Pikkujoulukausi alkaa – uhkaako maksakirroosi jo sinuakin?

Maksakirroosia pidetään alkoholistien sairautena, mutta riski sairastua kirroosiin kasvaa jo yllättävän pienellä kulutuksella.Lue koko juttu

Pikkujoulukausi alkaa – uhkaako maksakirroosi jo sinuakin?

Kommentit (4)

Niinpä. Kuulin juuri , että neljä alkoholiannosta vuodessa on sellainen määrä, josta ei aiheudu mitään riskiä . Sen ylimenevät annokset vaurioittavat jo kehoamme. Tämän vuoden kiintiö taitaa olla jo täysi....

Minun tapani on ottaa ruoan kanssa silloin tällöin lasi kaksi viiniä. Koen sen sieluani kohottavana, elämän laatua nostattavana ylellisyytenä jonka itselleni suon. Pikkujouluaika ei sitä muuta suuntaan ei toiseen. Onpa syyllistävä ja provosoiva otsikko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No juu, juttu oli "hieman" osoitteleva. Ranskalaiset ovat perinteisesti juoneet viiniä ruokajuomana ja taitaa siihen välimerelliseen ruokailuunkin viini kuulua. Eivät taida silti maksakirroosiin kuolla pääsääntöisesti.

En ole lainkaan opetellut käymään alkossa, enkä käyttämään alkoholia. Jos joskus, eli pari kolme kertaa vuodessa osun juhlaan jossa nostetaan malja, se on siinä. En ymmärrä mikä tekee niin arvostetuksi tuota viinien lipittelyä, että jollakin saattaa mennä viikonlopussa useampi pullo.

Kuin minua ärsyttää täällä jatkuvasti tekstien välissää seilaavat alkoholimainokset. Ei ainakaan tuolla lailla saada kuria heikkojen ihmisten alkoholin käyttöön. Sitä tuodaan nykyään joka puolelta silmille asti.

Onneksi en tunne minkäänlaista viehtymystä asiaa kohtaan. Lapsuuden ja entisen avioliiton muitot elämisestä alkoholin suurkuluttajan kanssa on vielä kirkkaana mielessä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat