Vierailija

Vielä nykyäänkin sairaanhoitajan työ on aliarvostettua koska ihmiset tietävät hyvin vähän siitä mitä hoitajat tekee.Työhön kuuluu muutakin kun potilaiden peseminen tai lääkkeet.Kirurgisella osastolla lääkäri on osastolla vuorokaudesta ehkä vain tunnin kaksi ja muun ajan potilaat ovat hoitajan vastuulla.Ammattitaitoa vaaditaan selviytymään tilnteista joihin ei heti saada lääkäriä paikalle tai hänen ohjeitaan.Vastuu on kova palkkaan nähden!Loukkaavinta on se että hoitajille valitetaan mitättömistä asioista ja lääkäreille pokkuroidaan.otuus on se että monesti hoitaja korjaa ihan selkeitä lääkitysvirheitä ja ajaa potilaan asioita! ja kaiken tämän lisäksi vielä muistuttaa lääkäriä hänen omista töistään...

 

Kommentit (5)

Ei ole aliarvostettua. Itse kuulun suuriin ikäluokkiin, juuri niihin, jotka nuoruuden päivinään näkivät sairaanhoitajan pään päällä täydellisyyden kruunun.  He olivat hyvän naisen, hyvän ihmisen malleja meille, jotka etsimme omaa ammattialaa. Mistä tuli heidän arvostuksensa? Kevyesti ajateltuna laulusta-sisar hellä valkoinen- , sekä että sairaanhoitajat olivat aina ystävällisiä, luotettavia, niin potilasta kuin omaistakin kuuntelevia, yleinen arvostus valkoisessa työpuvussaan liikkuvaa hoivaajaa kohtaan.  Eräs asia, minkä nykyajan nuoret sairaanhoitajat saisivat myös omaksua.  Oman työnsä arvostus. Meillä on uusi sukupolvi tullut sairaanhoitajan työhön, uusien testien kautta. Rohkenen kysyä, onko sairaanhoitajakoulutukseen pyrkivien testit oikeanmoisia?

 

"Vierailija" edellä kirjoittaa siitä, miten asiat on ollut JOSKUS. Maailma on muuttunut. Ei sairaanhoitajat hoida enää pelkästään ns normaaleja sairaita, vaan he hoitaa myös juopuneita, huumeidenkäyttäjiä, psyykkisesti sairaita, pedofiileja, itsetuhoisia jne. Ei siinä enää voi eikä jaksa olla yli-ihminen, eikä ehdikään. Kaikkia kunnia sairaanhoitajille ja hoitotyötä tekeville!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuonne Tupajumehin olen erinäisiä tapauksia kirjannut. Minusta hoiturien työ on yliarvostettu. Tosin ei minun kohdaltani. Kaikki työ on arvokasta jos se hoidetaan kunnolla.

Juuli

Jos ajatellaan itseäni aktiivisena metsänhoitotyössä, ei Suomi palkkaa maksa. Nuori kunnallispalveluksessa ja vuorotyön, maksaa hän opintovelkansa ja mitä hän syö sen voimavaran. Vanhain kodissa pappaa kävi vaimo hoitamassa, syötti muutkin vanhukset. Lääkittämisessä oli huomautuksia ja vanhus menehtyi.

Jos ajatellaan itseäni aktiivisena metsänhoitotöissä, ei Suomi palkkaa maksa. Nuori kunnallispalveluksessa ja vuorotyön, maksaa hän opintovelkansa ja mitä hän syö sen voimavaran. Vanhainkodissa pappa tekee kuolemaa, vaimo pappaa hoitaessa vaimo muitakin vanhuksia avusti ruokinnassa. Hiljaisena todistajana vaimo sai niellä omat laitoksen palvelunsa. Seinien sisäpuolella tapahtuva, suosittelisin laajentuvaa kyttäilyä laitokseen kaiikkialla pienimmissäkin Kaupungeissa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat