Vältä kakkostyypin diabetes – 3 yksinkertaista vinkkiä

Tänään vietetään kansainvälista diabetespäivää. Kakkostyypin diabetes on ennaltaehkävissä ja diabeetikkokin saa apua, kun muistaa muuttaa elintapansa onnistuneesti ajoissa.Lue koko juttu

Kommentit (3)

Muutaman kommentin haluaisin esittää juttuun:

 

-Kolmoskohdassa mainittu liikunta on varmasti ihan hyödyllistä, mutta jos painoindeksi on päälle 30 ja ikää ja liikuntaelinvaivoja alkaa olemaan, niin se on helpommin sanottu kuin tehty. Ensin pitäisi pudottaa painoa.

 

-Kakkoskohdassa mainittujen hedelmien ja viljojen poisjättäminen ruokavaliosta voi johtaa tehokkasti painonpudotukseen - kasviksia kannattaa toki syödä. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on nimittäin tutkitusti tehokkain laihdutusruokavalio. Lisäksi; jokainen insuliinia käyttävä voi itse laskea kuinka paljon joutuu insuliinia otttamaan jos päivittäinen hiilihydraattimäärä on noin 50 grammaa, eli kilon verran kasviksia.

 

-Kakkokohdassa mainittuja siemenöljyjä ei kannata suosia maitorasvojen sijasta, koska a) maitorasvojen on todettu olevan diabeetikoille hyväksi ja b) maitorasvojen suosiminen siemenoljyjen sijasta on sydänterveydelle hyväksi - mikä käy ilmi esim. euroheart 2008 -tutkimuksesta.

 

-Ykköskohdassa mainittuun vyötärölihavuuden laihduttamiseen vähähiilihydraattinen ruokavalio on ollut erityisen tehokas.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat