Keitä ne on ne sankarit

sellaiset sankarimiehet

joita koko valtakunta arvostaa?

Keitä ne on ne sankarit

sellaiset sankarinaiset

jotka tosi työstä palkintonsa saa?

Kommentit (16)

Tosiaan, huomennahan se on. Itsenäisyyspäivä. Tunteita se herättää, vaikka olemmekin jo aikalailla kansainvälisiä. Oma maa on silti oma maa. Sen mullassa on juuret Vaikka on niitä juuria minulla hiukan tuolla Viron ja Ukrainankin puolella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Valtiomiehiä kaivataan jotka pitävät isänmaan puolia maailmalla.

 

Kyllähän meillä suomessa on paljon niitä sankarimiehiä ja naisia joita ei muisteta millään tavalla. Linnanjuhlissakin on suurinosa poliittisia pellejä.

Vierailija
Vierailija

Valtiomiehiä kaivataan jotka pitävät isänmaan puolia maailmalla.

 

Kyllähän meillä suomessa on paljon niitä sankarimiehiä ja naisia joita ei muisteta millään tavalla. Linnanjuhlissakin on suurinosa poliittisia pellejä.

Vanha virsi. Määrä on rajallinen mitä kerralla linnan juhliin mahtuu.

"Itsenäisyydellä voi olla eri asteita, jolloin osa asioista on omassa päätäntävallassa, kun taas joissakin asioissa joudutaan noudattamaan jonkun muun sanelemia tai yhdessä laadittuja ehtoja."

Kun olen seurannut teeveestä Itsenäisyyspäin paraatia, on hyvin usein lumisade. Ainakin täällä susirajalla tulee lunta nytkin. Oikeastaan se hankaluutena  kuvastaa mainiolla tavalla niitä vaikeuksia, joita Suomen kansa on Itsenäisyyden saavuttamiseksi joutunut kokemaan.

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille netti-ET:läisille.

-mehtis-

 

Niin tuota itsenäisyydestä.  Tuli vähän yllättäin esiin. Minun   täytyy  faksata tuonne EU suuntaan ja kysyä ohjeet.

Hyvää Itsenäisyyspäivää minunkin puolestani! Arvostan itsenäisyyden todella korkealle, vaikkakin nykypäivänä pitää EU'n kanssa yhteistyötä ja päätöksiä tehdäkin. Me olemme niin pieni kansa, että on hyvä olla jonkun kanssa kimpassa.

-tmaria-

Suomen itsenäisyys on suuri asia.

Nämä valkoiset kynttilät syttyvät sen kunniaksi illalla klo18.00.

Vietetään kaikki ilolla tässä hämärässä päivässä tätä juhlapäiväämme.

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille !

 

Lumisade kuorruttaa puut ja maan, kynttilät valaisee kauniisti tätä juhlapäivää. Kiitollinen kunnioitus heille, jotka aikoinaan sotivat Suomen itsenäisyyden puolesta.

 

-lumihuntu- 

Hyvää Itsenäisyypäivän iltaa tänne ET:nettiin !

Oletteko juhlistaneet tätä päivää jollain tavalla ? Aiotteko katsoa Linnan juhlia tv:stä ?

Meillä jouluvalot ja kynttilät tuikkii, joulutorttuja kahvin kera tarjolla.

Linnan juhlia pitää katsella, kiinnostaa nähdä remontoidun linnan uusi sisustustyyli ja tietenkin ne kauniit iltapuvut. Presidenttiparia on aina ilo katsoa ja Jennin puku kiinnostaa kovasti. Suru-uutisesta huolimatta presidenttimme jaksaa olla illan isäntä.

Minusta meillä on hyvä  presidentti ja puolisonsa kanssa he kunnioittivat hienosti sotaveteraaneja linnan juhlissa.

Meillä on nyt tyylikäs ja edustava presidenttipari. Mielestäni juhlat olivat muuttuneet vähän "maan läheisemmiksi" kun oli kutsuttu enemmän "tavallisia" ihmisiä. Eritoten lämmitti, että vapaaehtois työntekijöitä oli kutsuttu. Veteraaneja ja lottia unohtamatta.

Ainoa mikä harmmitti juhlia TV:stä katsoessa oli, että joiltain oli käytöstavat täysin hukassa. Tämä veltto virtanen esimerkiksi, kamala baskeri päässä ja sitten pussaili Jennin kättä. Huomasin myös, että muutama nainen ei kätellyt Jenniä laisinkaan, menivät vaan ohi.

Mitähän diplomaattivieraat tuumivat joutuessaan odottelemaan kättelyn jälkeen kuin aitauksessa, ahtaissa oloissa? Olisikö heidät voinut opastaa suoraan johonkin toiseen saliin?

Virtanen tekee itsensä turhantärkeäksi pyrkiessään erottautumaan kaikin voimin, eduskunnassakin.

Asuin vuonna 1998 Kairossa ja sain kutsun Suomen suurlähetystön kutsun itsenäisyyspäivän viettoon. Sinne kutsutaan tietääkseni kaikki Egyptissä rekisteröityneet Suomen kansalaiset. Ikimuistoinen tilaisuus. Missään muualla en ole tuntenut itseäni niin isänmaalliseksi ja arvostanut sitä, että olen suomalainen kuin siellä.

Joukossa oli myös paljon diplomaattivieraita mutta ei heitä tuntunut jonottaminen tai ahtaat olot haittaavan. Ovat tottuneet kaikenlaiseen maailmaa kiertäessään. Lähtökohtaisesti diplomaateilta vaadittaneen diplomaattisuutta, sopeutumista ja perimmiltään ovat ihan tavallisia ihmisiä. Sattui niin, että kyseisinä vuonna Suomen suurlähettiläs Egyptissä oli siskoni luokkakaveri ja entinen naapurin poika. Siis ihan tavallinen matti meikäläinen, ainakin minun mielestäni.

Itsenäisyyspäivästä pitäisi suomessa tehdä entistä merkiitävämpi koko kansan tapahtuma ja juhla ettei meidän itsetuntomme murene kokonaan.

mummo

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat