Näin kalastuksen intohimoisena harrastajana - iän myötä tosin hieman laantuneena- olen seurannut tätä kalastuslupakeskustelua ja uutta kalastuslakiesitystä. 

Nythän 65 v täyttänyt on vapautettu kalastuslupamaksusta. Nyt uusi esitys poistaisi tämän "edun",  myös eläkeläiset joutuisivat maksamaan 35 euron vuotuisen kalastuslupamaksun. Eihän se kyllä hirveän paljon ole, mutta jos kaks kolme kertaa enää käy kesässä virveliä heittämässä niin siihen verrattuna se hieman ampuu yli.

Eli vastustan tätä ehdotusta. Joka toisi hyvin vähän tuloja valtion kassaan.

Jos/kun valtio haluaa lisää tuloja niin moottoriveneille voitaisiin laittaa joku vuotuinen (haitta)maksu. Sen ymmärtäisin ja hyväksyisin. Alkaen ehkä 5 hevosvoimaa 25 euroa ja siitä kallistuen hevosvoimien noustessa. Vai suojelevatko hyvätuloiset itseään. Joku paremman perheen ökyvene voisi olla 500 hevosvoimaa ja maksu 2500 euroa...

Näin vanhus Vantaalta esittää höperöitä ajatuksiaan...

Kuvassa meikäläisen tulevien vuosien liikuntaväline.

Kommentit (2)

Vierailija

Kyllä olen Antti Rinteen kanssa samaa mieltä, että eläkeläiset saisivat edelleenkin kalastaa ilman erillistä lupamaksua. Me olemme veromme maksaneet ja yhteiskunnan hyväksi maksumme maksaneet. Suotakoon meille loppuvuosiksemme terveellinen kalaruoka.

Vierailija

Rinteen "Ahvengate"
3.10.2014 10:30 Arto Luukkanen 
Kotimaa
 
Antti Rinne
 7 kommenttia 

ilmoita asiaton viesti

Historia toistaa itseään joskus hämmästyttävällä tavalla.

Tavallisen kansan ikivanha taistelu vapauksiensa puolesta ei ole ollut helppoa ja siinä kamppailussa jotkin asiat kertautuvat.

Otan tässä esimerkin vuosien 1524–1525 tapahtumat Saksassa. Uskonpuhdistus oli juuri käynnissä ja Martti Luther kävi taisteluaan katolista kirkkoa vastaan.  Kesken näitä melskeitä käynnistyi “Saksan talonpoikaiskapina”, jossa menehtyi arviolta 100 000 – 300 000 maanviljelijää ja köyhää.

Kansannousun syyt liittyivät keskiajan taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen murrokseen. Vanha feodaaliyhteiskunta oli murenemassa samalla kun maaseudun väestö etsi uutta sosiaalista asemaa. Vanha järjestys muuttui eivätkä aateliset etuoikeudet olleetkaan niin itsestään selviä.

Itse kapinan alkusyy on mielenkiintoinen. Mühlhausen alueen talonpojat kieltäytyivät keräämästä paikallisen linnanherran rouvalle etanan koteloita.

Toinen mielenkiintoa herättävä seikka oli tämän kapinan sovittelun aikana talonpojille luvattu iso myönnytys: jos talonpojat palaisivat takaisin auran ääreen maaorjuuteen, niin aateliset taas takaisivat, että talonpojat saisivat mahdollisuuden kalastaa yhden kalan sunnuntaisin.

Keskusta ja Antti - sumuttamassa

Meillä Suomessa meno on samantyyppistä.

Eilen eduskunnassa keskusteltiin eilen kovasti ns. jätelaista.

Näyttää siltä, että Suomen kansalle tämä laki on ollut kova pala. Yhtä kova pala kuin aikoinaan Mühlhausen alueen talonpojille, jotka eivät millään halunneet kahlata aamukasteessa noukkimassa etanoiden koteloita. Meidän eliittimme on kuitenkin armotonta. Aikoinaan Keskusta kuitenkin runnoi lain lävitse eikä kansan mieltä todella kysytty.

Nyt sitten ennen vaaleja Keskusta on päättänyt, että vanhoista asioista puhuminen on sen vainoamista ja etelän vetelä media on ajojahdissa.  Taas meitä vainotaan! Nyyh!

**

Toinen mielenkiintoinen halvan populismin riemupaukku on ministerin Rinteen ”ahvena-esitys”

Rinne melskaa nyt sillä, että yli 65-vuotiaat saisivat kalastaa vapaasti.

Ajatus on sinänsä hyvä, mutta isossa kuvassa se on vain huvittava savuverho hallituksen harjoittamalle eläkeläisten rahastukselle. Aivan kuin talonpoikaiskapinan aikana: yksi kala sunnuntaisin on huono myönnytys.

Antti hyvä! Suomen eläkeläiset eivät ole typeriä. Poista mieluiten eläkkeiden raippavero niin teet todellisen palveluksen kansamme senioreille!

Varo Antti ettei Ahvengate syö sinua...

Arto Luukkanen

Järvenpää

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat