Eilen katselin TV1  MOT-ohjelmaa, joka käsitteli suuryritysten veronkiertoa. Tälläkertaa palvelujaan tarjosi Luxenburg, tarjosi palvelujaan nimenomaan yrityksille. Suomesta tuotiin esiin kaksi suhteellisen suurta yritystä, Huhtamäki-yhtymät ja SRV, joka mm nyt rakentaa uutta lastensairaalaa Helsinkiin ja jolla on rakennusprojekteja myös Venäjällä.Perustavat apuyhtiöitä, ovatkohan sisaryrityksiä, Luxenburgiin ja kierrättävät rahaliikenteensä sen kautta. Maksavat nimellistä 0.1%veroa sinne ja Suomi jää nuolemaan näppejään ja menettää kymmenien - vaiko vallan satojen - miljoonien verotulot.

Suomen verottaja ei ehdi hoitamaan hommiaan, kun Suomessa pitää valvoa tärkeitä verosaatavia, mm mummojen villasukkamyynnistä saatavia tuloja, naapuriapu, talkootyöt, pullonkerääjien huikeat tulot, pitäähän nämä ensin hoitaa. Meinasi unohtua yksi valtava verotuksen kohde, joka liki liippaa omankin perheen jäsentä. Lapsenlapsi opiskelee 400 km päässä, vanhemmat osti tytölleen uuden auton - tosin velaksi - tyttö käy kotonaan kerran kuussa tai harvemmin. Junakyyti + linja-autot + taxi maksaisivat noin satasen. Omalla autolla pääsee noin 60 euron bensakuluilla. Samaan kyytiin on tulossa kavereita enemmän kuin mahtuu, Ja  jotka mielellään maksavat jonkun kympin kyydistä kotiovelle. Vaan jospa tuo maksu meneekin yli sen kuudenkympin niin se onkin veronalaista tuloa ja siitä pitää antaa kymmenykset verottajalle.

Tietyissä asioissa verottaja on tarkkana, toisissa asioissa ummistaa silmät. Kait on helpompaa käsitellä näitä lillukanvarsia kuin paneutua työteliäisiin suuryritysten miljoonaveronkiertoihin.

Kommentit (5)

Vierailija

MOT paljastaa seitsemän suomalaisfirman salaiset sopimukset Luxemburgissa
 

Maanantai 10.11.2014 klo 16.21 (päivitetty 11.11.2014 klo 10.30)

 

  

 

Ylen tutkiva MOT-ohjelma kertoo, että ainakin seitsemällä suomalaisyrityksellä on erittäin edulliset verotussopimukset Luxemburgin valtion verottajan kanssa.

Vierailija

Ainahan verottaja on kehdellut meitä oikeudenmukaisesti. Verot meidän ryötätekevien maksettaviksi ja verohelpotukset rikkaille. Ainahan se on näin ollut ja tulee olemaan.

Jos suuryritykset pääsee "suunnittelulla" lähes nollaverotukseen niin mitä siitä. Sehän on maan tapa. Veli veljeä auttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ohjelmassa MOT:n toimittajaa kohtaan ivallisesti ja ylimielisesti käyttäytynyt EK:n hallituksen pj. Vuorineuvos Ilpo Kokkila on myös SRV:n pääomistaja ja hallituksen pj.

 

On tässä jotain tosi huvittavaa, surkuhupaisaa ja suoraan suomalaisten suuryhtiöiden kaksinaismoraalista kertovaa. Lasten Sairaalaa rakennetaan kadulta kerätyillä rahoilla, kun verovaroin ei pystytä ja pääurakoisija kiertää veroja veroparatiiseissa.  Kuinkas se menikään:"Meillä Suomessa ollaan rehellisempiä, kuin muualla, eikä meillä ole korruptiota yms, yms". En ole kova kiroilemaan, mutta voi V***u tätä EU-Kokoomusmenoa, sanon minä.

 

Suomalaiset suuryhtiöt aiheuttavat "verosuunnittelullaan", eli veronmaksuhaluttomuudellaan, eli veronkierrollaan, miljardien tulonmenetykset valtiolle ja tästä huolimatta on suurpääoma saanut kaiken haluamansa Suomen EU-aikaisilta hallituksilta. Kaiken tämän jälkeen kehtaa pääministeri Stubb kertoa satuja kansakunnan ja hyvinvointivaltion tilan syistä.

 

Edelläoleva on lainaausta US bokista.

 

On se härskiä peliä Suomessa. Rakennusliike SRV saa mm Lastensairaalan rakennusurakan. Miksi saa, siksi, että pystyy tekemään edullisimman tarjouksen, kun ei maksa veroja Suomeen.Hyvävelirikollisuutta pahimmillaan.

Verosuunnittelu on talousrikollisuutena ilmiselvä Suomen ja EU:n rakenteellinen ongelma.

"Juncker ei ota vastuuta veronkierrosta – Sälyttää sen EU-maille"
"Junckeria on vaadittu tilille tietovuodosta, jonka mukaan sadat suuryritykset ovat tehneet Luxemburgin kanssa salaisia sopimuksia verojen välttämiseksi."

EU:n korkein virkamies on Luxemburgin valtiovarainministerinä ja pääministerinä ollessaan junaillut salaisia veronkiertojärjestelyjä suuryrityksille rapauttamaan niiden kotimaiden valtiotalouksia.
Hän on selkeästi talousrikollisuuden edistäjä.

Poliittisesta vastuusta on turha puhuakaan, sillä se tarkoittaa ei mitään vastuuta.
EU:lla ei ole taloudellista uskottavuutta ollutkaan, mutta nyt meni moraalinenkin uskottavuus.

http://www.ksml.fi/uutiset/talous/juncker-olen-vas...

Myös EK:n ex-puheenjohtaja Kokkilalla on lusikka sopassa yhtiönsä kautta:

"SRV:llä ja Huhtamäellä verosopimuksia Luxemburgissa – vero vain 0,1 prosenttia"

http://www.aamulehti.fi/Talous/1194939847155/artik...

 

Per...ele. Kyllä ketuttaa...

Se on vaan niin, että kun verotus Suomessa on mitä on niin, että pienituloiset ovat pääkärsijät niin ei tämä peli vetele oli uusi Eduskunta tai ei siis jos päätökset menevät niin, että kolmesta tulojen saajista pienituloiset/köyhät ovat jatkuvasti kerta toisensa jälkeen se ryhmä joilta veroja napataan valtion kassaan.

Kirjoitin osioon hallituksen leikkaukset vähän faktaa josta voi lukea miten täällä Suomessa oikein toimitaan kun loskaa sataa niskaan.

Nyt jossain luki, että työttömillä tulee 10 Euroa enemmä ensivuonna HALOOO 10 Euroa, kyllä se on jo paljon rahaa ostaa ruokaa lisää valitettava totuus on, että sekin otetaan varmasti ainakin Toimeentulotuesta pois koska niin se on mennyt aina, että kun jotain annetaan niin jostain se ilo pois otetaan ja mitä tuo 10 Euroa edes lohduttaisi vaikka sen saisi niin ettei pois muualta otettaisi ei mitenkään.

Jatkuvasti puhutaan, että pitäisi syödä terveellisemmin no hyvätuloisilla on varaa käyttää kasviksiin/hedelmiin rahaa joka päivä toisin kuin pienituloisilla jotka eivät edes harkinnanvaraisella saa kasviksiin/hedelmiin toimeentulotukea vaikka kuinka perustelisivat syyksi, että haluan olla laiha ja terve ihminen, pitää popsia halpa vitamiineja joita peruskaupasta saa hintaan noin 4€ purkki.

Mitä 10 Euron lisätuloon tulee niin vuokra valitettavasti nousee joka vuosi 10-15€ joten se siitä lisäilosta.

On tämä Suomi sitten hauska maa jossa säädellään mitä saa tehdä ja mitä ei sekä mitä pienituloiset saa ja mitä ei saa ja onko edes mistään mitään hyötyä.

Ei muuta kuin Eurosta eroon ja ihan joku muu valuutta kuin markka.

 

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat