Taloustilanne pelottaa: Joka kolmas vailla säästöjä

Suomalaisten huoli oman taloutensa tilasta syvenee. Tulot eivät kasva ja tärkeimmän omaisuuden, asunnon, arvo laskee. Hälyttävän monella on säästöjä vain rippunen.Lue koko juttu

Taloustilanne pelottaa: Joka kolmas vailla säästöjä

Kommentit (9)

jo 20v sitten pankinjohtaja sanoi, että säästössä on rahaa vain siivoojamummoilla,

muilla on vain velkaa,

en tajua, miten ihmiset ovat niin hullaantuneita kuluttamiseen, etteivät tulot, oli ne sit minkäkokoiset tahansa, riitä,

pitääkö heti ostaa joku uutuus, tai se mikä naapurilllakin on, itse ostin vasta kännykänkin kun se jo taisi joka toisella olla, kyllä elämänlaatua saa muillakin tavoilla kun kuluttamalla itsensä persaukiseksi,

ja pankkikortti, yks pirun keksintö, ihmisillä ei ole tajua rahasta kun visalla vaan vingutetaan,

kun raha on lompakossa ja sillä maksetaan, sitä ei niin herkästi anna pois, kun muovikortilla

ja tuntevatko kohta enää aitoa seteliä, kun sitä niin harvoin näkee,

minusta seteleitä on kiva katsella, roope ankkakin tykkäsi, hah hah

ei silti, käytän kyllä korttiakin, aloin käyttää kun jo lähes kaikki muut käyttivät,

paitsi mieto, joka ei kai käytä vieläkään

Kun neljä vuotta on työttömänä  niin rupee säästöt olemaan vähissä.  Siinä ihan perusmatematiikkaa  kutosen kataiselle  ja 5 stubbelolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pienipalkkaisena ja yksin asuvana elämä menee kädestä suuhun. Säästöihin ei jää, kun kuukauden tulot riittävät niukasti pakollisiin, jos on enemmän pakollisia maksuja samassa kuussa, joutuu niitäkin siirtämään. Ja tämä siitä huolimatta, että: en matkustele, en osta uusia vaatteita välttämättä koko vuonna, en polta en käytä alkoholia, en pelaa en käy teattereissa/elokuvissa, minulle ei tule aikakausilehtiä, kännykkä ja televisio on, autokin pakollinen. En käy ulkona syömässä enkä osta valmisruokia. jnejne. Repikää siitä.

"Iso osa suomalaisista elää käytännössä kädestä suuhun: tulot riittävät juuri ja juuri elämiseen."

Niinpä. Systemaattisesti on suurin osa suomalaisista tarkoituksellisesti köyhdytetty. Poliittiset päätökset eliitin tarkoituksiin sopiviksi hiottu. Ja sama ralli näkyy jatkuvan. Kaikki tärkeät ja välttämättömät palvelut ajetaan alas ja köyhdytetyt ihmiset jäävät heitteille. Rahaa kyllä löytyy sitten eliitin tarkoituksiin, joista saavat lisävoittoja ja optioita itselleen, löytyy myös maahanmuuttajille aina ylellisyyteen asti, löytyy ulkomaille jaettavaksi rahaa miljarditolkulla. Ynnä muuta yhtä älytöntä.

Leikkaukset on heti aloitettava kiireellisesti sieltä Arkadianmäeltä!!!!

Siellä on liikaa papaerinpyörittäjiä ja napinpainajia tämän kokoiseen maahan!!!

Puolueita myös karsittava. Niitäkin on liikaa tämän kokoiseen maahan.

On ripeästi puolitettava kansanedustajien määrä!!! 

Vähempikin määrä edustajia pystyy tekemään tuhojaan yhtä lailla.

Pienituloiset, työttömät ja eläkeläiset jätettävä rauhaan!!!

Vaihteeksi Raippavero rikkaille.

Vierailija

Taloustilanne pelottaa: Joka kolmas vailla säästöjä

No miksi he ovat vailla säästöjä??? Eikö Suomessa makseta kunnollista palkkaa työntekijöille? Miksi kaikki tarpeellinen maksaa liikaa ihmisten käyttövaroihin nähden? Miksi pienituloisia verotetaan? Miksi ökyrikkailta ei peritä varallisuusveroa? Miksi?

Näitä asioita pitää kysyä erityisesti Kokoomukselta, Keskustalta ja RKP:ltä.

Ostan kirppiksiltä vaatteita, huonekaluja, astioita, aina kun tarvis tulee jotain, niin ensin käyn kirppikset kiertämässä. Asuntoni on sisustettu miltei kokonaan kirppishuonekaluilla, ei mulla olis ollut varaa näin kivoihin vitriinikaappeihin jos kovalla rahalla olis pitänyt hankkia.

Kaikki tarpeellinen on liian kallista, tuloni ovat niin pienet ettei asumiskustannusten yli jää paljoa näppiin. Lääkekulujakin on, kelan korvaus lääkkeistä on ihan liian pieni.

Säästämisestä ei voi puhua, mutta lapseni varmaan pärjäävät vaikkei kuoltuani jäisikään paksuja pankkitilejä perinnöksi, eikä kuolinpaidassa ole taskuja

Vierailija

Taloustilanne pelottaa: Joka kolmas vailla säästöjä

No miksi he ovat vailla säästöjä??? Eikö Suomessa makseta kunnollista palkkaa työntekijöille? Miksi kaikki tarpeellinen maksaa liikaa ihmisten käyttövaroihin nähden? Miksi pienituloisia verotetaan? Miksi ökyrikkailta ei peritä varallisuusveroa?

Miksi?

Niin, kuka kertoisi, että MIKSI?

Onhan tuo säästäminen vaikeeta kun on pankki (Nordea) koko ajan niskassa, että mitäs makuutat rahoja määräaikaisella tai käyttötilillä. Pankille ei säästäjän rahat tuota mitään. Siksi ovat koko ajan tyrkyttämässä lainaa tai että pitäisi sijoittaa rahastoihin (mihin halpaan menin nuorena ja menetin tuhansia euroja). Kyllästyin tohon Nordean tyrkyttämiseen ja vaihdoin S-pankkiin. Nyt saan olla rauhassa ja joka kuukausi tulee rahaa tilille (bonukset+korot säästöistä) sen sijaan että ennen maksoin Nordella siitä, että mulla oli tilit siellä. En voi kun ihmetellä, miksi monet eläkeläiset suostuu maksamaan Nordealle asiakkaisuudestaan kun on ilmaisiakin vaihtoehtoja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat