Karjalanpaisti

Kommentit (2)

Vierailija

Olen valmistanut karjalanpaistia jo vuosikymmenten ajan, myös työkseni.

Ohjeessanne oli ihanasti käytetty voita, siitä plussaa. Myös allekirjoitan sen, että käytetään useampaa lihalaatua, maukkaampaa paistista tulee juuri niin. En ruskista lihapaloja liedellä, vaan laitan ne jo melko kuumaan uuniin, +225C ruskistumaan. Näin säästyy energiaa. Kääntelen välillä lihapaloja, että kaikki ne saavat ruskean pinnan. Ruskistuksen jälkeen lisään vasta juurekset ja mausteet sekä kuuman veden. Pienennän lämmön tuohon reiluun sataan asteeseen ja annan hautua monta tuntia. Minulla on leivinuuni käytössäni ja mieheni väittää, että siellä kypsyneestä karjalanpaistista tulee kaikkein paras.

Äidin perintö.

Laitan saman verran naudan- ja porsaanlihaa pataan. Nauta alle, porsas päälle rasvaisempana.
Pilkon 2 sipulia sekaan.
Mausteena: mustapippuri, merisuola ja 1 kpl. Lihaliemikuutio.
Kaadan kiehuvan veden lihojen päälle. Niin että lihat juuri peittyvät.
Paistan tulikiviuunissa 4-5 tuntia.
Lisään tarvittaessa vettä.
En tykkää laittaa sekaan muuta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat