Surullinen vuosipäivä: Tiesitkö tämän Laika-koiran kuolemasta?

Laika oli ensimmäinen elävä olento, joka lähetettiin avaruuteen kiertämään maapalloa. Niin pitkälle sekarotuinen narttukoira ei ehtinyt.Lue koko juttu

Surullinen vuosipäivä: Tiesitkö tämän Laika-koiran kuolemasta?

Kommentit (14)

miksei totuutta voi kertoa, kun se kerran kuitenkin tulee ilmi,

gagarin oli kyllä rohkea mies, ensimmäisenä kohti tuntematonta

Oliko tämä Laikan kohtalo ihan välttämätön tiedottaa nyt täällä ? Onko yleensä kaikki hirveydet esiteltävä täällä, menisikö muuten meiltä aikuisilta todellisuudentaju, emme muistaisi tarpeeksi ihan jokaista mahdollista kitumista ja kauheutta miettiä ?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei Laika voi olla täytettynä Moskovassa, koska Sputnik2 tuhoutui palatessaan maahan eikä Laika silloin enää ollut muutenkaan kovin freesissä kunnossa, olihan sen kuolemasta jo monta kuukautta.

Täällähän ovat vanhukset jo niin muissa maailmoissa, että muistetaan vanhat asiat ja mieluummin ne kaikki ikävät ja murheelliset ja niitä jauhetaan alusta loppuun ja lopusta alkuun. Kohta on edessä lapsuusajat, se on sitten dementiaa ja alzheimeriä. Suomalaiselle on ilo täysin vierasta. Paha ja loukkaukset muistetaan ja niitä vatvotaan samaa asiaa kymmeniä kertoja kun tapaa hänet joka vielä osaa elämästään iloita.

Ei millään jaksaisi kuunnella ja lukeakaan loputonta valitusta. Täälläkin! Jos uskallat jotakin myönteistä ja iloista asiaa laittaa, ilkeyttä ja ivaa toisilta kirjoittajilta on silloin tiedossa. Ihmettelen!

Makaaberi aihe. Mutta venäläiset tai siis Putin, voi täyttää yhtä hyvin Ukrainassa kuolleet 6000 ihmistä, jos maan maine sitä vaatii. Tekaistut ruumiit ovat tietenkin tsetseenejä, mutta kukapa niitä tunnistaa.

 

Laika koira antoi henkensä tieteelle. Tämä ei ollut mitenkään erikoinen koira sillä hyvin moni laikan tapainen koira sai tieteen nimissä syödä erillaisia ruokia. Ruoka aineissa oli jokin ainesosa sellainen jota ei ihmisille voinut syöttää kun seurauksia ei käytännössä ollut.

Helsingissäkin tehtiin vielä 1960 luvulla testejä erillaisilla lääkeaineilla ja eräänä koe-eläimenä olivat juuri koirat.

Koirista ei tullut enää keillekään hyviä kavereita sillä vankeusaika kopissa teki pennusta lähtien tehtävänsä ja soputuminen talutusnuoran päähän ei onnistunut.

Näistä koe-eläimistä luovuttiin myöhemmin.

Moskovan kosmonauttimuseossa ei ole täytettyä Laika-koiraa, mutta siellä on muita täytettyjä avaruuskoiria.

Virheitä riittää...

Huomenna se päivä taas on.

Tuossa sanotaan, että Laika ei päässyt niin pitkälle, että olisi kiertänyt avaruudessa maapalloa. Kyllä Laika ehti kiertää maapallon 3-4 kertaa ennen kuolemaansa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vanhan jahkaamista! Että jaksavat!

Niin on, jollekin jäänyt paha trauma. Toivon että selviää, koira se vaan oli ja maailma pelastu.

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vanhan jahkaamista! Että jaksavat!

Niin on, jollekin jäänyt paha trauma. Toivon että selviää, koira se vaan oli ja maailma pelastu.

Ja voi per..le...

elämän kolhima koiran pelastama

Mun koirat on aina kantanut nimeä laikka ,olen lapsille lapsen lapsille kertonut asian ,mun mielestä se maa joka lähetti kuuta kiertään ,muitakin on kokeiltu.Heidän julmuus koskee maassa myös ihmisiäkin kohtaa,.en ole traumasoitunut mutta aina itken kun tv- näyttää kyseisen Dokumentin.Sitten miten Maa pelastu mitä hyvää on jos jatkuvasti Romua lähetään taivaalle ,koira tai muu eläin ei ole vain vaan oikeus elää täällä maanpinnalla.Voi vaikka pelastaa sut kun hädässä oot.

Vanhojenmuistaja

Kellonaikakin on tuossa väärin. Sputnik 2 laukaistiin aikaisin aamulla eikä myöhään illalla.

Vierailija

Minun kuulemani mukaan on Venäjän avaruuslennolle jäänyt kiertämään alus, josta oli saatu hätäsanomia italialaiselle radioasemalle: "S.O.S. koko maailmalle!" Siis ihmis-astronauttejakin jäänyt sinne avaruuteen kiertämään ja kuolemaan.  Mutta eivätpä venäläiset tällaisesta tietenkään uutisoineet - menestyksistään vain.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat