Otsikko on lainattu tuosta yläpuolelta. Tuli mieleeni kun sitä siinä katselin, että mitä se keskustelu sitten on?

Keskustelu on kahden tai useamman ihmisen spontaania kommunikointia ja ajatustenvaihtoa. Keskustelun vuorovaikutteisuus perustuu siihen, että osapuolet tuovat keskusteluun lisää asioita vastaukseksi aiemmin sanottuun.Näin sen määrittelee Wikipedia.

Itsekin olen Wikipedian kanssa samoilla linjoilla.

Mahtaako tämä nyt vallalla oleva runojen kirjoittelu ja runon nostaminen keskusteluketjuksi olla keskustelua?

Itse ajattelen runon niin, että se on itsenäinen teos, eikä ehkä keskustelun avaus. Vaikka voi se joskus tietenkin olla sitäkin.

Toisaalta jos runoa kommentoi tai ajatusta ,joka siitä itselle nousee ja runoijija ottaa siitä itseensä, ei runon tarkoitus silloin kenties ole olla keskustelun avauksena??

http://www.youtube.com/watch?v=GYpSlTbkooo

Ei ole aina helppoo....

Sivut

Kommentit (642)

Vuorovaikutteisena keskustelijana kun sitten keskustelijan aiheet ja kommentoinnit kiertyvät laidasta toiseen, mitä nyt kellekin tulee mieleen..... niin.... jopa sitä ollaan sitten kiireesti ohjeistamassa että tuo ja tuo asia kuuluu aivan toiseen ketjuun.... Sellaista vuorovaikutusta täällä olen paljon havainnut. Valitettavasti ... 

Helposti kai täällä ohjaillaa toisaalle ne, joiden kirjoittelu ei jotakuta miellytä. Mutta kyllä sana on vapaa ja sen saa sanoa, inkä haluaa, jos se muuten on sääntöjen puitteissa. Vaikka kuinka joku yrittää ohjata "hienovaraisesti" keittiön kautta pihalle

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eipä ollenkaan hassumpaa tämän ketjun avaus, KK:lta hyvä idea . Eikös sitä sanota, että eihan se anna jos ei otakaan, kokeillaan. Olen ollut enemmän lukija-seuraaja-linjalla hollin aikaa, mutta tiedä vaikka intoutuisin kirjoittelemaan useammin.

Onhan tavallisessa elämässäkin joka paikassa "ohjeistajia". Viimeksi kun kävin labrakokeissa, sielläkin joku rouva kurkki innokkaasti muita vuoroaan odottavia, ihmetteli miksi kaikki tulevat maanantaiaamuna niin että ruuhkaa tulee. Olisi kuulemma ajateltava muitakin, eikä vain omaa etuaan, voisi tulla pitkin viikkoa tasaisemmin.

Sitten hän oli ratketa liitoksistaan, kun minä ja moni muukin olimme varanneet netissä tarkemman ajan verikokeeseen ja meitä kutsuttiin ajalleen erilaisella numerolla, jonka saa netissä jo aikaa varatessa. Hän jäi kihisemään mitä ovat erikoiset numerot, joilla pääsee noin vaan sisään.

Olisihan siis ihme jos täällä ei olisi ainuttakaan ohjaajaa ja besserwisseriä, täällä käy kuitenkin paljon porukkaa lukemassa ja kirjoittamassa.

-lumihuntu- 

Heh... palaan tuohon ajankohtaiseen runotulvaan palstoilla... Äsken oli framilla se oikeitten runoilijoitten runojen ketju, Runopankki. Voi miten siinä oli ihana se viimeisin, Heli Karjalaisen runo! Luontoihmistä aivan sykähdyttävä! Niin kaunis ja tunteita maalaileva ja herättelevä runo!

Voi Lumihuntu, innostu vaan kirjoittelemaan ja te muutkin, jotka osaatte mukavasti kirjoittaa. Tiedän, että teitä on täällä ja olisi mukava saada takaisin hyvät keskustelut asiasta ja vaikka asian vierestä. Olen niin kaipaillut sellaista arjen pientä jutustelua. Sellaista on kyllä tuolla *kuiskaa ihan hiljaa * ..Evakoissa.

Voisi olla muutama muukin ketju, joissa voisi ajatuksia vaihtaa.

Heli Laaksonen on ehdottomasti lemppareitani runoilijoiden saralla. Mutta kun en itse sitä murretta osaa edes ajatella, täytyy niitä kuulla jonkun paikallisen, mielummin Helin itsensä lausumina, jotta ne kokonaan avautuvat. Se murre on niin olennainen osa sitä runoa.

 

kirsikankukka55

Anteeksi Juuli, en ymmärtänyt viestisi sanomaa

Se nyt oli menestystoivotus tälle jottei katoa tuonne Unohdettujen Aiheiden Alhoon.

Ei yhtään mitää muuta.

Kuva oli vain koristeena.

Juuli

.

Aloitetaanpa uudestaan, siis keskustelu. Eihän runo ole mikään keskustelu, mutta voihan se olla keskustelun avaus, siitä voi hyvinkin jakaa mielikuvia muiden kanssa. Tai voihan niitä arvostellakin, mutta kait silloin pitäisi olla siihen pätevyys.

Runot ovat aivan käsittämätöntä sanojen peräkkäin laittamista, minun mielestä, tai ainakin suurin osa.

Aale Tynni ja muuta vanhemmat runoilijat ovat mielestäni tehneet runoista ymmärrettäviä ja kauniita. "Kaarisilta" on yksi lempirunoistani.

Terv. tavallinen työläinen

Juu, aloitetaan vaan alusta.

Vanhat runoilijat ovat kyllä asiansa sanoittaneet hyvin, eipä niihin juuri lisäämistä löydä :)

harmaana jatkuu iltapäivä ja lehdet ovat jo lähes pudonneet, taitaa sieltä syksyn kautta olla talvi tulossa  :)

Vierailija

Aloitetaanpa uudestaan, siis keskustelu. Eihän runo ole mikään keskustelu, mutta voihan se olla keskustelun avaus, siitä voi hyvinkin jakaa mielikuvia muiden kanssa. Tai voihan niitä arvostellakin, mutta kait silloin pitäisi olla siihen pätevyys.

Runot ovat aivan käsittämätöntä sanojen peräkkäin laittamista, minun mielestä, tai ainakin suurin osa.

Aale Tynni ja muuta vanhemmat runoilijat ovat mielestäni tehneet runoista ymmärrettäviä ja kauniita. "Kaarisilta" on yksi lempirunoistani.

Terv. tavallinen työläinen

Terve duunari. Olen ihan samaa mieltä . Kaarisilta on Upeus. No niin, nytkin me keskustelemme runosta. Pitäisi ehdottmasti sallia keskustelussa kaikki aiheet, mm. runous. Ei se ole mikään yleinen keskustelu jos ei sallita vaan rajattu yksityisklubi määrättyine aiheineen. No, pornokuvat kai ehkä on toinen juttu.

Juuli

Kiva kun aloitimme keskustelun! Tästä on hyvä jatkaa.

harmaa on päivä ja liukas oli tie, pikkupakkanen oli märän tienpinnan liukastuttanut. Mutta täällä sisällä on hyvä olla ja kohta alkaa tuon telkkarin vahtaaminen (joka joskus kyllä kyllästyttää). Ainakin uutiset katson ja ehkä jonkin sarjan (en Kauniita ja Rohkeita, enkä Emmerdalea, ne on pannassa minulla vähän aikaa). ulkona on käyty ja ruoka laitettu, tiskattu ja koti siisti, joten kaikki hyvin :))

terv. tavallinen työläinen

Vierailija

On hauskaa kulkea metsässä! Voi löytää polunvarrelta vaikka makoisia keltavahveroita, suppiksia ja karvalaukkuja. Voi katsella kanervien hentoa punerrusta, pehmeän sammaleen syvää vihreää, voi ihailla kaunista kallioimarretta. Katsella vakaita tummanvihreitä kuusia, lehtiään tuulessa keveästi havisuttavia haapoja. Saunavastoiksi ja saunavihdoiksi suostuvia koivun oksia, valkorunkoisia koivupuita, jotka klapeina antavat meille lämpönsä talvipakkasilla. Saa kuunnella lintusten riemukkaita konsertteja. Voi istahtaa mättäälle tai kannon päälle, kaivaa koristaan hyvät eväsleivät ja kahvitermarin. Hetken kuluttua sieraimiin saattaa kantautua lähistöltä suon ja suopursun huumaava tuoksu. Ihania ovat metsäretket! Luonto on kaunis ja antelias kaikin tavoin. Jos vain haluat sen huomata.

juuli

unohdin edeltä...siis avataan sivu ja tavataan täällä.

Juuli

Kyll on ihanaa kun kaikki lahjakkaat kerätään samaan keskusteluun. Kutsutaan vielä  aamurunolija, nii meitin tytöt näyttää, miten ystävyys ylläpitää  hengen liekkiä ja korkeampaa kulttuuria.

Mulla on kansalaiopiston runopiiriin tekemiäni runoja, ihan tavallisia tunnelmia. Voiskohan niistäkin saada aitoa arvostelua? T. MOLLAMAISA

Se oli yks humaus vain kun kaikki kauniit keltaiset vaahteranlehdet putosivat puista! Tuuli oli reipas jo useamman päivän ja enteili tulevaa. Hieman pimeämpää on nyt. Ne lehdet valaisivat kuin kirkas aurinko! Keltaisesta muuttui ympäristö harmaaksi, sateiseksi.... Pimeneviin iltoihin laitan kynttilöitä palamaan, antavat mukavan tunnelman ja pehmeän valon.

Nykymuoti voisi olla yksi keskustelunaihe vai voisiko?

Jotenkin tulee epätoivoinen olo vaikkapa vaatekaupoissa, kun pitkistenkin lahkeet ovat niin kapeat, etteivät "kehittyneet" reidet tahdo sisään mahtua. Kaula-aukot ovat niin laajat, että reumaattiset vaivat pahenevat, ellei kiedo jotakin vanhanaikaista peitoksi.

Toki hyvääkin on. Löytyy talvijalkineita, joissa kaikissa ei ole piikkikorot.

Oletteko hyvin löytäneet kaupoista päälle pantavaa tänä syksynä vai tyydyttekö penkomaan vanhat talvikuteet esille?

Ihana pikku kävelylenkki koiran kanssa niin piristi mukavasti. Suosittelen juulillekin ulkoilua ja jotain harrastuksia, että olis parempi mieli ja järki kulkisi muuallakin kuin oman navan, runojen ja kuvien ympärillä. 

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat