Vierailija

Meillä on sähkösauna, josta on vuosien mittaan tullut varasto. Saunomme puilla lämmitettävässä pihasaunassa, puut keräämme omasta metsästä. Naapuri ajaa rangat pihaan ja mieheni pätkii sekä tekee niistä klapeja. Leivinuunin lämmitämme kylmillä säillä päivittäin, siinä kypsyvät ruuat myös, joten sähkönkulutus jää minimiin. Olen laskeskellut, että kulutamme sähköä nykyisin vain puolet muutaman vuoden takaiseen verrattuna. Vuositasolla rahaa siihen menee vain n. 900€, vaikka meillä on kaksi taloa ja useita ulkorakennuksia. Sähköliettä käytämme aika harvoin, huoneiden lämpötilan pidämme alle 20 asteisina, pari huonetta on peruslämmöllä, n. 12. asteessa. Kasvit talvehtivat niissä mainiosti. Sammuttelemme valoja ahkerasti, yleensä vain tuvassamme palaa valo, koska oleskelemme täällä leivinuunin lähistöllä.

Kommentit (6)

Sisätiloissa kannattaa käyttää lämmityskaudella lämpöä tuottavia lamppuja. Valojen  sammutus ei vähennä kokonaisenergian kulutusta, koska lamppujen tuottama lämpö täytyy korvata muuten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

   EN sauno lainkaan-tulee huono olo-säästää varmaan sähköä.

   asunnon lämpö on muutoin liian alhainen 20. Sähköä kuluu vähän muutoin vähän.

Eipä juuri tuon vähemmillä sanoilla voi vastata kun tuossa edellä. Hyvät ihmiset olisi kyllä kivaa jos teiltä liikenisi vaikka pari tai kolmekin sanaa.

Käännän sähköliedestä levyn ja/tai uunin lämmön pois päältä ennen paistoajan loppua, hyvin riittää kypsymistehot. Sammutan myös turhat valot ja otan kännykän ym.laturit pois pistorasiasta latausten välillä.

"Talous tarkka, vakaa markka" (sanottiin ennen euroaikaa)

Vierailija

Meillä lämmitetään usein puilla lämmitettävä pihasauna. Kodassa laitetaan ruokaa ja palju lämpiää usein viikonloppuisin. Piharakennukset on meillä ympäri vuoden kovassa käytössä ja säästää sähköä!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat