Vierailija

Kertokaahan, siis uskovat ihmiset, miksei muutkin, mistä löytäisi uskovia ystäviä? Voisiko täällä keskustella ihan oikeasti joidenkin uskovien kanssa?

esim. sellaisesta olisin halunnut keskustella, että kun on tullut uskoon vasta myöhemmällä iällä ja lapset on tehnyt ns.ei uskovana, niin miten ilmaista lapsille se että se elämä mitä vietti heidän ollessaan pieniä olikin väärää tietä? Ja miten kertoa nyt Jumalasta heille, kun en ole siitä kertonut ennenkään. On vähän vaikea paikka nyt, kun haluaisin kertoa uskosta oikealla tavalla ei hurmoksessa eikä mitään hihhulijuttua, vaan ihan arkinen tasainen usko joka on rauhallista ja suvaitsevaa, sekä perustuu rakkauteen.

Miten muut ovat kertoneet ja menetelleet uskoon tulon jälkeen? Onko muita joilla ei ole seurakuntaa muuta kuin ev.lut.kirkko.

Kommentit (3)

Myönnät kai, että kaikki elämänkäsitykset ovat syvästi henkilökohtaisia. Elämän kohtalot saavat ihmiset selittämään elämäänsä uusilla tavoilla itselleen. Ei varmaankaan ole esteitä pajastaa noita asioita toisille ihmisille, ehkä hyväkin ratkaisu. Mutta eihän meistä kukaan ole totuuksista selvillä, omia valintoja ja uskomuksia ne vain ovat. Toivottavasti auttavat elämääsi eteenpäin.

Ihminen on ,niin avuton ja hekiko ilman ystävää  ja, että saada menestyä ja kiitävän iloinen ei aina ole kaikille mahdollista ja kun sairaus iskee ja köyhyys tulee  eläämään niin on todella vaikeaa ja kovaa elämä ,kuitenkin on meilä kaikilla hyvä taivaallinen luoja ja  Jumala joka  halajaa tulla elämään ja tuoda toivon ja menestyksen ja todellisen elämän ja saada armon hengen elämään kun olemme tulleet Jeesuksen tykä ja kääntyneet pois  maailman kylmästä sylistä lämpöisen  Jumalan huolen pitoon ja näin kun löydämme  hengelisen kodin ,niin saamme ystäviä joiden kanssa me saamme jakaaa  ilot ja surut n kitos mieln ,kiitos ja siunausta,keijo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kannattaa mennä mukaan seurakunnan erilaisiin toimintoihin. Esim.lähetyspiiriin tai muuhun sellaiseen. Siellä tutustuu helpommin kuin Jumalanpalveluksessa istumalla. Itse olen mukana diakonian vapaaehtoistyössä luterilaisessa seurakunnassa, vaikka olenkin vapaakirkollinen. Oma asenne kannattaa pitää avoimena ja uteliaana ja mennä mukaan.

Mainitsit tuon aiemman elämäsi ennen uskoon tuloa. En itse sanoisi, että se on ollut väärä tie. Se on ollut tie kohti tätä hetkeä. Jos siinä entisessä elämässä on jotain, minkä nyt tekisit toisin, voi vain todeta esim.lapsille, ettei silloin tiennyt paremmasta.

Omasta uskosta kertominen ei aina ole helppoa. Mutta siinäkin kuuntelisin itseäni. Ei kannata lähteä "todistamaan" uskostaan, ellei se tunnu omalta tavalta. Juuri noissa arjen asioissa voi kertoa, että nyt, kun on tullut uskoon, ajattelee joistakin asioista eri tavalla kuin ennen.

Haluan kyllä rohkaista sinua menemään uskovien yhteyteen, jos se on sinulle mahdollista. Ja rohkeasti etsimään paikkaasi toisten keskellä. Ja jos koet jonkun työmuodon omaksesi, hakeudu mukaan.

Joissakin seurakunnissa on myös alfa- kursseja vasta uskoon tulleille tai etsiville tai muuten vaan kiinnostuneille.

Diakoneihin voi myös ottaa yhteyttä ja pyytää keskusteluaikaa ja kertoa halustaan löytää uskovia ystäviä.

Kyllä täälläkin voi keskustella, mutta pitää varautua saamaan kuraa niskaansa. Kaikki eivät sulata keskusteluja uskosta ja se on vaan kestettävä, vaikka se voikin olla joskus rankkaa.

Siunausta sinulle ja Jumala antakoon sinulle viisautta lastesi kanssa ja muihinkin ihmissuhteisiisi.

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat