Kokkolalainen Sanna Heikkilä: "Reuma rauhoittui kasviksilla"

Kommentit (3)

Vierailija

Suoliston väärä bakteerikanta on oireiden taustalla. Oireista pääsee moni eroon oikealla ruokavaliolla. Lääkärien tietotaso suolistosta on surkealla tasolla. Tieto suolistosta on yleisesti ottaen vajaata. Ihminen tuntee kosmoksen paremmin kuin suoliston.

Ruoka on lääke.

Lääkärikoulutuksessa ei ole ravitsemusta paria viikkoa enempää ja näinollen lääkärit eivät pysty kartoittamaan potilaansa ravitsemustilaa. Mitään vitamiini- tai hivenainemittauksia ei yleensä edes tehdä.

Voiko ruokavalio parantaa ?

Valitettavan usein lääkäreiden kanta moneen sairauteen on, ettei ruokavaliolla ole juurikaan merkitystä. 

Suuri harmi ja ihmeteltävä asia on miksi lääkäreille ei anneta kunnollista ravitsemuksellista koulutusta. Ruokavaliolla on kuitenkin tekemistä suuresti lähes kaikkien terveyden tekijöiden, sairauksista parantumisten ja immuunivasteen kanssa. 

Autoimmuunisairaudet reagoivat usein erittäin nopeasti viljattomaan, maidottomaan ja sokerittomaan ruokavalioon. Sekä ehdottomasti rypsiöljy ja keinorasvat (margariinit, levitteet, kasvirasvakermat jne...) pois.

Allergiat, psoriasis, nivelrikko, reumasairaudet, II-tyypin diabetes, astma, suolistosairaudet ja atopia ovat elimistön immuunijärjestelmän ylireagointia sopimattomiin (yleensä viljat ja/tai maito sekä rypsi) ruoka-aineisiin, jotka pitävät tulehdustilaa yllä kehossa. Kun elimistön pommittaminen sopimattomalla ravinnolla lopetetaan, myös immuunijärjestelmä rauhoittuu. 

Kannattaa perehtyä aiheeseen, sillä voit päästä kaikista oireista eroon vain muuttamalla ruokavaliotasi. 

Lasten allergiat ja autoimmuunisairaudet ovat lisääntymässä huimaa vauhtia. Ei nuo sairaudet taivaasta tipu, vaan jotain tehdään todella väärin.

Vierailija

Rahka on pääasiassa kaseiinia ja lisäksi sen fosfori-kalsiumsuhde on huono. Se lisää elimistön happokuormaa ja on todennäköisesti luustolle haitallista. 

"Harva tietää, että maitotuotteiden kalsium-fosforisuhteissa on merkittäviä eroja. Raejuustossa ja rahkassa on paljon enemmän fosforia kuin kalsiumia. Raejuuston kalsium/fosfori-suhde on huono, 0,35. Rahkan kalsium/fosfori-suhde on lähes yhtä kehno, 0,61.

Näitä lukuja on hyvä verrata edamjuuston, maidon, jogurtin ja vastaaviin suhteisiin, joissa kalsiumia on enemmän kuin fosforia. Edamjuuston kalsium/fosfori-suhde on 1,75, jogurtin 1,52, maidon 1,33 ja viilin 1,32 (suhteet laskettu Finelin tietojen pohjalta).

Tiedot merkitsevät käytännössä sitä, että raejuustoa ja rahkaa syömällä muutat elimistösi kalsium/fosfori-suhdetta huonommaksi. Suosittelenkin, että suosit mieluummin esimerkiksi kypsytettyjä juustoja, jogurttia ja viiliä."

Vierailija

Voi itku taas tätä. Syö tuota ja tulet terveeksi, syö tätä ja sitten sairastut. Usko kai siinä auttaa, jos autttaa, ei mitkään syöntiohjeet. Syödään mitä syödään, kuollaan kumminkin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat