Vierailija

Valtion omistama Finnair on jo vuosia mennyt tappiolla. Henkilökuntaa on irtisanottu, palkkoja alennettu. Samaan aikaan johdolle maksetaan bonuksia tappiollisesta toiminnasta.

Jälleen kuohuu, mm Finnavian hallituksessa johtajana toimiva rouvashenkilö junaili ensin tyttärelleen huippuviran ja nyt myös kummipojalle on räätälöity hyväpalkkainen virka. Samaan aikaan lentoemännät joutuivat alentamaan palkkojaan.

 

Finavian hallituksen puheenjohtaja, kauppaneuvos Soili Suonoja junaili yhtiöstä työpaikan omalle kummipojalleen.


Finavia ylläpitää ja kehittää esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemaa.

LUE MYÖS

Finaviassa nepotismilta haiskahtava nimitys - hallituksen puheenjohtajan tytär päälliköksi

Finavia-kohu: Ministeri vaatii Suonojalta selvitystä

Finavian haiskahtava nimitys: "Ei hyvältä näytä"


tai
Tutustu jo tänään!VAIN 9,90 €/KK

Iltalehden useista luotettavista lähteistä saamien tietojen mukaan Suonoja käski henkilökohtaisesti palkata eräällä Finavian lentoasemalla loppuvuodesta 2011 avoinna olleeseen asematason valvojan tehtävään kummipoikansa.

Suonojaa ei estänyt se, että kummipoika ei ollut läpäissyt tehtävään hakeutuvilta henkilöiltä vaadittavaa kuntotestiä.

- Tehtävässä menestyminen edellyttää kokemusta asematasotyöskentelystä, ground handling -tehtävistä ja turvatarkastuksesta, soveltuvaa keskiasteen koulutusta, sujuvaa suomen- ja englannin kielen hallintaa, hyviä it-taitoja, palvelualttiutta ja tilanneherkkyyttä ja hyvää fyysistä kuntoa, ilmoituksessa lueteltiin.

Tehtävään oli lukuisia päteviä ja kuntotestin läpäisseitä hakijoita, mutta Suonojan myötävaikutuksella hänen kummipoikansa tuli kuitenkin valituksi tehtävään.

- Koko kuvio oli äärimmäisen vastenmielinen, Iltalehden haastattelema sisäpiirilähde paljastaa.

Iltalehden tietojen mukaan Suonojan kummipoika oli ennen rekrytointia Finavian tytäryhtiön Airpron palkkalistoilla.

Iltalehti paljasti torstaina, että Finavia rekrytoi keväällä Suonojan Itellassa työskennelleen tyttären asiakkuus- ja projektipäälliköksi 31 hakijan joukosta.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd) pyytää kauppaneuvos Soili Suonojalta selvitystä nimityskohussa.

 

Toimittavasti demariministeri selvittää asian.

Ja Suomessahan ei ole korruptiota. Eihän?                                                                     On vain mulle sulle ja suvulle eniten järjestelmä

Kommentit (10)

Miksi näitä väärinkäytöksiä ja ylimääräisten optioiden maksuja tapahtuu juuri valtionyhtiöissä, eli meidän veronmaksajien omistamissa yhtiöissä. Meidän etujamme oikein valvotaan ministerin voimin, edelliset valvojat olivat vihr. Hautala, sai potkut, ja vihr. Pekka Haavisto. Nyt joku demarien naisministeri.

Onko vika lepsussa valvonnassa, on. Onko vika valtionyhtiöiden johdossa - kokeillaan josko vielä nämäkin bonuspalkkiot menisi läpi. Ja meneehän ne useimmiten. Eli ollaan ahneita.

Kyllä ketuttaa...

Siinähän Finnairin rappion syyt.  Monta vuoskymmentä sama touhu.

SDP suosio on pohjassa, mutta rahaa virtaa eri keinoin  puolueen ryhmälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

quote -Painoarvoa Suonojan sanoille tuo hänen mittava hallituspaikkaluettelonsa. Ensimmäisen hallituspaikkansa hän kuittasi vuonna 1995 ravitsemuspalveluja tuottavasta Sonaatti Oy:stä. Ensimmäinen merkittävä hallituspaikka aukesi kolme vuotta myöhemmin Suomen Postista. -quote end.

Ja tytär meni töihin Itellaan v. 2003. Voi olla ,että ei mitään vaikutusta äiteen työhistorialla tyttären uraan,mutta Itella-kytkös   näyttää siltä miltä sen ei pitäisi näyttää. 8

Tämä Finavian kuin myös Finnairin suhmurointi on saanut jatkua vuodesta toiseen.Toivottavasti edes nyt saadaan päitä vadille.Lakeja,säännöksiä ja ohjeita on kaikkien noudatettava mutta johto on sitä mieltä,että ed.mainitut on tehty rikottaviksi. How nice

Alla tyyliin: sitä tikulla silmään,joka vanhoja muistelee,sanoisivat ainakin silloinen ministeri ja muut herraskaiset.NIINPÄ,AIVAN, JNE.  Kyllä,totta on,että eduskunnan oikeusasiamies tutki aikanaan väärinkäytöksistä tehdyn kantelun.Hän ei omissa "selvityksissään" ! ? !! haloo !  löytänyt mitään lainvastaista tapahtuneen.Se taas kertoo aika paljon siitä ,onko tämä rakas Suomi sittenkään oikeusvaltio.Sellainen valtio,jota muut valtiot voivat apinoida esimerkillisenä ihmemaana.Totuus on tarua ihmeellisempi.

 

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2009/joulukuu/kaaos-lentoasemalla-laukkuapina-kertoo
 
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2071698/muutamia-turvarikkomuksia-lentokentalla-lakon-aikana
 
 http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2074208/vehvilainen-kiistaa-arhinmaen-vaitteet-lentokentan-kulunvalvontavirheista

Kohu valtionyhtiöpomosta:
Sukulaisille työpaikat Alkosta ja Itellasta
 

Maanantai 27.10.2014 klo 10.38

 

  

Iltalehden tietojen mukaan Soili Suonoja on junaillut sukulaisilleen työpaikkoja valtionyhtiöistä aiemminkin.


Sisäpiirilähteet paljastavat Iltalehdelle kauppaneuvos Soili Suonojan junailleen edustamistaan valtionyhtiöistä työpaikkoja sukulaisilleen. (KL)


(ANTTI NIKKANEN)


(KIMMO PENTTINEN / AL)


tai
Tutustu jo tänään!VAIN 9,90 €/KK

LUE MYÖS

Suonoja vastaa Finavia-kohuun

Finavia-pomo junaili töitä lähipiirilleen

Neljän eri valtionyhtiön hallitusten puheenjohtajana toimiva kauppaneuvos Soili Suonoja on junaillut sukulaisilleen työpaikkoja Finavian lisäksi myös kahdesta muusta edustamastaan valtionyhtiöstä, Alkosta ja Itellasta. Kyseenalaiset nimitykset ovat tapahtuneet 2000-luvulla.

Iltalehden useista eri lähteistä saamien tietojen mukaan Suonojan kummipojalleen vuonna 2011 junailema asematason valvojan pesti ei ole ainoa kerta, kun Suonoja on käyttänyt hallitusasemaansa hyväksi ja myötävaikuttanut lähipiiriinsä kuuluvan kummipojan rekrytointiin edustamassaan valtionyhtiössä.

Suonojan kummipoika aloitti Finavian tytäryhtiön Airpron palveluksessa vuonna 2006, mutta siirtyi Iltalehden tietojen mukaan välissä Alkon palvelukseen.

Iltalehden tietojen mukaan Suonoja vaikutti tälläkin kertaa kummipoikansa valintaan "hyvin räikeästi".

Iltalehti paljasti lauantaina, että Suonoja käski henkilökohtaisesti palkata kummipoikansa tytäryhtiöstä emoyhtiöön, vaikkei tämä läpäissyt asematason valvojan tehtävään vaadittavaa kuntotestiä. Iltalehden tietojen mukaan Suonojan kummipoika sivuutti lukuisia päteviä ja kelpoisuusvaatimukset täyttäneitä hakijoita.

Töitä sukulaistytölle

Toisen sisäpiirilähteen mukaan Suonoja junaili jo 2000-luvun alussa kesätyöpaikan Itellasta sukulaistytölleen hyvin härskillä tavalla.

Sisäpiirilähteen mukaan Suonoja ilmoitti rekrytoinnista vastanneelle henkilölle suoraan, että hänen sukulaistytölleen olisi syytä järjestyä kesätöitä.

Iltalehti paljasti viime viikolla, että Finavia rekrytoi keväällä Suonojan tyttären asiakkuus- ja projektipäälliköksi 31 hakijan joukosta.

Suonojan tytär siirtyi Finavialle Itellasta, jossa hän työskenteli pitkään päällikkö- ja johtotason tehtävissä. Suonoja istui Itellan hallituksessa vuosina 1999-2008.

Lue lisää Suonojan toiminnasta maanantain Iltalehdestä ja Digilehdestä.

 

MARKO-OSKARI LEHTONEN
marko- oskari.lehtonen@ilmedia.fi

 

Näin junailee kokoomuslainen kauppaneuvos. Aivan kuin heillä olisi omat     lait.

Saa nähdä kuinka monta milj. euroa rouva saa kultaista lapaa.

 Nyt hän ( he) saa ainakin jollakin tasolla ansionsa mukaan.Katoavaista on maine ja kunnia.Valta sokaisee.Kuten eräs kommentoija tahollansa totesi-mummo pitää kelkasta kiinni. Taloudellisesti tällä mummolla ei ole mitään hätää mutta jalustalta putoaminen päistikkaa pää edellä tekee kipeää.Säälinkö? En sääli tippaakaan.Ei herunut sääliä meillekään v.2012 kesän vaihtuessa syksyksi.   

 

Vierailija

Nyt kauppaneuvos on ilmoittanut luopuvansa hallitusten puheenjohtajuuksista.

Kolme ministeriä Risikko, Paatero ja Huovinen kiittelevät selkärankaisuudesta ja hyvin tehdystä työstä(?).

No voi voi, kyllä nyt pitäs toruakkin (hyi, hyi, ei saa) ja antaa vähän tukkapöllyä luunapin kera. Ja        TIETENKIN se kaikesta tärkein: kultainen kädenpuristus.

Mitenkäs se kauppaneuvoksen arvonimi tulikaan? Ihan väkisin entisestä työpaikasta vuonna 2000 järkkäsivät, maksokin vaan 172000 markkaa. No, ehkä sihteeri kuuli, kun päivätorkuillani uneksin, et olis se vaan kiva se kauppaneuvoksen titteli... Vai mite se meni?

Lopputileillä uhkailemalla on Finnairin  henkilökunta  alistunut palkan alennuksiin.  Finnairin hyöty  35 miljoonaa vuositasolla.

Finnairin lomalennot on vähentyneet 33 %  edellisvuodesta.  Lukemassa näkyy pihlajaisen jälki

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat