Vierailija

ET:n mukana tuli tarjous TSS-matkatoimiston lehden kanssa järjestämästä Turkin matkasta. Jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, niin se ei ole totta, sanoo kansanviisaus. Onkohan kyseessä sama toimisto, joka aiemmin järjesti pieleen menneen halpismatkan Turkkiin? Katsoin tietoja matkatoimistosta netistä. Siellä oli epäilyjä matkatoimiston rehellisyydestä ja kertomuksia sen epämääräisistä vastauksista asiakkaiden kyselyihin. Kun ET on mukana matkahankkeessa, niin osaako lehti sanoa jotain TSS:n luotettavuudesta?

     Kerttuli Karonen

   

Sivut

Kommentit (48)

Jos tämä olisi Matkailu nimikkeen alla niin varmasti saisi hyvinkin ärhäköitä vastauksia.

Odotan mielenkiinnolla Et-lehden vastausta , suositteleeko lehti todella tätä kiisteltyä matkaa ja matkanjärjestäjää. Itse en tältä istumalta lähtisi.

Vierailija

Haiskahtaa minusta huijaukselta. Puhuttiinko siellä todella "lehden kanssa järjestetystä matkasta"?

Jos Et-lehdellä olisi kyseisen matkan järjestelyjen kanssa jotain tekemistä, niin hyvin todennäköisesti siitä olisi maininta myös täällä heidän nettisivuillaan. Sitä paitsi Et-lehden lukijamatkat ovat kaukana uskomattoman halvasta 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ylläpito ei antanut kirjoittaa tänne.  Joten kirjoitin Plazan  "yleistä matkailusta"  Kyseinen matkatarjous  on 7-lehden  juttu.  Liki tonnin matka tarjotaan 250 e  mutta lopullinen hinta on noin 400 e  elikkä pelkkää huippausta.

Kyseinen juttu sai paljon lukijoita  joten matkailu kiinnostaa.

Olen nähnyt Seiskan mainoksen aiheesta.  Eli tuon Plazan jutun.  Aihe sai nopsaan 250 lukijaa niin jopa "eräs" innostui.  Matkaoppaan  ketjussa esiintyi Azurron  tekemänä  ja täällä ET-lehden  juttuna. Liekkö  kolumnisti  lainannut aihetta. ?

Touhuissa sama kaava kuin niissä  ulkolaisen lääkeyhtiön  matkoissa.  Ei välttämäti sama porukka  takana.

Markkinointi on raakaa.  Etenkin alalla jossa riittää kun kerran rahastaa.  Sitten uusi yhtiö ja erilainen esite.

Joo, van kertoa totuuden Turkin matkasta järjestäjänä TSS. Olimme matkalls 7-14.11.-14. Siellä pakotettiin ostamaan nämä ns. suositellut paketit 129+99e.

Oltiin aamu yöstä perillä ja linja-autossa töykeä englannin kielinen opas ilmoitti että on viisainta jäädä autosta jos ei osta noita paketteja.

Siis koko matkalla oli enlanninkielinen opas, 

Ei alku infoa ja tervetulias maljoja.

Ei yhteystietoja jos eksyy porukasta.

Meidän autossa kaikki oli pettyneitä koko systeemiin, paljonhan Turkissa on nähtävää.

Viimeisenä päivänä opas yritti taas pakotta ostamaan lounaan, jota kuitenkaan noin puolet porukasta ei suostunut ostamaan.

Hei,
viikko sitten palasimme Turkista "Aleksanteri Suuren jalanjäljiltä". Hieno matka!
Me saimme mainoksen Suomen Kuvalehden välistä ja ryhdyimme tutkimaan sen "outoutta".
Turkki ei ole suoittu talvella, jonka takia talvimatkailua tukee niin Turkin turistiministeriö kuin EU.

Meidän oppaamme oli osaava ja diplomaattinen Yaltsin. Hän tunsi maan ja historian.

Matka oli todellinen kulttuuri- ja historiapaketti. Mitkä tarinat ja maisemat. 
Taurusvuoristo on huimaava. Efesoksen autioitunut marmorikaupunki henkeäsalpaava jne.
Joka päivä oli uutta katsottavaa.
Bussit olivat uusia. Vessoja ei niissä ollut, mutta taukoja tarpeeksi tiheään.

Hotellit olivat ok. Ei yhtään loistoa, ei yhtään huonoa. Ruoka oli enemmän näyttävää kuin hyvää. Mutta kelpasi kyllä. Yhtään vatsasairautta ei meidän muutaman bussin ryhmäämme sattunut.

Lisäpaketit on syytä ostaa - ja se tuokin matkaan puolet lisää hintaa, MUTTA on edelleen tosi edullinen.
Koska hotellit eivät ole taajamissa on muuta ruokapaikkaa kuin ko hotelli vaikea löytää. Siksi paketti on helppo valinta.

Kävimme tutustumassa mattokutomoon, timanttihiomoon ja nahkavaatehtimoon. Kaikkien toiminta ja esittelyt olivat mielnkiintoisia. Olisivat tehneet myös kauppaa TOSI mielellään, mutta uskovat, kun kieltäytyy. Jos aikoo ostaa on OSATTAVA tinkiä. Tavara on kaunista ja laadukasta, mutta todella ylihinnoitettua. 74 000 euron timanttirannerengas putosi kättelyssä 24 000:een. Joten hinta oli alunperin älytön. En ostanut alennuksellakaan!!! Mutta huom huom TINKIKÄÄ noin 70 % ja lähtekää heti tarpeeksi alhaalta!

"Ei se ole tyhmä, joka pyytää, vaan se joka maksaa."

Lopputulemana : hieno matka, loistava hinta/laatusuhde.

Vaikuttaa että "täti" on riimitellyt lopun.  Hintakin tuplaantuu ja vieläkin edullinen. Mitään lukuja ei ole keksinyt,

Nyt on mielenkiintoista. Erään ystäväni tytär on tuollaisella halvalla Turkin kiertomatkalla. Ensimmäinen tuntemani henkilö jolta saan luotettavan mielipiteen matkasta. Hän lähti matkaan periaatteella että kielitaitoisena henkilönä pääsen sieltä pois vaikka kesken matkan jos siltä tuntuu. Jos hän suosittelee matkaa niin sitten lähden minäkin..

Alalla on hyviä ja huonoja toimijoita.  Aiheeseen liittyy  tyyli että keväällä sesongin alkaissa matkat pörrää 1000 e hintaluokassa.  Sitten kysynnästä riippuen taso laskee.  Jakson puolivälissä  ollaan todennäköisesti  jo 500 e tuntumassa ja loput syyskuussa 300 e

Tämä tietysti suuntaa antavana koska matkakirjonta on hyvin monenoloista.

Hienoa Mökin muori.

Meille tuli erään toisen lehden välissä tuo TSS tarjous ja on todella mielenkiintoista kuulla luotettava arvio. Koskas sellainen on odotettavissa?

Mökin muori

Viimeistään ensi kuun alussa pitäisi tavata tuo matkalainen ja sitten tenttaankin häntä viimeisen mukaan.

Mitäs, jos kysäisisit majoituksesta: olivatko lakanat puhtaat, katkesivatko sähköt, kun pisti lämpimän veden valumaan, oliko majoituksen taso muutoin luvatun mukainen. Kaikilla matkoilla on kiva liikkua omin päin, mutta Turkissa ystävät ovat useamman kerran joutuneet selittelemään kulkemisiaan kielitaidottomien poliisien suojissa.   Turkkihan on muuten loputtoman uteliaisuuden kohde.

HEI!

Osallistuin ko järjestäjän matkalle 9-16.2.2015. Kiertomatka suuntautui Efesoksen suuntaan. Samaiset epäilyt olivat mielessä, kun aikanaan matkaa ostin.

Kolmantena päivänä päätin, että ensi vuonna uudestaan. Kiertomatkalla on oma luonteensa, enkä suosittelisi sitä lasten kanssa. Aikuiselle, joka on kiinnostunut historiallisista paikoista, nauttii vaihtelevista maisemista, kestää istua bussissa viikon, nauttii kunkin alueen parhaista hotelleista, seisovista pöydistä, se voi olla helmi matkojen joukossa. Pari kirjaa alueen historiasta etukäteen antaa reissusta enemmän.

Matkustustapa, 7.30 bussiin laukkujen kanssa, menoksi, vaatii asennetta. Keliolosuhteet Antalyan tai Pamukkalen, meripurjehduksen välillä voivat vaihdella Suomen heinäkuun ja tammikuun välillä, näin talvella. Jos ei ole juuri ostamassa nahkatakkia tai helmikorua, voi myyntityrkyttäminen tuntua kiusalliselta. Firmojen esittelytilanteet, mm. mattokutomo olivat upeita. Omaa aikaa ei oikein järjesty, paitsi nukkumiseen. Ainakin meillä porukka oli ihan mahtavaa.

Matkan hinta kaikilla paketeilla oli n.420 euroa. Siihen sisältyivät kolme antoisaa ateriaa päivässä. Yksi lounas matkalla oli surkea, mutta syötävä, muuten syötävien tarjonta oli ylenpalttista. Kaikki pääsymaksut ja reissut kuuluivat tähän summaan. Suosittelen niiden ottamista.

Tinkimiskurssi: Antalyassa menimme vanhaan kaupunkiin, Eija halusi kengät, olin kylmää poikaa, koskin kuin kenkään, alkuhinta 170E, maksoin lopuksi 35E.

Miten tämä on mahdollista (matkustaminen näillä hinnoilla). Turkin valtio tukee tätä tyyppiä, talvella edes jotain. ET-matkailija voi nyt nauttia tästä edusta. Hyvillä mielin. Kyllä sinne voi mennä, villasukat mukaan.

Kari Kauppinen

63v, DI

 

Hei !! Ostin matkan kahdelle siis 10v matkaystävänä ollut turkkilainen mies. Ilmoitin miehen tulevan Konjasta kyytiin eikä tarvinnut lentoja olenkaan. Yllätys yllätys!! Minutkin melkein ajettiin bussista pois! Eikä miesystävää huolittu kyytiin ollenkaa!!! Varokaa ostamasta matkaa kahdelle. Kylläpä tuli kallis matka kun ostin meille uudet hotellit. Ruuankin maksoin itselleni ja sekin olisi pitännyt maksaa tuplana.  Kuulin että nahkakauppias tuli bussiin perään myymään nahkatakkia kun takki niin halusi tulla suomeen... Et pitää todella olla vahva jos kieltäytyy ostamasta . Älä edes koske takkiin tai jää bussiin. Kyllä on hyvin järjestetty myyntimatka Turkkiin. Korut todella tuntuivat kalliilta eikä niinkään edullisia. Suomesta saa halvenmalla eikä tule kulta allerkiaa kun onkon 8 karatin kultaa ta hopea päällystety kullalla , kun et ymmärrä kieltä voi erehtyä!!! Kyllä matka on Ok jos päättää olla ostamatta ja on valmis maksamaan tupla ruuan vaik ei jaksaisi syödä. Varaa valmista rahaa mukaan ja ole tiukkana ostamisista ja ole valmis joka yö muuttamaan 7 aamulla hotellista pois ja matkaan.....eikä ole yhtään omaa aikaa. Bussissa istut 8 tuntia päivässä ainakin!!! Hyvää matkaa hotellit hyvii opas voi puhuu vain englantia !!!

Hei!

 

Kysyisin kaikilta, jotka ovat osallistuneet ko. kiertomatkalle (Kappadokia), että mihin kellonaikaan lentonne ovat lähteneet Helsingistä?

Matkatoimiston mukaan lentoyhtiö Freebird vahvistaa tarkan kellonajan Antalyan lomalennollensa vasta 20 päivää ennen lähtöä.

Minun pitäisi kuitenkin arvioida uskallanko varata paluulennon toisesta reissusta, joka saapuu Helsinkiin lähtöpäivän aamuna ma 13.4. klo 8:50. 

 

Kiitos avustanne!

Hei!

Eipä ole näkynyt ET-lehden edustajan kommenttia tässä viestiketjussa. Olisi mielenkiintoista tietää, miten lehti kommentoi tällaisia tarjouksia. Tänään 5.3.2015 tulleen ET-lehden välissä oli taas tarjous, jossa tarjottiin 799 euron matkaa 149 eurolla. Muidenkin aikakausilehtien välissä tulee näitä tarjouksia ja aina ne ovat vain ko. lehden lukijoille. Miten voi olla tarjolla näin paljon näin suurella alennuksella myytäviä matkoja? Panee kyllä hälytyskellot soimaan.

Tapasin eilen tuon Turkin kiertomatkalla olleen ja hän ei löytänyt matkalta paljoakaan moitittavaa. Hotellit olivat hyvätasoisia, olivat ostaneet ruokailupaketin eikä ruoastakaan löytynyt mitään negatiivista sanottavaa. Matkalaisia oli laidasta laitaan , professorista metallimieheen. Sää oli vastannut suomen kevättä,vuoristossa oli ollut lunta mutta bussissa oli ollut lumiketjut. Ainoan pitkän miinuksen sai suomalainen töykeä opas, hänestä oli lähtenyt reklamaatiokin matkanjärjestäjelle. Tuolla edellä joku ihmetteli matkan halpaa hintaa. Hinta on saatu alas koska Turkin valtio tukee maan talvimatkailua. Oletteko muuten huomanneet että Detur myy samantyylisiä (jos ei peräti samoja) kiertomatkoja hintaan 189 euroa. Uskokoon ken tahtoo ja epäilköön ken tahtoo mutta minulle tämä on vankkaa ja luotettavaa ensikädentietoa ja jos joskus kohdalle sopivasti osuu niin saatan lähteäkin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat