Säästä itsesi varakkaaksi

Pienistä puroista syntyy suuri virta. Säästämällä pienissä asioissa voit säästää kuukausittain jopa useita satoja euroja.Lue koko juttu

Säästä itsesi varakkaaksi

Kommentit (12)

 

 

 

 

         Mihin sitä pitäs selkä vääränä säästää ja säästää?? Perittäväksikö tai toisten

         tuhlattavaksi? Niinhän vanhempi polvi on tehnytkin-säästäny ruuassa ja kaikes-

         sa mahdollisessa-elää kituuttanu että jää jotain jälkeläisille.

         parempi on että ihmiset käyttävät pienet tulonsa eivätkä kituuta ja säästä itseltään.

        

        

        

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sähkön kilpailuttamisella tulevat säästöt ovat hyvin pieniä.Olen saanut monta tarjousta ja jokaisessa tarjous on vain energiamaksusta enimmillään 1 centti/kwh.Summa saattaa mennä tarjouksen antajan korkeampaan siirtohinnoitteluun.Sähkön tukkuhinta on normaalisti n. 5 cnt/kwh,mutta useimmiten kuluttajat maksavat yli 15 cnt/kwh,eli hinta kolminkertaistuu välistävetäjien taholta.Todellinen hinta/kwh saadaan kun sähkölaskun loppusumma centteinä jaetaan kulutetun kwh:n määrällä.

Vierailija

Olen sitä mieltä, että meidän ikäihmisten pitää käyttää varojansa ilman tunnontuskia jos hemmottelee ja hoidattaa itseään ja syö hyvin. Mitä iloa niistä suurista numeroista siellä pankkitilillä on jos kituuttaa ja säästää kaikesta että jälkipolville jää jotain.

Pahanpäivänvara on tienkin oltava, mutta sitten antakaa palaa! elämä on elämistä varten.

Vierailija

Olen oppinut säästämään ihan kaikessa, se on elämäntyyli. Yritän minimoida tavaramäärää koska se ei lisää mielenrauhaa eikä onnellisuuden tunnetta, päinvastoin. Olen samaa mieltä  aloittajan kanssa siinä, että monesta pienestä säästöstä kertyy lopussa iso  säästö. "Den som spar, han har". Nyt, kuinka ollakaan, olen vanhoilla päivillä melko varakas. Avustan silloin tällöin lapsiani ja lastenlapsiani ja kannan myös korteni  kekoon hyväntekeväisyyden hyväksi.

Vierailija

Noita pikalainoja ei kannata ottaa. Niistä joutuu maksamaan kokonaisuudessaan jopa 60 % ylimääräistä (mm. Nordax), vaikka koroksi ilmoitetaan n. 15 %. Tuo lainaan linkin laittanut taitaa olla itse se, joka voitot kerää.

Ellei pysty ennakkoon yhtään säästämään, miten voi selvitä pikalainoista?

Laskin siis käyttöön ja järki mukaan ennen lainahakemusta.

kyllästynyt

Kun on jo "toinen jalka haudassa" niin en katso omalta kohdaltani tarpeelliseksi säästämistä. Elän toki säästeliäästi eli pidän tulot ja menot tasapainossa ja minulla on säästössä pieni vararaha erillisellä tilillä yllättävi menoja varten mutta miksi enää alkaisin mitään säästämään.

Kukaan meistä ei vie mukanaan säästöjään ja maallista omaisuuttaan kuolemansa jälkeen. Perillisten kesken saattavat aiheuttaa eripuraa ja riitoja.

Koen rasittavaksi, että pankit ovat koko ajan "niskassa" tyrkyttäen rahastojaan meille ikäihmisille. Olen pankilleni sanonut useaan kertaan, että nyt on aikani kuluttaa rahojani enkä ala enää mitään sijoittamaan. Sitä joutuu välillä olemaan jopa tyly, että pääsee eroon agressiivisesta pankin edustajasta. Tämän vuoksi en yhtään ihmettele näitä lehtijuttuja hyväksikäytetyistä vanhuksista, jotka ovat menettäneet rahojaan. Mielestäni valtiovallan pitäisi puuttua tähän pankkien agressiiviseen myyntitouhuun vanhuksia kohtaan.

v-eläkeläinen

Vanhusten eivät saata toisille pienistä tuloistaa säätää muuten kuin eroamalla kirkosta.

Vierailija

Säästämisen ei tarvitse olla pois lapsilta tai lastenlapsilta kun säästää järkevästi kuukaisittain niin ei sitä edes itse huomaa.

Ja pitkäaikaisella säästöillä ilman riskiä voi nykyjään suorittaa Internet pankissa joissa väitetään olevan paremmat korot.

Vierailija

Minulla menee osa eläkkeestä sotaa pakoon joutuneille ja etenkin lapsille.

Joten nyt jätän säästämisen sivuseikaksi ja tuen turvaan tulevien auttajien toimintaa.

Vierailija

Eipä sitä ole isompia säästämään pystynyt. Ensin pienellä osa-aikaisen palkalla ja nyt pienellä eläkkeellä.  Yrityksistä huolimatta en onnistunut kokoaikaista työtä saamaan kun tälle paikkakunnalle muutettiin ja eron jälkeen piti lapsen kanssa tulla toimeen sillä palkalla minkä osa-aikaisena sain, säästöön siitä ei riittänyt. Kun vielä työajat oli epäsäännölliset ei voinut ottaa toista työtä rinnalle.

Ei maksullisia lehtiä, ei turhia vaate ym ostoksia. Onneksi ei tarvitse perintöäkään lapselleni säästää vaan saan kaikki tuhlata itseeni ja toki lapsenlapset ruokin omillani silloin kun ovat luonani yökylässä ja välillä ostan heille jotain pientä, isot ostokset on vanhemmat kieltäneet.

Senverran pystyn menoista nipistämään että silloin tällöin pääsin pienelle reissulle, esim risteilylle, kun Onnibussilla pääsi halvalla satamaan ja käytti hyväksi laivayhtiön kanta-asiakastarjouksia. Matkatoimiston kautta nekin oli kalliimpia. Korona sitten lopetti nekin ja nyt säästyneillä rahoilla pääsiäiseksi reissuun.

Mieluiten matkustan yksin huonojen kokemusten takia.

Tuetut lomat myös hyödynnetty aina kun on päässyt.

Perintöjäkään en ole saanut enkä tule saamaan, ei ole niitä rikkaita sukulaisia jotka muistaisi 

Vapaaherratar

Sen verran kannattaa säästössä olla rahaa, etteivät yllättävät remontit tai sairauskulut kaada taloutta. Olen samaa mieltä, ettei perillisiä varten kannata kituuttaa, heillä on omat elämänsä ja he vastaavat itse omasta taloudestaan. Niin kauan kuin elää, voi hyvällä omallatunnolla käyttää rahojaan vaikkapa matkusteluun tai itsensä hoitamiseen.

Köyhän lapsuuden eläneillä voi säästäminen olla kuitenkin niin verissä, että he elävät vanhoinakin niukasti, vaikkei enää tarvitsisi. Kun on koko ikänsä säästänyt, ei osaa tuhlata. Ja miksipä pitäisikään, sehän on epäekologistakin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat