Tämä kotimainen marja on supertroppi!

Jos kärsit toistuvista tulehduksista, lisää lautaselle puolukoita. Vähintäänkin tulet parantaneeksi elintapojasi, kun nautit säännöllisesti luonnon omaa lääkettä.Lue koko juttu

Tämä kotimainen marja on supertroppi!

Kommentit (7)

Pitää vaan muistaa,ettei puolukkamehua saa juoda flunssassa jos on yskää,sillä se kuivattaa limaa keuhkoihin.Parempi flunssa juomana on Mustaviinimarjamehu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
mikko Kr.hamn

Miten mahtanee parantavat ominaisuudet säilyä puolukassa kuivattamalla? Olen lukenut, että kuivattaessa marjoista, kuten sienistäkin lähtee pääasiassa vain kosteus ja samalla "parasta ennen käyttöpäivä" siirtyisi "hamaan tulevaisuuteen". Tuolla on kuivauskaapissa kolmisen kymmentä litraa puolukoita, sitä ennen siellä oli  vuoroillaan yli 40 litraa aronian marjoja ja yli 70 litraa mustikoita kahdessa erässä. Niitä on jauhettu tehosekoittimella pulveriksi, jota on laitettu aamujogurtin päälle kukkurainen ruokalusikallinen. Luultavasti terveellisempää, kuin sokeroidut marjajogurtit!

Vierailija

En tiedä kuivaamisesta, miten se säilyttää vitamiinit, mutta pakastamalla uskon vitamiinien säilyvän.  Pakastimessani on kaikki marjat ja otan sieltä sulamaan ja käytän näitä marjoja jugurtin ja rahkan mukana tai joskus puuronkin mausteena.  Puolukkasurvosta  käytän myös erilaisten suolaisten ruokien kanssa. Teen mehumaijalla punaisista ja mustista viinimarjoista sekamehua, jota juon esim,. jos on kuumetta tai muuta röhää. Hunajaa laitan aina iltateen sekaan, joten taidan saada aika hyvin noita suojaavia luonnon hivenaineita. PKolli

mikko Kr.hamn

Sigri Sahlinin kirjassa:  "Kuivata ja syö hyvin" , ISBN 951-873-366-X on näitä kuivatusohjeita kaikenlaisille ruokatavaroille. Siitä olen myös saanut vihjeitä kuivauskaappiini. jonka ystäväni teki ruostumattomasta pellistä, joten se on "lähes ikuinen". Kirjaa pidän lukemisen arvoisena aivan kenelle vain, siinä on jopa historiaa mukana ja vihjeitä kuivurien rakentamisesta! Tuulettimen kaappiini ostin tunnetusta postimyyntiliikkeestä, se tarvitsee vain n.20w sähköä ja vaihtaa ilman kaappiin lähes 6 kertaa minuutissa.  Pakastimissamme on marjoja joka lähtöön, jopa tyrnin-häggmispelin ja aronian (jotka kasvavat omalla tontilla viinimarjojen mansikoiden ja vadelmien lisäksi). Niistä pakastemarjoista tehdään mm. pirtelöitä lähes joka päivä ja muutenkin niitä käytetään ruuan laittoon ja leipomuksiin hyvin ahkerasti. Tämä kuivaus on vain sen "ylijäämän" käsittelyä, joka ei mahdu pakastimiin, kun ei viitsi marja- ja sieniaikaan vain tyhjän takia metsissä vaellella, vaan siellä  on mielenkiintoisempaa välillä "kuopaista" marjanpoimurilla mättäitä. Ne "seitsemän lihavaa ja laihaa vuotta" mielessä on hyvä  varautua tulevaan, josta meitä Luoja varjelkoon!

Hyvää syksyn jatkoa ja runsaita sienisatoja kaikille!

mikko Kr.hamn

Löysin tuolle häggmispelille myöskin suomen kielisen nimen, joka on Isotuomipihlaja, jonka marjat ovat makeita verrattuna aronian marjoihin, jotka myöskin parantavat makuaan joko pakastamalla tai kuivaamalla. Meillä niistä isotuomipihlajan marjoista on tehty vain hilloa.

mikko Kr.hamn

Toivottavasti se mehumaijasi ei liene ALUMIINIA? Terveystietoisena varmaankin tiedät, että happamat mehut, kuten esim. viinimarja- ja raparperi, puolukka jne, liottavat alumiinia alumiinisista keittoastioista  ja sen väitetään edistävän mm alzheimerin kehittymistä!  Hunaja on hyvää iltateen kanssa, mutta siitä kerrotaan niiden hoitavien ainesosien tuhoutuvan yli +40c asteen lämmössä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat