Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

No jaa, Antti Heikkilän mukaan taisi olla niin että rypsiöljyn oikea paikka perheessä on polkupyörän kettingeissä. Ja se ainoa paikka. Taisi vielä kertoilla syytäkin tähän. 

Ota näistä sitten selvää. Välillä tuntuu siltä että kotimaisuus jyrää yli eikä niinkään terveellisyys. Toisalta ruokamaailmassa pyörii erilaisia terveellisyysrendejä ja -väittämiä jo yli yhden sukupolven tarpeiksi. 

Ainahan tietysti löytyy ensikertalaislukjioita näihin rasvakeskusteluihin, mutta onko tiede tosiaan noin heikoilla, että lähes vuosittain joku jostakin ilmestyy vakuuttelemaan milloin minkäkin öljyn terveellisyyttä.

Vierailija

Rypsi on öljyistä terveellisin, kun lähteenä on margariiniteollisuus.fi.

Välimeren maissa kasvaa myös rypsiä ja satoa tulee useamman kerran vuodessa, mutta silti oliiviöljyä pidetään ykkösenä. Miksiköhän. Rypsi kasvaa kuin rikkaruoho helposti, oliiiviöljy vaatii paljon työtä eikä oma tuotanto riitä edes Italiassa täyttämään kulutusta, vaan öliiviöljyä tuodaan mm Espanjasta. Oliiviöljyn maku, väri ja tuoksu voittaa kyllä moninkertaisesti rypsiöljyn.

Vierailija

Tiedä nyt sitten mikä on terveellisin öljy käytettäväksi. Luin jostain että rapsiöljy olisi parempaa kuin rypsiöljy, koska siinä ei ole torjunta-ainejäämiä. Rapsia viljellään EU-alueella missä torjunta-aine (noenikotinoidi) on kielletty, mutta rypsin viljelussä sitä käytetään meillä. Ota näistä nyt sitten selvää 

Mielestäni oliiviöljy on hyvää ja maku sopii monenlaiseen käyttöön.

 

Vierailija

Varman päälle kun pelaa niin käyttää useampia öljyjä ja voita lisäksi. Jossei muuhun niin leivontaan.

Vierailija

Minusta on hyvin noloa, että suomalainen ravitsemustieteen dosentti antaa näin naiiveja lausuntoja. Tämäntyyppiset lausunnot syövät suomalaisen ravitsemustieteen uskottavuutta (jos sitä nyt ylipäätään on enää jäljellä viimeisen 40 vuoden aikaisen sekoilun jälkeen). Ei ravinnoksi sopivia öljyjä varmastikaan pysty laittamaan absoluuttiseen paremmusjärjestykseen terveellisyyden suhteen. Muuttujia on aivan liikaa. Toivon totisesti, että ravitsemustieteen nuorempi sukupolvi keskittyy asiaan ja faktoihin, eikä "oikeassa" olemiseen.

Vierailija

Näyttää tulleen kriittistä palautetta kiitettävästi, joten kirjoittajan olisi pitänyt paneutua aiheesen asiallisella nöyryydellä ennen kirjoittamista. Kansalaisten tietotaso on varsin hyvä ja kirjoittajan yrittämä propaganda ei uppoa. Rahasta näyttää köyhä taiteilija kirjoittavan mitä tahansa. Olisi varmaan kunniakkaampaa kuolla nälkään, kuin tahrata nimensä julkisesti.

Vierailija

Kuin palmuöljystä ja kookosöljystä yritetään tehdä terveellistä, kuin salaa. Köyhien maiden miljardimäärät ihmisiä käyttävät tuota öljyä. Kun diabetes ja sydänsairaudet iskevät jo nuorilla, lääkäri on aiheuttajasta tietoinen ja komentaa käyttämään ainoastaa kasvisöljyjä. 

 Halpojen tuotteiden valmistajat tai merkit kuten meillä esim. pirkka, saadaan edullisella ja epäterveellisellä aineosalla tuote halvemmaksi.

Kun ostatte olkaa valveutuneita ja lukekaa tuoteselosteet. Varminta laittaa ruokansa alusta asti itse.

Vierailija

Rypsi, rapsi tai oliivi, olette te epeleitä. Juotteko te pullokaupalla öljyjä?  Miten voitte olla varmoja oliiviöljyn puhtaudesta sen enempää kuin kotimaisten öljyjen likaisuudesta?  Tuleehan siitä sivuja tänne, mitään muuta merkitystä ei asialla ole. Näin miettii tavis

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljy voidaan verrata bensiini/muoviräjähde lipeä sontaan. Ensinnäkin rypsissä ei ole yhtään huvää omega 3:sta täynnä omega 6 mikä aiheuttaa tulehdusta! Koko öljy on pilattu se menee 15 eri kemikaalin läpi jotta siitä saadaan lähes mauton ja väritön. Margariini ja rypsiöljy teollisuus ku keksi tämän sonnan on siinä vuosisadan pahin silmään viilaus! 

Kuule jos suomalaisen rypsiöljypullon ottaa kaupan hyllystä voi huomata, että se on kylmäpuristettua luomuöljyä, valmistettu valokoiduista suomalaisista luomurypsin siemenistä. Ruokaa omasta maasta ja se on tuotettu Suomessa. 

Sisältää Alfalinoleenihappoa siis omega 3--10g/100g--linolihappoa omega 6..20g/100g  ja E-vitamiinia, eikä nostata kolestrolia, vaan auttaa sitä pysymään normaalina. Mihin voi uskoa jos ei suomalaiseen puhtaaseen ruokaan?

Vierailija

Omega-3-rasvahapot ovat erilaisia.

Alfalinoleenihappoa (ALA) merkittävästi sisältäviä ravintoaineita ovat pellavansiemenöljy, hamppuöljy, rypsiöljy ja saksanpähkinä. Muita hyviä lähteitä ovat muut ruokaöljyt, margariinit ja hampunsiemenet.

Eikosapentaeenihappoa (EPA) ja dokosaheksaeenihappoa (DHA) syntyy luonnossa mikrolevissä, joista ne leviävät ravintoketjuun. EPA:ta ja DHA:ta saa rasvaisesta kalasta, esimerkiksi lohesta, silakasta ja makrillista.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Rypsiöljy voidaan verrata bensiini/muoviräjähde lipeä sontaan. Ensinnäkin rypsissä ei ole yhtään huvää omega 3:sta täynnä omega 6 mikä aiheuttaa tulehdusta! Koko öljy on pilattu se menee 15 eri kemikaalin läpi jotta siitä saadaan lähes mauton ja väritön. Margariini ja rypsiöljy teollisuus ku keksi tämän sonnan on siinä vuosisadan pahin silmään viilaus! 

Kuule jos suomalaisen rypsiöljypullon ottaa kaupan hyllystä voi huomata, että se on kylmäpuristettua luomuöljyä, valmistettu valokoiduista suomalaisista luomurypsin siemenistä. Ruokaa omasta maasta ja se on tuotettu Suomessa. 

Sisältää Alfalinoleenihappoa siis omega 3--10g/100g--linolihappoa omega 6..20g/100g  ja E-vitamiinia, eikä nostata kolestrolia, vaan auttaa sitä pysymään normaalina. Mihin voi uskoa jos ei suomalaiseen puhtaaseen ruokaan?

Ene

He, jotka vertaavat rypsiöljyä bensiiniin voisivat ottaa huikat molemmista nesteistä ja huudella sitten uudestaan.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat