Kommentit (2)

Miten menee perintö kun: vanhemmat ja 2-lasta. Periikö leski omaisuudesta 50% ( oma-osuus) ja vainajan osuudesta  16% ja lapset 1-16% 2-16%  yht. n. 100% ? Ei ole testamenttia ja omaisuutta vain n. 150 000 e asunto-osake.  Entä miten menee perintöverot?

Olisiko aihetta tehdä testamentti? Mitä hyötyä olisi "Keskinäisestä" testamentista jos haluamme, että osake jäisi leskelle kokonaan jotta tarvittaessa voisi myydä saadakseen toimeentuloa terveydenhoitoon ja mahdolliseen palvelutaloon siirtymistä varten.

Vierailija

Leski ei peri vainajan osuudesta mitään, vain sen 50 % yhteisestä omaisuudesta tasinkona. Leskellä on oikeus asua kotonaan elämänsä loppuun asti. Perintöveroja menee siitä lasten osuudesta eli noin 75 000. Lapset saavat periä 20 000 ilman perintöveroa, joten heiltä menee noin 13 000 perintöveroa, tällä hetkellä 7 %. Tosin perinnöstä voi vielä vähentää hautaus- yms. kuluja (niitä tulee yleensä vähintään 2000).

Keskinäisellä omistustestamentilla leski saa periä 60 000 ilman veroa, jolloin häneltä menisi 25 000 veroa tuon 7 %:n mukaan. Kaikki nämä tällä hetkellä, verotussäädöksethän voivat muuttua milloin tahansa.

Kyllä osakkeen saada myydä lasten suostumuksella ilman keskinäistä testamenttiakin. Riippuu sitten lapsista, ajattelevatko vanhemman parasta vai haluavat säilyttää omaisuuden. Yhteiskunnan palvelutalossa peritään vain eläkkeestä tietty prosentti, ei omaisuudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat