Suomi saa istumissuositukset

klo 6:07 | 13.10.2014
Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä valmistelee suomalaisille istumissuosituksia. Nuoret, aikuiset ja ikäihmiset saavat omansa.Lue koko juttu
Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä valmistelee suomalaisille istumissuosituksia. Nuoret, aikuiset ja ikäihmiset saavat omansa.Lue koko juttu
Ladataan...
Istumissuositukset? Hmm ymmärrän, että kansa istuu liikaa nykyaikana, mutta erilliset istumissuositukset kuulostavat jo vähän turhanaikaisilta. Tästä saattaa tulla vain yksi asia lisää siihen jo ennestään "mistä kaikesta pitää ahdistua" -listaan. Jo nyt kaikki tietävät, että heidän pitäisi syödä vähemmän suolaa, syödä enemmän kasviksia, liikkua enemmän, tupakoida vähemmän, nauraa enemmän, rentoutua enemmän, joogata enemmän, syödä vähemmän karkkia, vähemmän lihaa, vähemmän herkkuja, vähemmän viiniä mutta toisaalta myös vähemmän mehua ja limua, silti nauttia elämästä enemmän ja hyväksyä itsensä ja SUORITTAA vähemmän jne.jne. ja nyt siis myös pitää alkaa suorittaa seisomista ja istumista suositusten mukaan.
Istun pyörätuolissa kaiken hereilläoloaikani.
Kuinka pian kuolen?
En tupakoi enkä käytä alkoholia.
Olen monista nivelistä liikuntarajoitteinen,
_APUA_mikä liikunta pelastaa minut
*istumiskuolemalta*?
terv.
*istuminen tappaa*-otsikointi stressaa pahasti
Taas sossutätien holhoustouhuu. Unohtavat vanhukset sänkyyn ja nyhräävät tälläista.
Kun 8 tuntia on ruudun ääressä istumassa niin ei siinä paljon asentoa vaihella,
Lisää hienoja neuvoja. Miten niistän nenäni ? Kuinka pitkiä askeleita ettei vahingoita runkoa. ?
Totta muuten - sen sijaan että puuhataan jotain niin älytöntä kuin istumissuositukset, saman energian voisi laittaa siihen, että mietitään, miten hoitolaitoksiin unohdetut vanhukset saataisiin ulos kävelemään tai edes pyörätuolissa ulos istumaan ja happea haistamaan! On suurempiakin ongelmia kuin liika istuminen, etenkin vanhustenhoitopuolella. Hävettää jo viranomaisten puolesta. Mitä tosiaan seuraavaksi. Askelten oikea pituus tai nenänniistäminen, todellakin.
Minusta on oikeinkin hyvä asia tälläiset suositukset. Vaikka en enää olekaan työelämässä ja voin istua ja seistä ja vaikka maatakin niin kuin itse hyväksi näen, on näillä merkitystä työn kuormittavuuden kannalta. On aina helpompi saada muutoksia työn tekemisen tapoihin, kun on erilaisia suosituksia ja tutkimuksia alla.
Tietenkin, jos ihminen istuu jo valmiiksi pyörätuolissa, on se tietenkin otettava huomioon. Suositus ei ole = pakko.
Myös esim. vanhusten hoidossa tälläisillä suosituksilla voidaan hieman paremmin perustella hoidon monimuotoisuutta. Me nyt olemme byrokratia- ja työrymhäkansaa ja niin asiat menevät paremmin perille.
Maalaisjärjen käytöllä tietenkin päästäisi nopeammin tuloksiin, mutta niin se ei kuitenkaan toimi.
Monet muutkin suositukset ovat ihan hyviä asioita, eikä niistä mielestäni kannata ahdistua. Nehän eivät ole määräyksiä. Ihmisen on helpompi koostaa elämäänsä, kun hänellä on käytössään monenlaista tietoa. Toki tieto lisää myös sitä tuskaa.
Asiaa voi tarkastella myös siltä kannalta, että on aivan selvää, että tutkija tutkii. Ja tuottaa tutkimustuloksia. Leipää saa silläkin tavoin pöytäänsä
Hyvin pärjättiin entisaikaan eikä ollut rasittavia neuvoja joka asiaan. Onko huippukoulutetut suomalaiset jo niin ulkona elämästä että neuvot tulee joka hetkelle.
Hallinto valittaa kiireistä. Eikö silloin voisi karsia näitä vähemmän tärkeitä.