Raudan puute voi saada jalat vispaamaan

Levottomat jalat saavat aikaan ikävän kivun ja vakavan ongelman koko hyvinvoinnille. Mistä tämä tauti johtuu ja miten sitä voisi helpottaa?Lue koko juttu

Raudan puute voi saada jalat vispaamaan

Kommentit (7)

Vierailija

Minulla kulkee  suvussa levottomat jalat. Itselläni jalat ovat vaivanneet koko aikuisikäni ajan, nuorempana kuitenkin vain ajoittain. Keski-iän ylittämisen jälkeen asiasta tuli jokaöinen vaiva, ja välillä niin että hermot meni. Monta kertaa yöllä sai nousta jaloittelemaan ja yrittää saada ajatukset johonkin muuhun. Vaiva paheni oleellisesti, kun jouduin syömään särkylääkkeitä paljon ja vatsani alkoi oireilla, tuli ripulia yms . Veriarvot laskivat huomattavasti ja laihduin laihduttamatta n 1-1,5 kg / kk, yht 6 kg. Sitten pystyin jättämään särkylääkkeet ja samaan aikaan sain reseptin Pramipexole tabletteihin. En ole varma niiden vaikutuksesta, mutta ehkä ne vähän auttavat, jos eivät ole plasebo-vaikutusta...  Rauta-arvoni ovat nyt myös nousseet takaisin siihen mitä ne minulla norm ovat olleet. Levottomat jalat ovat yhä, mutta ei enää lainkaan niin hirveät. Lieneekö levottomien jalkojen oireiden pahenemiseen ollut osuutta saamallani Metotreksaatti hoidolla.  Nyt olen ollut jatkuvan kuumeilun ja flunssan vuoksi ilman Metotreksaattia n 1,5 kk ja oireet ovat vielä entisestään vähentyneet, mutta eivät poissa. Vitamiinit B, C D, kalaöljyt ovat jokapäiväisessä käytössä myös nyt, mutta olen niitä käyttänyt aiemminkin. Liikunnan lisäämistä pitäisi vielä kokeilla. Ja pre- ja  probiootteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olen 63 vuotias ja kärsin pikään kyseisestä vaivasta. Jos olin syönyt illalla, heräsin kihelmöintiin.  Epäilin raudan puutosta, vaikka hemoglobiini oli aina hyvä, kun kävin testeissä.  Ryhdyin syömään rautaa, jonka johdosta sain helpotusta kihelmöintiin ja ruoansulatuskin toimi paremmin. Melko pian aloin kuitenkin saamaan hirveitä olotiloja ja pahoinvointia raudasta, jonka johdosta en uskaltanut sitä enää käyttää. Olin kuitenkin pakotettu erään toisen vaivan johdosta jatkamaan sen syöntiä, koska rauta auttoi myös  siihen. Pitkien kokeilujen jälkeen huomasin, että kun otan sopivan annoksen tiamiinia raudan kanssa, en saa pahoinvointia enkä muutakaan haittavaikutuksia. Alkuaikana heräsin jalkojen kihelmöintiin, otin Obsidan kapselin sisällöstä yhden pienen murun ja hörpyn maitoa päälle, jonka jälkeen kihelmöinti katosi ja nukuin loppuyön hyvin. Tällä yhdistelmällä oikein annosteltuna nukun yöni hyvin ja kihelmöinnistä olen päässyt kokonaan, sekä monesta muusta vaivasta.

Flora

Minua vaivasivat myös levottomat jalat vuosia. Lopulta sain hyvän vinkin: laitan ripauksen merisuolaa lasiin vettä ja juon sen. Minulla se auttaa hyvin koska käytän yleensä ilmeisesti liian vähän suolaa.

Vierailija

Minulla parani 20 vuotta kestänyt levottomat jalat eli jalkojen kipuilu ja kihelmöinti iltaisin, kun sain rautaa suoraan suoneen. Vaatii reseptin, hain sen yksityiseltä. Oli niin huonot varastorauta-arvot että uskoivat heti.

Enää en muistaakaan kunnolla, miten jouduin hieromaan jalkoja tuntikausia joka ilta, nyt vain istun rauhassa iltaa eikä jalkoja tarvitse liikutella. Kynnetkin vahvistuivat, ja hiusten kasvu nopeutui. Ja väsymys poistui, lihakset vahvistuvat vähästäkin liikunnasta, palan tunne kurkusta hävisi, samoin hengenahdistus. Olo on ihan toinen, olisipa joku kertonut tästä vuosikymmeniä sitten, vai liekö tätä silloin vielä ollut olemassakaan.

 Minulla auttaa levottomiin jalkoihin ihan yksinkertainen K-marketin magnesium koska sen puute saa aikaan levottomuuuden tunteen ja sen vispaamisen.. Kalliita Sifroleita, resepitilääke,  olen aluksi käyttänyt ennenkuin älysin tuon magnesiumin saatavuuden ihan ruokakaupoista. nimeltään  MagneSIT.  Ei maksa kuin jonkun euron 100 kpl. Lääkärit ei vahingossakaan sitä määrä eikä kerro siitä. Pitää olla kalliit monta kymppiä maksavat jotka vain kuulemma auttavat.  Potkiminen hävisi kun oli olin pari päivää ottanut MagnesTIA.  Otan toisenkin jos ei yksi auta koska näissä ei ole liikanannostusvaaraa . Liika poistuu pissan mukana.

Ehdottamasti suosittelen. Pari tuntia ennen nukkumista.

juuli

usko tai älä

Minulla on ollut levottomat jalat-oireyhtymä lapsesta lähtien. Myös rauta-arvoni ovat olleet aina anemian puolella. Olen kärsinyt tästä asiasta yli 50 vuotta, kokeillut ties mitä hiven- ja kivennäisainetta, kalkkia magnesiumia, ruokasuolaa, merisuolaa . . . . mutta en vielä koskaan SOKERITTOMUUTTA! Jätin siis kaikki makeiset pois, valkoisen sokerin, limsat, jäätelöt jne. Ei ollut enää muuta radikaalia tehtävissä, koska lääkärini ei ottanut minua lainkaan tosissaan. Ja usko tai älä: en ole joutunut enää liikuttelemaan ja vatkaamaan jalkojani, en kävelemään öisin kun muut nukkuvat. Nukun aivan rauhassa tästä vaivasta. KOKEILKAA MUUTKIN JA KOMMENTOIKAA! !

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat