Kommentit (13)

Vierailija

En saa kuvan mukaista pipoa aikaiseksi. Saan suunnilleen tuollaista shakkilautakuviota pipon nurjalle puolelle, kun teen oikealla puolella kohopylväät takakautta, mutta silloin värinvaihtoraitoja ei tule nurjalle. Ja ne värinvaihtoraidat kuuluvat mielestäni olennaisesti tuon pipon ulkonäköön. Jos teen kohopylväät etukautta, saan värinvaihtoraidat nurjalle puolelle, mutta kuvio ei (nurjalla) muistuta shakkilautaa sitten yhtään. Tämä ohje vaivaa minua. Onko joku kokeillut tätä jo?

Vierailija

I hear you sister. Ensin veivasin kohopylväät etukautta ja totesin ettei muistuta kuvan pipoa yhtään. Turhauttavaa hakea vastausta Novilta kun vastaavat puhelimeen vain ma ja ke. plaah

Vierailija

Sama täällä, ohjeessa muitakin epätarkkuuksia, alussa sanotaan shakkilautakuvion mudostuvan 5 kohopylväästä ja 5 puolipylväässä, mutta 11-13 krs:lla puhutaankin 6+5 ! Värinvaihtoraidat eivät synny tällä ohjeella.

 

 

Vierailija

Monen purkamisen ja uudelleenalotuksen jälkeen onnistuin saamaan kuvaa vastaavan pipon! Ohje on aika epäselvä, kohopylväistä tuli oikean näköisiä alusta lähtien mutta puolipylvään kanssa oli ongelmia. Kun käskettiin tehdä puolipyöväs "puolipylvään silmukan taka-reunaan", saadakseen oikeannäköisen kuvion värinvaihtoraidoilla piti puolipylväs tehdä samalla periaatteella kuin kohopylväs mutta koukata toiselta puolelta eli siis kohopylvään "edestä taakse - takaalta eteen ja silmukan veto" sijasta "takaa eteen - edestä taakse ja silmukan veto". Kun tekotavan tajusi niin syntyi helposti oikein kivan näköinen pipo!

Vierailija

Lehdessä ollut M-kokoinen pipohan muodostui 5 kohopylväästä ja 5 puolipylväästä, tämä L-kokoinen on 6+5.

Vierailija

Tuossa linkissäkin tuota korinpohjaa tehtiin pelkillä kohopylväillä, kahdella eri tavalla. Eli mitään puolipylväitä tuossa ei ilmeisesti tarvisi ollenkaan! Aion nyt kokeilla pipon virkkausta pelkästään kohopylväillä, edestä ja takaa koukattuna, en muuta ratkaisua keksi.

Marjaliisa H
Seuraa 
Liittynyt24.8.2015

Hei, pahoittelen, että Tsu-pipon ohje on aiheuttanut pähkäilyä. Lähetin sen vielä Novitalle katsottavaksi, ja heti kun saan sieltä lisää tietoa/selvennystä, palaan asiaan!

Yst. Marja-Liisa toimituksesta

Vierailija

Hei, ja kiitos  kirsikankukka joka oli löytänyt hienon ohjeen mitenkä tätä mallia tehdään. En olisi millään ymmärtänyt mallista mitenkä virkataan. Mutta nyt virkkuukoukku soi! Terv. Pirjo

Vierailija

Voisko joku vielä neuvoa mikä Novita lankamerkki on kysymyksessä. Täytynee olla vähän paksumpaa lankaa jos virkkuukoukku on 6.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat