Vierailija

Hei te, joilla on todettu MS-tauti, muistatteko vielä, millaisia olivat ensioireet? Mikä teidät sai menemään lääkärin pakeille? Entä millaisia ovat oireet olleet sen jälkeen?

Tuo tautihan on kovin yksilöllinen, ja nyt vähän pelottaa, että olenko kenties siihen sairastumassa tai jo peräti sairastunut. Minulla on varsinkin yöllä jäsenien puutumista, seistessä reiden tunnottomuutta, silmät ovat oudon "rähmäiset" ja olen todella väsynyt.

Sivut

Kommentit (35)

Oireesi sopivat moneen muuhunkin sairauteen. Kilpirauhasen vajaatoimintaan kuuluu noita samanlaisia tuntemuksia ja paljon muitakin oireita. Kohonneeseen verensokeriarvoonkin nuo sopivat, joten suosittelisin sinua varaamaan ajan lääkärille, yksinkertaisilla laboratoriokokeilla selviää oireillesi oikea diagnoosin suunta. Yksinään arvailemalla olosi tuskin paranee.

Tsemppiä !

Voi voi, eikö tuo kilpirauhashäiriöinen voi joskus olla tuomatta diagnoosiaan jokaiselle muulle sairaalle. Nuo kysyjän oireet tuskin ovat kilpiruhasen toimintahäiriöitä, mikään ei viittaa siihen, ei myöskään verensokerin heittelyyn. MS-tautiin ne viittaavat, silmien rähmintä lisäksi myyös sjögrenin syndroomaan. Ja sitten tulee mieleen, oletko altistunut hometoksiineille tai muille sisäilman epäpuhtauksille? Silmien oireilu viittaa siihen, paha hometoksiinimyrkytys tekee myös jalkojen lihasoireita, valtavaa eli sairaalloista väsymystä  ja monia monia muita. Mutta kaikkein tärkeintä on nyt että menet lääkäriin kipin kapin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija 16.14 Tuo kilpirauhashäiriöinen ? Tunnetko hänet ? Miksei hän saisi omaa mielipidettään sanoa ?

Sitäpaitsi aluksihan hän toteaa että oireet sopivat moneen muuhunkin kun MS-tautiin, siksi hänkin suosittelee kääntymään lääkärin puoleen. Ihan asiallinen viesti se näyttää olevan.

Ei tarvitse heti hyökätä, jos muut kuin sinä itse ottavat kantaa johonkin.

Hyvinhän tänne sinunkin tietämyksesi ehti mukaan.

 

Vierailija

Vastaan vain tuohon aloituskysymykseen.

Minulla ei ole tuota tautia, mutta seurasin aika läheltä nuoren työtoverini sairastumista MS-tautiin. Siitä on aikaa jo monta vuosikymmentä, mutta sen muistan, että työssänsä kun joutui rahaa käsittelemään, valitti, että ei oikein erota kolikoita toisistaan. Nuo näkökyvyn häiriöt olivat siis niitä ensimmäisiä.

Sitten tuli kävelemiseen epävarmuutta ja tunnottomuutta alaraajoihin. En tiedä oliko se jatkuvaa aluksi, mutta muuttui sellaiseksi. Humalaiseksi häntä joskus luultiin jossakin.

Itsekin pelkään kyseistä tautia. Kaksi vuotta ollut silmäoireet (tv:n tekstit näkyvät päällekkäin, valojen päällä heijastumat, tähän vielä punoitus, rähmiminen, ja silmän aluset mustat). Tietysti viimeisin oire ei ole mikään hälyyttävä tietystikään, mutta erittäin häiritsevä. Joka päivä näytän siltä kuin en olisi nukkunut, vaikka nukun 8-9 tuntia joka yö. Toisin sanoen silmistä näytän myös ulospäin sairaalta. Silmälääkärissä olen käynyt tämän 2 vuoden aikana 3 kertaa ja joka kerta lääkäri toteaa, että silmät ovat kunnossa paitsi kuiva silmäisyyttä. 

Muina oireina lihasten heikkous jaloissa ja käsissä. Joka päivä tunnen olevani väsynyt fyysisesti. Välillä tuntuu hiusten harjaaminenkin raskaalta, että täytyy levähtää. Toisin sanoen tunnen olevani maitohapoilla koko ajan. Lihasten nykimistä vaihtelevasti eri puolilla kehoa. Eniten jaloissa ja jalkapohjissa. Kutinakohtauksia pohjelihaksissa yleensä iltaisin. Tasan kaksi vuotta kestänyt myös jalkapohjien pistely aamuisin, huom tämä pistely on aina vain aamuisin kun nousen sängystä ylös.

Niveloireet: niveliä jomottaa milloin mistäkin, mutta ei viime aikoina kovinkaan paljoa, mutta sormien ja nivelten jäykkyyttä on. Jalkaterät tai kädet puutuu helposti.

Ajatus pätkii ja epätodellinen olo. Nenä on myös ollut jo vuoden päivät kesät talvet tukossa.

Lääkärissä olen ravannut ja pään magneetti ok, enmg:llä poissuljettu myastenia gravis ja myopatia.

Reumafaktori on koholla ja sidruliinipeptidi vasta-aineet+kilpirauhasen autoimmuunitulehdus on diagnosoitu.

Mihinkään ei kuulema tartte lääkitystä.

Kohta tässä seuraavaksi järkkyy mielenterveys ku ei syytä löydy :(

 

6/6 viestiin vielä tärkeä lisäys: vuosia ollut molempien isovarpaiden kyljet tunnottomat, ts. kosketus ei tunnu kummassakaan normaalisti. Tiiä sitten liittyykö nuo kaikki oireet yhteen sairauteen. Kaikenlisäksi mulle väitetään, että olet terve. Siltä se ei kyllä tunnu.

6:lle: Oletko saanut jo apua oireisiin? Nuo kuulostavat paljolti samoilta oireilta mitä minulla pahimpaan aikaan ennen kuin sain kilpirauhaslääkityksen. Tsh arvoni oli "vain" 4.4 eli juuri alle viitearvon. Alkuun minäkin epäilin MS-tautia kilpirauhasen vajaatoiminnan lisäksi. Perinteisten väsymys, kognitiivisten ja henkisten oireiden lisäksi minulla oli liuta muita oireita. Mukit putoili kädestä aamuisin kun sormet olivat niin jäykät, hengästyin kun piti nousta 4 rappusta kotiovelle, törmäilin ovenpieliin, silmät oli aamulla rähmässä ja unihiekassa. Iho ja limakalvot rutikuivat. Silmät olivat valonarat ja lukiessa silmät eivät pysyneet riveillä. Ihon kuivuminen aiheutti lopulta hirveän kutinan reisissä. Olo oli kuin dementia olisi puhjennut parikymppisenä. Unohtelin tavarat kaupankassalle ym. Hakeudu uudestaan lääkärille ja pyydä T3 testi myös. Ihme ettei sinulle annettu jo lääkitys kun autoimmunitulehdus näkyi testissä. Kaverini sairastui MS-tautiin. Hänellä ensimmäinen oire oli se kun jalat meni alta.

Aloittajalle: hakeudu ensisijaisesti neurologille. On liuta muitakin neurologisia sairauksia, joissa samantapaisia oireita kuin MS-taudissa. MS-liiton nimi on nykyään Neuroliitto, joka kuvaa paremmin nimenomaan muitakin neurologisia sairauksia kuin MS'ää. Tsemppiä!

Kilpparin vajaatoiminta alkoi samoilla oireilla minulla. Arvot viitteissä, mutta onneksi lekuri otti vasta-aineet ja ne lievästi koholla. Sanoi, että aina kun vasta-aineita, niin aloitetaan hormonihoito, koska vajaatoiminta on aivan varma. Ja auttoi, 2vuotta meni, että keho palautui.

 

Vierailija

Kilpparin vajaatoiminta alkoi samoilla oireilla minulla. Arvot viitteissä, mutta onneksi lekuri otti vasta-aineet ja ne lievästi koholla. Sanoi, että aina kun vasta-aineita, niin aloitetaan hormonihoito, koska vajaatoiminta on aivan varma. Ja auttoi, 2vuotta meni, että keho palautui.

 

 

Kilpirauhasen vajaatoimintaa hoidetaan lääkkeiden ohella ravinnolla. Niin johan oireet poistuu nopsaan.

vastaan vaikka myöhässä olisin , oireesi ei ehkä ole ms.sää mutta voi olla . ensi oireet miltei kaikilla ovat näkö-kentän oireet missä näkökenttään voi tulla vääristymä  tai niin sanottu läiskä ja myös kasvojen tunnottomuutta . rähmän esiintyminen silmissä on jotain muuta 

Vierailija

Näkökentän häiriöitä, erityisesti toisessa silmässä, tunnottomuutta ja elohiiriä käsissä, kasvoissa ja rinnassa. Lihasmuljahdukset ja tuntopuutokset olivat kaikista ikävimpi oireita.

Vierailija

D-vitamiinin vajaus on yksi MS-taudin laukaisevista ympäristötekijöistä ja sen korrelaatio MS-tautiin on tunnettu jo noin 30 vuotta.

D-vitamiinin puutos ei kuitenkaan aiheuta MS-tautia, vaan sen aiheuttaa geneettinen alttius sairastua ja laukaiseva ympäristötekijä (D-vitamiinin puutos - ehkä) yhdessä. Lähinnä kyse on immuunijärjestelmän toiminnasta vastaavan n. 4 miljoonan emäsparin HLA-geenialueen muutoksista sekä IL7-R -geenistä, joka ohjaa kahden solukalvojen pinnassa toimivan proteiinireseptorin yhdistymistä (MS-taudissa reseptori kehittyy solukalvon sijasta solun sisälle). Ikävä kyllä nämä muutamat geneettiset muutokset eivät kerro koko kuvaa. MS-taudille ominaisia geenimuutoksia tunnetaan jo 157.

Ehkä kaikkein jännittävintä on geenin CYP27B1 merkitys MS-taudissa ja D-vitamiinin hyödyntämisessä. Se säätelee kolekalsiferolista (D-vitamiini) saadun kalsidiolin muuttamista vaikuttavaksi hormoninkaltaiseksi sekosteroidi kalsitrioliksi. Muutos tämän geenin toiminnassa vaikuttaa D-vitamiinin toimintaan elimistössä.

On kiistaton fakta, että D-vitamiinilla on tärkeä rooli MS-taudin patogeneesissä. Mutta, jos otetaan lähtökohdaksi odottavan äidin alkuraskauden matalat D-vitamiinitasot ja yhdistetään ne syntymättömän lapsen riskiin sairastua MS-tautiin, seuraa pulma. Geneettinen muutos, joka on todellakin seurausta D-vitamiinin vajauksesta, on tapahtunut jo syntymättömälle sikiölle ja muuttanut sen CYP27B1-geenin kykyä tuottaa kalsidiolista kalsitriolia. Tästä seuraa se, että MS-taudissa potilaan kyky tuottaa elintärkeää kalsitriolia on häiriintynyt jo sikiövaiheessa. 
http://ruokasota.fi/2016/03/23/autoimmuunitaudit-2-ms-tauti/

Vierailija

hei olen 16v poika ja pistelee ympäri kehoa välillä sydämmen kohdalta mahasta , kyljestä,jaloista,keuhkoista🔩kädestä ja nilkan kohdalta pitäisikö huolestua?:-/

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
hei olen 16v poika ja pistelee ympäri kehoa välillä sydämmen kohdalta mahasta , kyljestä,jaloista,keuhkoista🔩kädestä ja nilkan kohdalta pitäisikö huolestua?:-/

Työnnä tuo mutteri sinne lähimpään aukkoon, kyllä helpottaa. Tai vielä vähän rassaat, kyllä se siitä timkin tauti paranee.

Vierailija

valte 16 kirjoitti:
Hai sie mömmökauppias käyks kauppa hyvinkii myytkö miul hallval  josmie koko lavan siult tilaan häh. hai ann ny alennust miulle an ny

Taitaa vain tuo mömmöäijä tääl netis tyrkyttää noita mömmöjään ja pikavippejään sun muit ellei sit myy siel kujallaanki- hyi hitto mikä ............

Vierailija

Kun pelottaa! Keskity ajattelemaan jotakin omaa hauskaasi, hymyile sille, unohtamatta keskittyä siihen hymyyn joka valaisee ajatuksesi, kasvosi, ja katso,  kaikki on helpompaa:)

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat