Kansalaisaloite aborista kieltäytymisen oikeudesta_

Vierailija

Suomessa on tehty kansalaisaloite, jossa pyritään antamaan terveydenhoitohenkilökunnalle oikeus kieltäytyä abortin eli raskauden keskeytyksen suorittamisesta ja siinä avustamisesta. Nykyisin sellaista laillista oikeutta ei ole, mikä on kyllä jonkin sortin ihmisoikeusrikos. Mitä olette mieltä asiasta? Kansalaisaloite löytyy osoitteesta:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860

Kommentit (8)

Vierailija
Vierailija

Siis abortista kysymys

Olen sitä mieltä, että kansalaisaloitteiden tehtailu asiasta kuin asiasta tukkii pian eduskunnan ja hidastaa normaalia lainsäädäntötyötä, ja sen lisäksi on kummallista, että laissa olisi porsaanreikä kieltäytyä ammattiin liittyvistä töistä. Hoitoalalle hakeutujan pitää etukäteen tiedostaa ammattiin kuuluvat tehtävät, epämieluisatkin. Kyse on ammatinvalinnasta, ei (ihmis)oikeudesta valita rusinat pullasta.

Vierailija

Olen jo allekirjoittanut, kun mielestäni ei lapselta pitäisi ryöstää oikeutta elämään.

Abortissa ei ole kyse naisen oikeuksista, vaan kehittymässä olevan lapsen. Milloin lastensuojelu alkaa puolustaa myös syntymättömiä lapsia?

Vierailija

 

Vierailija

 Milloin lastensuojelu alkaa puolustaa myös syntymättömiä lapsia?

Milloin lastensuojelulla on tarpeeksi resursseja puolustaa jo syntyneitä lapsia? (vrt. päivän uutiset)

Kyseinen adressi ei suojele lapsia vaan aikuisia, jotka haluavat valikoida asiakkaansa oman vakaumuksensa mukaisesti.

Lisäksi on epätodennäköistä, että kansalaisaloite ehtii käsittelyyn näiden valtiopäivien aikana. Jos ei ehdi, aloite raukeaa.

Vierailija

Kyllä se niin on, ettei pidä hakeutua sellaiseen ammattiin, jossa joutuu vakaumustaan vastaan toimimaan. Jos sekä syntyvän lapsen että äidin henki olisi vaarassa, miten vakaumukselainen tekisi valinnan, jos vain toisen voisi pelastaa ?

Kumpi on puolustettavampaa, abortti vai lapsen surma ?

En allekirjoita kansalaisaloitetta.

Nakke
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

En allekirjoita.

Jos abortti on Suomen lakien mukaan suoritettavissa, niin vähintäänkin julkisen terveydenhuollon/sairaanhoidon piirissä toimivan lääkärin tulee se tehdä.

Jos aletaan antaa lääkäreille erivapauksia vakaumuksen perusteella, niin päädynkö ehkä tulevaisuudessa teho-osastolle, jossa jehovantodistaja kieltäytyy vakaumuksensa perusteella antamasta minulle verta, joka voisi pelastaa henkeni?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat