisin. Ryöstöjö, tappeluita ja naisiin/tyttöihin kohdistuvaa ahdistelua. Nyt muutamana viikonloppuna nuorisoporukat ovat nahistelleet keskenään, toisena osapuolena maahanmuuttajat.

Myös romanikerjäläisten käytös on ollut tänä kesänä uhkaavan törkeää. Heidän porukoistaan käydään myös tätä agressiivista "kultakauppaa". Uhriksi valitaan iäkkäämpi naishenkilö, jolla joku näyttävä koru kaulassa. Vain hetki niin aito koru häviää ja rihkamaa on tilalla.

Onneksi illat saa olla kotona, täällä vielä toistaiseksi turvallista.

Uskomatonta on tämä nykyinen maailmanmeno...On ryöstöjä,tappeluita,väkivaltaa,kuolemantuottamuksia pienilläkin paikkakunnilla.

Itse asun keskisuuressa kaupungissa.Onneksi kaupunginosamme-katumme-on rauhallinen.

77-vuotias sisaren leskeydyttyään keväällä,meinasi että hän rollaattorin avulla hoitaisi kauppa-asiansa n.kilometrin päässä olevassa kaupassaan.-Sanoin-STOP,et todellakaan lähde kasseinesi ja rahoinesi kuljeskelemaan minnekään.Mieheni ja minä huolehdimme sinun ruoka-ostokset.

Siis vanhus tuolla raitilla yksinään ei...(Hänen K-kaupan pihalla yritettiin ryöstää joltain nuorelta naiselta auto aamu kahdeksalta.-Ei onnistunut,onneksi)

Sitten vielä kehoitin sisartani liikkumaan sisällä ja pihallaan mahdollisemman paljon.

Luin erään artikkelin Kymenlaaksosta  missä  "eliitti" oli hoitanut  sotaveteraanien  korjausavustukset  itselleen.  Oli nimet ja osa uhreista.   Miten hitossa yhteiskunta voi olla näin raaka että upseerit riistää sodassa vammautuneita sotilaita ?

Olihan sitä nujakkaa -60-70 luvuilla.  Naapurikylien jannujen  kesken  monet painit  ja huitomiset.  Mutta tyyli oli siisti.  Ketään ei potkittu,  eikä ylivoimalla  kampitettu  Mitään vihanpitoa ei ollut eikä jäännyt.  Kisailun jälkeen porukalla  limpparia kioskille juomaan.

Vierailija

Aika usein on uutisissa että pyörätuolipotilas  kolhitaan kadulla ja viedään käsilaukku, eli rahat, avaimet, lääkkeet.  Toki helppoja putsattavia mutta ei erityisemmin imartele.

Aina ei rullatuoliliikkuja, mutta vanhukset ylipäätänsä, 80 v on hyvin hauras ihminen.

Liekkö kyseessä ahneus vai huumerahojen kasaaminen tai jokin  muu. 

"Aika usein on uutisissa että pyörätuolipotilas  kolhitaan kadulla ..."

 

Olis tosi hyödyllistä kuulla/nähdä, missä tuommoista usein uutisoidaan. Kun ei meikäläisen eteen ole osunut kertaakaan  Mulla on kai sitten liian siisti kuva maailmasta.

Helsingin seutu niin kyllä löytyy.  Eihän nuo kaikki julki tule mutta  ihan riittävästi.  Kokoomusmielinen lehdistö peittelee ja jättää yleensä julkaisematta.  On kivaa kun kaikki  on niin hienosti ja turvallista.

 

Pikku tuppukylässäkin tapettu ihminen, ja seudulla liikkuu paljon hämäriä hiippareita ihmisten pihoilla. KIertelevät ja tutkivat paikkoja.

Noita ulkolaisten kasaamista tänne en ymmärrä.  Niillä ei mitään muuta askaretta kuin häiriköinti.  Muka työvoimaa ? mihin. Särkemiseen. 

Kyllä omat kansalaisetkin osaavat nämä hommat siinä missä ulkomaalaisetkin.

Mutta on ihan totta ettei Suomi ole enää mikään lintukoto, lienee yksi Eurroopan väkivaltaisimmista maista. Yksiselitteistä syytä väkivaltaisuudelle ei voi osoittaa. Omalta osaltani uskon yleiseen moraalin rappeutmiseen yhtenä tekijänä. Toinen varteenotettava on kaikki nämä väkivaltaelokuvat esim. televisiossa sekä erilaiset sota-ja tappelupelit joita nuoremmat pelaa, kuka kännykällä kuka tietokoneella.

Kyllä mun mielestä ryöstöt,raiskaukset jne ovat vuosikymmenien saatossa lisääntyneet sitä mukaa kun Suomeen on muuttanut ulkomaalaisia. Hesassa he eivät ota yhteen ainoastaan suomalaisten kanssa vaan kahakoivat keskenäänkin esim. arabit ja somalit ovat tapelleet verissä päin. Rajat kun ovat auenneet unioniin liittymisen myötä niin Suomeen on helppo tehdä räätälöityjä varkauskeikkoja mm. Viron kautta. Aiemmin en yhtään pelännyt liikkua Hesassa iltamyöhään mutta nykyisin pelottaa. Päivällä sentään vielä uskaltaa liikkua vaikka kerjäläiset kyllä ottavat päähän.

Tässä tyypillinen rikos. 1-2 miestä, 2-3 naista. Uhriksi valitaan vanha nainen, mieluummin rollaattorilla liikkuva, jolla on kultakoru kaulassa. Käytetään jopa fyysistä väkivaltaa. Päivän kultakiintiö täytyy saada hankittua.

EILEN 3.10.2014 18:4928 Rihkamakoruja väkisin tyrkyttäneelle porukalle ehdolliset tuomiot   Lähetä kuva juttuun

Espoon käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kaksi miestä ja kaksi naista ehdollisiin vankeustuomioihin iäkkäisiin naisiin kohdistuneista koruvarkauksista. Tekijät ovat ulkomaalaisia.

Tuomitut syyllistyivät heinäkuun puolivälissä ryöstöön Espoon Leppävaarassa, kauppakeskus Sellon tuntumassa. 

Neljän ihmisen porukka oli liikkeellä henkilöautolla Ratsukadulla, kun he huomasivat rollaattorin kanssa liikkuneen 80-vuotiaan naisen. Porukan naiset hyppäsivät autosta ulos ja alkoivat kauppakeskuksen hissiaulassa sovittaa väkisin uhrilleen rihkamakaulaketjua.

Toinen naisista tarttui uhria selästä ja väänsi hänen kättään, kun toinen naisista kallisti uhrin päätä taaksepäin. Uhri yritti vastustella, mutta menetti kaulassaan olleet kaksi kultaketjua. Teon jälkeen naiset nousivat nopeasti lähistöllä odottaneeseen autoon.

Uhri ei loukkaantunut teossa vakavasti, mutta tunsi jälkeenpäin kipua ja sai mustelmia käsiinsä. Varastettujen korujen arvo oli noin 2 000 euroa.

Muutamaa päivää aiemmin nelikko oli ollut samanlaisella asialla Helsingin Lauttasaaressa. 86-vuotias nainen oli ulkoiluttamassa lemmikkikoiraansa, kun hän yllättäen kuuli Taivaanvuohentien ja Pohjoiskaaren kulmassa "hospitaal, hospitaal" -huutoja. Nainen kääntyi katsomaan taakseen, mutta huomasikin, että hänen vierellään oli kaksi naista, jotka tyrkyttivät kaulaketjua ja sormuksia.

Rihkamakoruja kaupitelleiden naisten mukaan lähti uhrin kaulalla ollut kultaketju. Naiset nousivat pikaisesti kadun varressa heitä odottaneeseen henkilöautoon. Iäkkään naisen koru oli noin parin sadan euron arvoinen.

Oikeudessa syytettynä olleet naiset myönsivät Espoossa tapahtuneen ryöstön, mutta apureina olleet kaksi miestä kiistivät syytteet. Kaikki neljä kiistivät Lauttasaaren varkauden. Tuomituilla ei ole aiempaa rikosrekisteriä.

Uhrien menettämiä koruja ei koskaan löytynyt.

Kumpikin naisista ja toinen miehistä sai käräjäoikeudessa vuoden ehdollisen vankeustuomion. Toiselle miehelle oikeus langetti 10 kuukauden ehdollisen tuomion.

 


Poliisin tietoon tullut rikollisuus
Tuottaja:
Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Rikosten määrä väheni hieman tammi-kesäkuussa 2014
11.7.2014
Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen tietoon tuli vuoden 2014 tammi-kesäkuussa kaikkiaan 200 900 rikosta, mikä on 1 300 tapausta (0,6 prosenttia) vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Omaisuusrikoksia ilmeni 115 900, mikä on 4 100 tapausta (3,7 prosenttia) enemmän kuin vuonna 2013. Henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia tuli tietoon 17 000, mikä on 1 800 tapausta (9,6 prosenttia) vähemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajankohtana. Lisäksi kirjattiin 189 100 liikenneturvallisuuden vaarantamista ja liikennerikkomusta.

Seuraava julkistus:
15.10.2014

Siinäpä ihmettelemistä, mikä ihmisiä vaivaa.

Tuskimpa siihen oikeaa vastausta kukaan tietää, syitä on monia.

Sydän syrjällään saa kyllä ihmetellä mitä ympärillä tapahtuu. Täällä meidänkin pikkukaupungissa tapahtuu

aika usein ihan kamalia. Viimesyksynä puukotettiin tuossa parinsadan metrin päässä asunnostamme ihminen. Kävelin samana iltana sitä samää polkua koiran kanssa mutta en kuullut enkä nähnyt mitään, oli minulla taskulamppu. Aamulla uutisissa kuulin mitä oli tapahtunut.

Keinotekoinen kiire  kulutta ihmistä ja hermoja erityisesti.  Äreys lisääntyy ja siitä  tulee jatkuva olotila.  Tämän lisäksi  nuorison ruokintatavat  ja energialimut  polttaa pinnan lyhyeksi.

Eli aivoissa kiehataa  ja tulee tehtyä rumia ennenkuin ajatus ehtii mukaan.

Mutta miksi kiirehtiä. Eikö 500 000 työtöntä jo riitä ?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat