Vanhan miehen jorinoita...

Ennen metallimies sai palkkaa vaikkapa 20 000 markkaa kuukaudessa, työnjohtaja 30 000 mk, teknillinen johtaja 40.000 mk, toimitusjohtaja 50 000 mk. Lisäksi firmallekin jäi katetta, useimmiten tj. oli omistaja. Kaikki oltiin tyytyväisiä.

Nykyisin metallimies saa n 20 € tunti työnj. 30 € teknillinenj. 40 € Ja toimitusjohtaja 100 € tunnilta + firman tuoton. Vaan sekään ei riitä. Ahneus on vallannut omistavan luokan. Nyt rahat pitää sijoittaa veroparatiiseihin, piiloon verottajalta.

6 100 000 000 000 € 6,1 biljoonaa euroa. Käsittämätön rahasumma. Summa, jonka raharikkaat ovat piilottaneet veroparatiiseihin, piiloon verottajilta.

Tässä USn blokkaajan kirjoitus asiasta:

6 100 000 000 000 € veroparatiiseissa
11.12.2014 21:27 Jaakko Korpi-Anttila 2 kommenttia 

ilmoita asiaton viesti

Ei meillä rahasta puutetta ole, vaan meillä on liikaa varkaista. Thomas Pikettyn hengenheimolainen ja London School of Economicsin tutkija ja opettaja, Cabriel Zucman on päätynyt tutkimuksissaan ("Journal of Economic Perspectives") siihen, että 10% maailman bkt:sta eli 7,6 biljoonaa US$ on piilossa veroparatiiseissa. Boston Consulting Group'n mielestä oikeampi luku olisi 8,9 bUS$. IMF:n mukaan vuonna 2013 maailman bkt oli 74 bUS$.

Esimerkiksi Argentiinan varallisuudesta 20% on maan ulkopuolella ja Wall Streetilla noteeratuista yrityksistä 9%:lla on varoja veroparatiiseissa, vuonna 2000 luku oli 3%. Eurooppalaista rahaa on piilossa 2,6 bUS$ eli 15% Euroopan bkt:sta; pahimpia ovat Espanja, Italia, Portugali ja Kreikka.

Veroparatiisiongelman pääsyy on poliittisen tahdon puute. Eräs askel asian ratkaisemiseksi olisi finanssiomaisuuden rekisterit samaan tapaan kuin kiinteistörekisterit ja samalla pankkisalaisuuden lopettaminen. Nykyjärjestelmä on pääsyy kehittyneiden talouksien epätasa-arvon lisääntymiseen. Nyt mitään loppua ei ole näkyvissä sille, etteikö sekä yksityisten että yritysten veronkierto kasvaisi koko ajan.

Tästä 7,6 bUS$ potista Sveitsissä on 2,4 bUS$. Sveitsin Banco Nacionalin talletuskanta on kasvanut vuodesta 1998 keskimäärin 4,6% vuosittain, mutta kriisin huippuvuodesta 2009 kasvu on ollut 15%. Pankin talletuksista 60% on peräisin Britannian Neitsytsaarilta, Jerseysaarelta ja Panamasta. Sveitsi on edelleen musta aukko. Siellä tilejään pitävistä eurooppalaisista asiakkaista 80% välttelee veroja ja vuonna 2008 amerikkalaisista 85%-95% piilotteli varojaan USA:n valtionvarainministeriöltä.

EU:n puheenjohtaja Jean-Claude Juncker esiintyy nykyisin ristiritarina taistelussa veroparatiiseja vastaan. Näin ei ollut silloin, kun hän oli Luxembugin pääministerinä 18 vuotta.

Koska rikkaat maksavat vähiten veroja, heidän varallisuutensa kasvaa muita nopeammin myös suhteellisesti. Koko ajan on nähtävissä niin Sveitsissä, Luxemburgissa kuin Aasiassakin, että yhä harvemmat omistavat yhä enemmän. Arviolta 80% tuosta 7,6 bUS$:sta on veroparatiiseissa veronmaksua paossa. Kaiken kaikkiaan vuosittain Eurooppa menettää verotuloja 75 mrd US$, USA 36 mrd US$, Aasia 35 mrd US$, Latinalainen Amerikka 21 mrd US$ ja Afrikka 15 mrd US$.

Näyttää vahvasti siltä, että nykyjärjestelmä pystyy perimään rikkailta vain 1% veroja siitä, mitä heidän kuuluisi maksaa.

 

Eli blokkauksen sanoma. Eurooppa jää veronkierron seuraamuksena vaille 75 miljardin USA dollarin verotuloja. Jos nämä miljardit olisivat hyödyttämässä Eurooppaa ja Suomea niin olisiko meillä tätä kirottua lamaa?

Kysyn vain. Vastausta en tiedä.

Luxenburgin pääministerinä 18 vuotta ollut Jean-Claude Juncker hoiteli näitä rahanpiilotteluja. Nyt hän on EUn puheenjohtaja ja (mukamas) taistelee veroparatiiseja vastaan.

En usko Joulupukkiin, vielä vähemmän Junckerssiin...

Joku myönteinenkin asia tältä viikolta. Turun telakka saamassa ison matkustajalautan tilauksen Tallinkilta. Hyvä hyvä. Toinen erittäin hyvä uutinen. Vihdoin Itä-Ukrainaan ollaan saamassa aselepo, kenties rauhakin, ++hyvä uutinen. Sitten vielä tämänpäivän hyvä uutinen, sukupuolineutraali avioliitto on hyväksytty eduskunnan toisessa käsittelyssä. Itse olen kyllä hetero, mutta, mutta...

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

 

Vierailija 12.12.2014 klo 18:153/3

Joo,voittoa pitää saada vaikka työntekijöiden selkänahasta.

 

Miten niin "vaikka työntekijöiden selkänahasta"?

Siitähän ne aina revitään.

Tähän asiaan ei tule toimivaa muutosta ennenkuin Suomi on niin lamassa, hädässä ja pohjaan ajettu että melkein tapamme toisiamme. Silloin, pojat ja tytöt, alkaa kapina jolloin herrat saavat tosissaan pelätä.

Ei, ei silloinkaan me kiltit tottelevaiset suomalaiset uskallettais toimia. Hattu kädessä kiitetään,  pokataan tai niiataan herroille.

Ruotsissa saivat sentään hallituksen kaadettua, meillä ei siihen pystytä. Täällä on tärkein asia sukupuolineutraali avioliitto. Sitä kyllä jaksetaan veivata. Voi hyvää päivää!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat