Asianajaja vertaa testamenttia tv:n ostoon: "Kestää 50 vuotta ja estää perintöriidat”

Asianajaja vertaa testamenttia tv:n ostoon: "Kestää 50 vuotta ja estää perintöriidat”

Moni miettii, mitä testamentin tekeminen maksaa ja paljonko menee aikaa. Asianajaja rauhoittelee, että toimenpide on kuin ostaisi television.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Kyllä ehkäpä tavanomainen testamentti on juuri tuollainen 300-900 €, mutta sillä saakin tavanomaisen.

 

Jos testamenttiin halutaan oikeita asioita, kuten se, että tietyt käyttöoikeudet tulevat asiallisesti ja oikeansisältöisenä huomioiduksi, vie se aikaa.

 

Vaikka minulla on lainopillinen koulutus, ja olen laatinut itselleni testamentin, joka kattaa kaikki fiksut jutut on se viennyt aikaa sellaisen 40 tuntia.

 

Mutta kyllä kannattaa, suurin osa ihmisistä ei vaan tiedä mitä he testamentiltaan haluavat, se on ehkä suurin ongelma.

Testamentin teon tubettanut nu...

Ei kaikilla ole varaa uuteen televisioon tai sijoittaa testamenttiin niin paljoa.   Netissä  on onneksi tee itse ohjeita ja ohjelmia  yllin kyllin.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Oma tilanteeni ei ollut mitenkään erikoinen, jonka vuoksi tein testamentin itse. Netistä löytyi kattavat ohjeet ja hinta oli huomattavasti edullisempi kuin lakitoimistojen kiskurihinnat. Voin suositella tätä palvelua: http://helppotestamentti.fi/ 

Vierailija

Mieheni on kuollut eikä meillä ollut lapsia. Olen kauan ajatellut testamentin tekoa ja tein sellaisen  netistä löytämieni ohjeiden mukaan. Tarkoitus on testamentata kaikki omaisuus nuorimmalle sisarelleni. Ongelmani on, etten ole löytänyt testamentille todistajia. Heitä pitää olla kaksi henkilöä, jotka samanaikaisesti todistavat täysjärkisyyteni. Viikate on niittänyt monia vanhoja ystäviäni ja lähisukulaiset ovat esteellisiä. Minulla on  kyllä muutamia hyvän päivän tuttavia mutta jotenkin tuntuu vaikealta kysyä heitä testamentin todistajiksi. Luultavasti eivät halua sekaantua muiden asioihin.

Kysyin HOK-Elannon lakitoimistosta, onko heillä todistajapalvelua. Maksaisi 190 euroa ja siihen sisältyy testamentin teko, mitä en tarvitse. Tuntuu  kalliilta kaksi nimikirjoitusta, johon menisi aikaa 5 minuuttia.

Onko kellään antaa neuvoja tähän todistajien saamiseen?

Vierailija

Itse tein, kun ei ollut mitään ihmekuvioita ongelmana.

Tutut naapurit todistivat. Maksoi kakkukahvit, nekin minun toivomuksestani.

Vierailija

Kannattaa tosiaan pyytää naapureita todistajiksi jos on tuntenut heidät useita vuosia. Testamenttia ei tarvitse näyttää heille kokonaisuudessaan koska he todistavat ainoastaan todenneensa testamentin tekijän henkilöllisyyden , että hän on täydessä ymmärryksessä ja vapaasta tahdostaan allekirjoittaa testamentin. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat